Karrierfejlesztés Steel-Tech Ösztöndíjjal

2023. június 3.

Kohászat, folyamattechnológia, analitika, gazdaság, anyagtudomány (hőkezelés), gépészet és informatika/adatkezelés tématerületein kínál ösztöndíjlehetőséget a magyar acélipar acéltechnológiai K+F és oktatási kompetencia központja, a Steel-Tech Center Hungary (STC).

A központ, amely az Universitas Miskolcinensis Alapítvány, az UoM, a Max Aicher Alapítvány és az OAM Ózdi Acélmű Kft. négyoldalú együttműködésével jött létre, az ipar és a felsőoktatás új együttműködési modelljének mintaprojektje kíván lenni.

Az általuk kiírt Steel-Tech (STC) Ösztöndíj elsődleges célja a kiemelkedő tanulmányi, tudományos és szakmai eredményeket elérő hallgatók bevonása az acéliparba, ami számukra a kezdetektől fogva anyagi és szakmai támogatást egyaránt jelent: diákként szisztematikus karrierfejlesztés, továbbá biztos jövőbeli foglalkoztatási lehetőségek megteremtését.

A hallgatók az ösztöndíj ideje alatt folyamatosan részt vesznek az STC projektmunkáiban, együttműködve a témaspecifikus ipari partnerekkel.

Az aktuális tématerületek a 2022/2023 II. félévben: kohászat, folyamattechnológia, analitika, gazdaság, anyagtudomány (hőkezelés), gépészet és informatika/adatkezelés. Az ösztöndíj elnyerésében elvárás a tárgyalóképes magyar és angol nyelvtudás.

Az ösztöndíjprogram iránt érdeklődők jelentkezését az stc@uni-miskolc.hu e-mail címen várják.

Kérdés esetén online tájékozódási lehetőséghez időpontfoglalás itt >> https://calendly.com/lassug