Közeleg a Lányok Napja!

2015. március 25.

2015. március 24-én pudingfőzéssel egybekötött rendezvényen jelentették be, hogy a 2015. április 23-án az egyetemünkön tartandó Lányok Napja c. rendezvényre megindult a jelentkezés.

Az idén harmadszor megtartott egész napos rendezvényre mostantól április 13-ig jelentkezhetnek azok a 14-17 éves középiskolás lányok, akik nyitottságot éreznek magukban a műszaki tudományok iránt. Természetesen olyanok is jelentkezhetnek, akikben ez a nyitottság egyelőre nincs meg, bennük a Lányok Napján bemutatott látványos és érdekes kísérletekkel igyekeznek felkelteni ezt az egyetem oktatói, kutatói.

Jelentkezni a www.lanyoknapja.hu oldalon lehetséges. Érdemes sietni a jelentkezéssel, mert az idei évre meghirdetett 60 fős keretlétszám – a korábbi évek tapasztalatai szerint – várhatóan gyorsan be fog telni.

A közelgő Lányok Napján az érdeklődők interaktív bemutatókon ismerhetik meg például a világító kovászos uborka titkát, választ kaphatnak arra, hogy milyen összefüggés van a lányok és az ipari formák között, és azt is megtudhatják, hogy a kristálycukortól nem csak hízni lehet, a mésszel pedig nem csak festeni.

A 2015. március 24-én tartott nyitórendezvény résztvevői a pudingkészítés közben az edényben lezajló folyamatok kémiai hátterével ismerkedhettek meg, megtudhatták például, hogy mi okozza, és hogyan lehet elkerülni az odakozmálást.

A nyitórendezvényen főzött puding nem kozmált oda, a vele készült süteményt a résztvevők jóízűen elfogyasztották.

A nyitórendezvényről bővebben ITT lehet olvasni.

A rendezvényen készült fényképek:

A fotókat Lengyel Attila készítette.