Hírek

Társadalmi innovációs központ létrehozása a cél

2021. január 22.

Együttműködési megállapodást kötött a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság és a Miskolci Egyetem 2021. január 20-án szerdán.

Raoul Wallenberg-díjat kapott az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete

2021. január 22.

"Az elmúlt időszakban a kisebbségi és többségi társadalom harmonikus együttélése érdekében kifejtett tevékenységéért" a Bölcsészettudományi Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének ítélték oda a Raoul Wallenberg-díjat.

Elmaradnak a februárra tervezett Diplomaátadó Ünnepségek

2021. január 21.

A 2021. február 4-5-re tervezett Diplomaátadó Szenátusi Ülések elmaradnak tekintettel a járványügyi helyzetre. A korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén sajnos nem lesz arra mód, hogy a végzős hallgatók ünnepélyes keretek között személyesen vegyék át a diplomájukat.

Egyetemünkre látogatott a svéd nagykövet

2021. január 21.

A Miskolci Egyetemre látogatott Dag Hartelius, Svédország nagykövete 2021. január 20-án szerdán.

Elhunyt dr. Kriza Ákos, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja

2021. január 20.

Elhunyt dr. Kriza Ákos orvos-közgazdász, a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja, Miskolc város korábbi polgármestere. A kuratóriumi szakmai munkát tavaly, az intézmény modellváltása után kezdhette meg.

A távolság összeköt, ha földtudományokról van szó

2021. január 18.

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiuma együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem Szenátusi Tanácstermében 2021. január 18-án hétfőn.

Átvette rektori kinevezését Prof. Dr. Horváth Zita

2021. január 15.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem Rektora 2021. január 13-án szerdán, ünnepélyes keretek között átvette kinevezését dr. Áder János Köztársasági Elnöktől a Sándor-palotában. A rektori kinevezés 2021. február 12-től lép életbe.

Rangos kitüntetést vehetett át a Műszaki Földtudományi Kar oktatója Dr. Hartai Éva

2021. január 15.

Dr. Hartai Éva a Műszaki Földtudományi Kar oktatója nagy szakmai elismerésben részesült, hamarosan rangos kitüntetést vehet át.

Az alkalmazkodás a siker záloga

2021. január 14.

A Miskolci Egyetem, mint az Észak-Magyarországi régió legfőbb tudásközpontja, úttörő szerepet kíván vállalni az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos szemlélet hazai meghonosításában, és azon gyakorlati lépések kialakításában, amelyek elősegítik a magyarországi intézményeket és vállalkozásokat, hogy felkészüljenek a változásokra, és jövőtudatos szervezetekké váljanak. Ennek érdekében az egyetem együttműködési megállapodást kötött a komplex klímaadaptációs Cassandra Programot fejlesztő Cassee Zrt-vel.

Egyetemünk szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát a Csillagpont Rádió Alapítvánnyal

2021. január 11.

Egyetemünk hallgatói akár a Csillagpont Rádiónál is tölthetik szakmai gyakorlatukat annak a megállapodásnak köszönhetően, amely a Miskolci Egyetem és a rádiót működtető alapítvány között született.