A miskolci Elvis nemcsak két diplomát, rekordokat is szerzett az egyetemen

2023. június 2.

A Miskolci Egyetemen majd 50 órát egyhuzamban – óránként 10 perces pihenőidőkkel - csak Elvis-dalokat énekelt Nádaski Attila énekes, Elvis imitátor. Ezzel magyar csúcsot állított fel, de világrekordot is, azonban ennek hivatalos bejelentésére még egy kicsit várni kell...

„Mondják, hogy aludjak, de egyelőre nem tudom, mi van, még nem vagyok álmos” - ezt mondta a "miskolci Elvis", Nádaski Attila, miután majd 50 órán át énekelt a campuson. Két éjszaka alatt kétszer érezte csak, hogy küzdenie kell azzal, hogy fennmaradjon.  

„Szívből gratulálunk Nádaski Attilának, hiszen valóban rendkívüli emberi teljesítményt mutatott be, 49 óra és 29 perc időtartamon keresztül énekelt Elvis-dalokat az egyéni maratoni rekordok speciális szabályai szerint, ami azt jelentette, hogy 50 perc folyamatos éneklést követhetett 10 perc szünet” - foglalta össze teljesítményét Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora.

„Van az emberben egy vágy, hogy az Elvis imitátorok közül én szeretnék a legjobb lenni valamiben. Úgy gondoltam, hogy ezzel fogom megtenni” – nyilatkozta Nádaski Attila, aki mostantól hivatalosan is magyar rekorder lett. „Itt más volt a motiváció, hiszen a Miskolci Egyetemen szereztem mindkét diplomámat, és szerettem volna az egyetemnek egyfajta dicsőséget szerezni, mindezt meghálálni” – mondta.

„A Miskolci Egyetem nagyon büszke arra, hogy egy volt hallgatója, Nádaski Attila vállalkozott erre a világrekord-kísérletre, és ezt sikeresen teljesítette” – nyilatkozta Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja. „A Miskolci Egyetem vezetése szívből gratulál Attilának, feleségének és annak a csapatnak, aki segítette. Az egyetem biztosította a helyet ehhez a rekordkísérlethez, az Egészségtudományi Kar pedig az egészségügyi felügyeletet” – tette hozzá. „Mindenki azon volt, hogy ezt a rekordkísérletet egészségügyi oldalról megtámogassuk. Nagyon komoly szervezéssel  minden órában felügyelet biztosítottunk számára, előtte egészségügyi vizsgálatokat végeztünk és folyamatosan kontrolláltuk az állapotát” – emelte ki a dékán.

A világrekord is borítékolható, azonban a nemzetközi szervezetnek ehhez minden dokumentációt be kell nyújtani, így a cím elnyerése csak később lesz hivatalos.