Kitartás, kölcsönös tisztelet, szakmai támogatás - Diplomaátadók a MFK-n, az AVK-n, az ÁJK-n és a BTK-n

2024. február 8.

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar végzős hallgatói vették át oklevelüket a Miskolci Egyetem nyilvános ünnepi szenátusülésén július 8-án délután. Az eseményen adták át a karok doktori címeit, a címzetes egyetemi docens és a Professor Emeritus címeket, továbbá a Kiváló Oktató- és Becsületdiplomákat.

A 2023/24-es tanév 1. félévében a Műszaki Föld- és Környezettudományi Karon 43 fő vehetett át oklevelet, az Anyag- és Vegyészmérnöki Karon 56 fő. Az Állam- és Jogtudományi Karon 48 fő, míg a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 48 fő kapott diplomát.

 

Az ünnepi szenátus ülésen Dr. Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főispánja köszöntőjében kifejtette: „A Miskolci Egyetem egyfajta fogalom. Ezt az intézményt egyszerre érzi sajátjának egész Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye és Miskolc városa. Hiszem, hogy egyetemi városnak lenni rangot, presztízst jelent, egy vármegye számára pedig kézzelfogható, gyakorlati előnyöket és lehetőségeket biztosít. A Miskolci Egyetem nagy múltra tekint vissza és okkal büszke történelmére. Múltunk tisztelete elengedhetetlen identitásunk megerősítése érdekében, de erősen hiszem, hogy a Miskolci Egyetemnek nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van. Erre a frissdiplomások mindig az élő példát jelentik” – fogalmazott.

 

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja, Prof. Dr. Mucsi Gábor ünnepi beszédében a Miskolci Egyetem értékeire utalva kiemelte: „Önök egy olyan erős fához tartoznak, amelynek gyökerei megfelelő stabilitást nyújtanak egész életük során. Mindannyian tudjuk, hogy az elmúlt években a világban mérhetetlenül sok negatív változás ment végbe, rengeteg nehézséggel találkoztunk a mindennapi élet számos területén. De az emberiség hosszú története megtanított mindannyiunkat az alkalmazkodásra, amire a jövőben is nagy szükség lesz. A nehéz helyzetekben gondoljanak a Miskolci Egyetem által tanított szemléletre. A kitartásra, az egymás kölcsönös tiszteletére és megsegítésére.”

Az ünnepi szenátusülésen került sor a doktori oklevelek, a címzetes egyetemi docens, a Professor Emeritus cím, valamint a Kiváló Oktató- és Becsületdiplomák átadására.

 

Ph.D. doktori oklevelet szerzett:

Az Állam- és Jogtudományi Karon Címzetes egyetemi docens címet szerzett Dr. Vetter Szilvia.

Professor Emeritus címet kapott Prof. Dr. Less György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

 

A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata Kiváló Oktató diplomát adományozott:

Az egyetemi diák- és közéletben végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatától Becsületdiplomát kapott: