Elismert tehetséggondozás, elismert tehetségek

2023. november 30.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács ünnepi ülésén elismeréseket vehetett át a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának és az Anyag- és Vegyészmérnöki Karának dékánja, valamint két miskolci jogászhallgató. A kitüntetéseket november 24-én Budapesten, a Zeneakadémia nagytermében vették át.

 

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) kezdeményezésére hagyománnyá vált, hogy az oktatás és kutatás terén egyaránt áldozatos tevékenységet végző egyetemi oktatókat kitüntetésben részesítik, kifejezve ezzel a közösség elismerését.

Az idén 36. alkalommal megrendezett kitüntetésátadó ülésen Mestertanár Aranyérem elismerést vehetett át Prof. Dr. Csák Csilla, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja.
A Mestertanár Aranyérem kitüntetés hallgatói kezdeményezésre jött létre 1996-ban. A hallgatók ezzel a gesztussal kívánták kifejezni elismerésüket azoknak az oktatóknak és kutatóknak, akik áldozatos és sikeres munkát végeztek a hallgatók irányításában.

 

Mestertanár Aranyérem elismerést vehetett át Prof. Dr. Csák Csilla, a ME-ÁJK dékánja
 

A testület Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet ítélt oda Prof. Dr. Palotás Árpád Bence, a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kara dékánjának, az OTDT Elnökség tagjának, akinek a tehetséggondozás és a TDK tevékenységéért végzett kiemelkedő munkáját ismerték el.
A Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmeket azon oktatók vehetik át, akik a tehetséggondozás terén végeztek elismerésre méltó, sikeres tevékenységet.

 

Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet vett át Prof. Dr. Palotás Árpád Bence, a ME-AVK dékánja

 

Az OTDT ünnepi ülésén a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara két joghallgatójának a munkáját is elismerték. Pro Scientia Aranyérmet kapott Lindt Roland (témavezetője Csemáné Dr. Váradi Erika) és Nagy Márton (témavezetője Prof. Dr. Csák Csilla).