Legjobb magyarként a dobogón végzett a Miskolci Egyetem csapata a nemzetközi MOL UPPP 2014 versenyen

2014. december 16.

Legjobb magyarként a dobogón végzett a Miskolci Egyetem csapata a nemzetközi MOL UPPP 2014 versenyen

 

A versenyen 14 ország összesen 972 csapata közül a 3. helyen végzett a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának csapata, melyet a kar 3 hallgatója, Lengyel Nikolett, Mezei Luca és Pásztor Ádám Viktor alkotott.

 

Idén először a MOL-csoport a kutatást és a termelést központba helyező nemzetközi versenyt hirdetett meg MOL UPPP néven, amelyen meghívott egyetemek hallgatói vehettek részt. Az angol nyelven zajló verseny 2014. december 9. és 11. között Budapesten megrendezett döntőjébe 2 miskolci csapat is bejutott, mindkét csapat a Műszaki Földtudományi Kar hallgatóiból állt. A versenyt végül a lengyelországi AGH Műszaki Egyetem csapata nyerte meg, a második helyezett a pakisztáni NED Műszaki és Technológiai Egyetem csapata lett, a harmadik helyen pedig a miskolci hallgatók Oil Up elnevezésű csapata végzett, megelőzve az ELTE csapatát. A másik miskolci csapat a szintén előkelő 5. helyet csípte el.

 

A dobogón végzett három csapat 20.000 eurós összdíjazásban részesült, és elnyerték a jogot, hogy a MOL-csoportnál egy 18 hónapos „UPPP Tehetségfejlesztő Program”-ban vegyenek részt, amellyel akár későbbi karrierjüket is megalapozhatják.

 

A 3. helyen végzett csapat tagjainak élménybeszámolója ITT olvaható, a csapatról a versenyen készült képek pedig alább tekinthetőek meg.