Kitüntető elismerések a tudományért, az oktatásért, az egyetemért

2023. szeptember 8.

A Miskolci Egyetem nyilvános ünnepi szenátusi ülésén ismerte el kiemelkedő szakmai és tudományos eredményeket elért oktatóinak és kutatóinak, valamint azoknak a tevékenységét, akik hazai és nemzetközi téren erősítették az universitas hírnevét.

Az egyetemi kitüntetések mellett sort került a Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatója Díjának, valamint az állami kitüntetést, tudományos, szakmai vagy közéleti díjat elnyert oktatók rektori elismerő okleveleinek átadására.

 

 

A Miskolci Egyetem az elmúlt időszakot a szellemi és fizikai építkezés jegyében töltötte – fogalmazott ünnepi beszédében Prof. Dr. Horváth Zita rektor. Megszabadult több mint négymilliárd forint adósságtól az intézmény, megújult az E/1-es kollégium és kezdődik az E/5-ös és E/6-os rekonstrukciója. A remények szerint idén elkészül a megújult könyvtár és adatelemző központ épülete, a 2024-as Európai Egyetemi Játékokra bővül a sport infrastruktúra, egy európai uniós pályázat eredményeként pedig a campus egész területén kiépül a teljes wifi-hálózat - sorolta.

„Az egyetemi honlap, Facebook és Instagram oldalak folyamatosan tájékoztatást adnak mindarról a sokszínű munkáról, ami a Miskolci Egyetemen történik. Erősödtek kapcsolataink a társadalmi és gazdasági szereplőkkel, jelentősen tudtuk növelni a hallgatói létszámot, képzéseink számát és a külföldi hallgatók számára kínált lehetőségeket. De sem az elmúlt időszak eredményei, sem az előttünk álló kihívások és feladatok nem valósulnának meg a kollégák elkötelezett, minőségi munkája nélkül” – fogalmazott a Prof. Dr. Horváth Zita. A rektor az ünnepi szenátusi ülés zárszavában köszönetet mondott mindazoknak, akik elkötelezetten hozzájárultak, és a jövőben is hozzájárulnak az egyetem fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

Az ünnepélyes ceremónián az egyetem szenátusa a Miskolci Egyetem Díszpolgárává választotta Prof. Dr. Prugberger Tamás DSc. professor emeritust az Állam- és Jogtudományi Karon végzett több évtizedes, rendkívül széleskörű, kiemelkedően magas színvonalú tudományos és oktatói tevékenysége elismeréseként.

Kitüntetések és elismerések

„SIGNUM AUREUM UNIVERSITATIS”

MISKOLCI EGYETEMÉRT ÉRDEMÉREM

MISKOLCI EGYETEM ÉRDEMES OKTATÓJA

MISKOLCI EGYETEM KIVÁLÓ KUTATÓJA

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOKÉRT

MISKOLCI EGYETEM KIVÁLÓ DOLGOZÓJA

REKTORI DICSÉRET

MISKOLCI EGYETEM KIEMELT TÁMOGATÓJA DÍJ