Gyere és szurkolj a MEFOB FESZT-en a Miskolci Egyetemnek!

2022. május 19.

Nyolc sportágban ezer egyetemista versenyzik a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságokban (MEFOB) a Miskolci Egyetemen és városi helyszíneken. Lássuk a Miskolci Egyetem versenyzőinek elvárásait, részletes programját helyszínekkel, időpontokkal!

 

A hazai pálya előnyét élvező miskolci résztvevők, sportolók, edzők, csapatvezetők közül többen is megfogalmazták gondolataikat a versengés előtt.

 

Kosárlabda - Győztesen elhagyni a küzdőteret!

 

„Első célunk az volt, hogy bekerüljünk a hazai rendezésű négyes döntőbe, de nem elégszünk meg ennyivel” – fogalmazott Béres Dávid, a kosárlabda csapat edzője. „Legfontosabb célunk, hogy két nagyszerű mérkőzést játszhassunk, és mindent megtegyünk a legjobb eredmény eléréséért. Véleményem szerint a legjobb négy csapat került be a fináléba. Nem lesz könnyű dolgunk az egyedüli nyugati csoportos gárda, a TFSE csapata ellen. Hazai közönség előtt játszani mindig ad egy plusz motivációt, jó formában vannak a srácok, bizonyítási vágyban égnek. Az első mérkőzésünkre koncentrálunk! Esélylatolgatásba nem mennék bele, de annyit elárulhatok, hogy a mérkőzés végét jelző játékvezetői sípszó hallatán győztesen szeretnénk elhagyni a küzdőteret!”

 

Futsal - A végső siker reményében

 

A Miskolci Egyetem férfi futsal együttese nagy reményekkel vágott neki az idei MEFOB szezonnak – tudtuk meg Czékus Sándor csapatvezetőtől. „Még nem is volt köztudott, hogy Miskolcon lesz a MEFOB Fesztivál, már akkor szövögettük álmainkat. A selejtezők során a sikerek egyre éhesebbé tettek bennünket. Tehetséges fiatalokat sikerült beépíteni, akik a csapat húzóembereivé váltak. Nem titok, hogy házigazdaként a végső sikert megcélozva lépünk pályára.”

 

Tenisz - Ott a helyünk, ezerrel jövünk!

 

„Ha valami úgy kezdődik, hogy tenisz és úgy folytatódik, hogy Egyetem… hát, ez már önmagában is a lehető legjobb párosítás a számomra! – lelkendezett Keresztes Paloma. „Annyira várom, hogy ott legyek, hogy újra megmérettethessem magam. Külön boldogság az is, hogy egykori válogatott-keret társam lesz a párostársam, akivel annyi nemzetközi versenyen indultunk együtt. Egy kis nosztalgia, de mégis valami új, valami lelkesítő. Ugyanúgy izgulunk, mint akkor, ugyanúgy örülünk, nagyon köszönjük, hogy ez a verseny újra visszaad egy kis boldogságot, a versenyszellemet, új és régi barátokkal, ráadásul egyetemi színekben! Annyira jó ez! És Annyira kell! Ezért ott a helyünk, ezerrel jövünk, és győzni szeretnénk! Hajrá tenisz, hajrá Egyetem!”

 

Atlétika - Meghatározó hétvége előtt

 

„Nagyon izgatottan várom a MEFOB Feszt-et, mert 5 év után először állok majd rajthoz az atlétika pályán 100 és 200 méteren” – mondta Pazonyi Réka. „Az pedig csak ráadás, hogy a Miskolci Egyetemet képviselhetem, ahol életem egyik legjobb időszakát tölthettem el az elmúlt két évben. Remélem, ez a hétvége is meghatározó lesz számomra mind a sport, mind pedig a szórakozás szempontjából!”

 

Asztalitenisz - Érmes helyezésben bízva

 

„Alapvetően pozitívan állok hozzá a közelgő megméretéshez, mely az egyetemi éveim alatt – a Sportnap után - a második versenyem lesz – vélekedett Gál László Gergő. „Remélem jutok valameddig, és nem "hiába" megyek majd el a küzdőtérre! Titokban bízom egy érmes helyezésben. És persze bízom abban, hogy a hazai pálya segítségemre lesz!”

 

 

 

Itt a program a Miskolci Egyetem sportolóinak felsorolásával

 

 

Május 19. csütörtök

 

11 - 18:30 FUTSAL MEFOB Egyetemi Körcsarnok.

 

17:00 órától férfi elődöntő: Pécsi Tudományegyetem – Miskolci Egyetem

 

 

Május 20. péntek

 

9:30 – 17:00 FUTSAL MEFOB Egyetemi Körcsarnok

 

15:30 MEAFC - ELTE férfi döntő

 

 

Május 20. péntek

 

9:00 – 16:00 ASZTALITENISZ MEFOB, E/4-es kollégium tornaterme

 

(Gál László Gergő amatőr férfi egyéni és Laczkó Dániel profi férfi egyéniben képviseli a Miskolci Egyetemet.)

 

 

Május 21. szombat

 

11:00 – 19:30 KOSÁRLABDA MEFOB, Egyetemi Körcsarnok

 

17:45 Miskolci Egyetem – TFSE elődöntő

 

 

Május 21. szombat

 

9:00 – 19:00 TENISZ MEFOB Egyetemi Tenisz Centrum

 

(Keresztes Paloma és Szabó Laura vegyes párosban, Földesi Máté, Szaszkó Péter Ferenc több versenyszámban indul a Miskolci Egyetem színeiben.)

 

 

Május 21. szombat

 

10:00 – 19.00 ATLÉTIKAI MEFOB Miskolci Atlétikai Centrum, Egyetemváros.

 

(Pótha Johanna és Pazonyi Réka 100 és 200 méter síkfutás, Bacsa Fanni 100 női gátfutás, távolugrás, 100 és 200 méter síkfutás versenyszámban áll rajthoz; Csikja Zoltán diszkoszvetésben képviseli a Miskolci Egyetemet.)

 

 

Május 22. vasárnap

 

7:30 – 15:20 ATLÉTIKAI MEFOB, Miskolci Atlétikai Centrum

 

 

Május 22. vasárnap

 

10:00 – 18:00 TENISZ MEFOB, Egyetemi Tenisz Centrum

 

 

Május 22. vasárnap

 

10:00 – 18:30 KOSÁRLABDA MEFOB, Egyetemi Körcsarnok

 

 

Május 22. vasárnap

 

11:00 – 16:00 JUDO MEFOB, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

 

(Czerlau Jennifer képviseli a Miskolci Egyetemet.)

 

 

További részletek https://mefobfeszt.hu/programok-2/  oldalon vagy kövesd az FB eseményét (MEFOB FESZTIVÁL 2022), ahol mindig naprakész infókat találsz, ahogy az egyetemisport insta oldalán is.