ORIGÓ

MIÉRT VÁLASZD AZ ORIGÓ NYELVVIZSGÁT?

AZ ORIGÓ NYELVVIZSGARENDSZER

A jelenlegi vizsgarendszerünkben mért idegennyelv-tudás fogalma a legújabb alkalmazott nyelvészeti kutatások megállapításai, a kommunikatív nyelvoktatás megváltozott célkitűzései, az Európa Tanács nagyszabású idegennyelv-tanítási és vizsgáztatási projektjének ajánlásai és a nyelvvizsga-bizonyítványok felhasználóinak részletes igény-és szükségelemzése alapján alakult ki.
Az ELTE Origó Nyelvi Centrum az ALTE (Európai Nyelvvizsgáztatók Szövetsége) rendes tagja és elfogadja az ALTE által meghatározott (Közös Európai Referenciakeretre támaszkodó) kommunikatív kompetencia-felfogást.

AKKREDITÁLT KÉTNYELVŰ VIZSGÁINK RÉSZLETEI

ÉLŐ NYELVEK

ANGOL / ESZPERANTÓ / FRANCIA / LOVÁRI (CIGÁNY) / NÉMET / OLASZ / OROSZ / ROMÁN / SPANYOL / SZLOVÁK

B1 (alapfok)

B2 (középfok)

C1 (felsőfok)

ARAB / BEÁS (CIGÁNY) / BOLGÁR / DÁN / FINN / HOLLAND / HORVÁT / JAPÁN / KÍNAI / LENGYEL / ÖRMÉNY / RUSZIN / SVÉD / SZERB / SZLOVÉN / TÖRÖK / UKRÁN / ÚJGÖRÖG

B1 (alapfok)

B2 (középfok)

C1 (felsőfok)

HOLT NYELVEK

Egyedülálló módon az Origó nyelvvizsgarendszerben latin es ógörög nyelvből is vizsgázhatsz. Mivel ezeknek a tematikája es felépítése jelentősen eltér az elő nyelveketől, érdemes külön bemutatni őket.

LATIN

ÓGÖRÖG

AKKREDITÁLT EGYNYELVŰ VIZSGÁINK RÉSZLETEI

Általános nyelvi anyagú, egynyelvű Origó nyelvvizsgarendszerünk keretében magyar mint idegen nyelvből jelenleg A2 (nem akkreditált), B1B2 és C1 szinten tehetsz vizsgát.

MAGYAR

VIZSGANAPTÁR
HA AZ OLDAL TETEJÉN TALÁLHATÓ SZŰRŐ HASZNÁLATA HELYETT GLOBÁLISABB KÉPET SZERETNÉL KÖVETKEZŐ VIZSGAIDŐPONTJAINKRÓL, IDE  KATTINTVA ELÉRHETED AKTUÁLIS NAPTÁRUNKAT.

HOGYAN TUDOK NYELVVIZSGÁRA JELENTKEZNI?

Amennyiben online szeretnél jelentkezni, használd a http://www.onyc.hu/origo-nyelvvizsga#application-wizard, honlapot, amely segít eligazodni.

Ha a papír alapú jelentkezést választod, szükséged lesz egy jelentkezési lapra, amelyet innen tudsz letölteni. Miután kiválasztottad a nyelvet, a szintet és az időpontot, már csak az adatok megadása és a vizsgadíj befizetése van hátra.
Vizsgaszabályzatunkat itt tudod elolvasni.

VIZSGADÍJAK:

 

Szóbeli

Írásbeli

Komplex

A2 - belépő szint - nem akkreditált!
(Csak magyar mint idegen nyelvből választható.)

6.900 Ft

7.800 Ft

14.700 Ft

Akkreditált nyelvvizsgák:

B1 - alapfok

10.500 Ft

11.500 Ft

22.000 Ft

B2 - középfok

13.000 Ft

15.000 Ft

28.000 Ft

C1 - felsőfok

14.500 Ft

16.500 Ft

31.000 Ft

A jelentkezési határidő letelte után pótjelentkezésre is van lehetőség, amelynek határidejét vizsganaptárunkban teszünk közzé az eredeti határidő leteltét megelőzően.

A pótjelentkezés díja:

4.800 Ft

A VIZSGADÍJAT TÖBBFÉLEKÉPPEN IS BEFIZETHETED:

1. Budapesti vizsgaközpontunkban személyesen, bankkártyával

 

2. Átutalással

Számlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000
Kedvezményezett: ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.
Közlemény rovat: neved és születési időd (Online jelentkezés esetén: az e-mailben kapott ötjegyű kód, neved, születési időd)

3. OTP-fiókban közvetlenül a számlánkra

Számlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000
Közlemény rovatba: neved és születési időd

4. A vizsgaközpontunk által kibocsátott, és vizsgahelyeinken elérhető sárga csekken

 

Kérjük, ha papíron jelentkezel, ne felejtsd el hozzátűzni a jelentkezési lapodhoz a banki utalást igazoló bizonylatot, a bankfiókban kapott befizetési igazolást, vagy a sárga csekkszelvényt! Kérjük, figyelmesen olvasd el (és töltsd ki) a jelentkezési lap hátoldalát is!

ESÉLYEGYENLŐSÉG

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a lelkiismereti-vallási okok miatt szombaton munkát nem végző vizsgázóinknak évente egy alkalommal a szombati írásbelit követő hétfőn szervezünk írásbeli vizsgát.
A fogyatékkal élők jelentkezéskor (orvosi szakvéleményt is mellékelve) kérhetik a vizsga könnyítését.
Az esélyegyenlőség biztosításának feltételeiről részletesebben vizsgaszabályzatunk olvashatsz.

MILYEN KÖNYVEKBŐL KÉSZÜLJEK?

Mindenki másra esküszik, de vannak olyan kiadványok, amelyeket mi tudunk javasolni a felkészülésedhez. Ezek között szép számmal van, amit aktív vagy korábbi vizsgáztatóink, vizsgafejlesztőink írtak, és olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek nemrég még "éles" vizsgán szerepeltek. Természetesen egyéb könyveket is tudunk ajánlani folyamatosan frissülő listánkban.

Kattints ide a részletekért

AZ ELTE ORIGÓ NYELVI CENTRUM VIZSGARENDSZERÉNEK ÖSSZEVETÉSE AZ ÁLLAMILAG ELISMERT NYELVVIZSGÁK ÉS AZ ET HATFOKÚ SKÁLÁJÁNAK SZINTJEIVEL:

AZ ÁLLAMILAG ELISMERT NYELVVIZSGÁK

AZ ELTE ORIGÓ NYELVI CENTRUM VIZSGARANDSZERÉNEK SZINTJEI

AZ EURÓPA TANÁCS HATFOKÚ SKÁLÁJÁNAK SZINTJEI

C2
(mesterszint)
(nem akkreditálható)

-

C2

C1
(felsőfok)

Origó C1
(szóbeli, írásbeli, komplex)

C1

B2
(középfok)

Origó B2
(szóbeli, írásbeli, komplex)

B2

B1
(alapfok)

Origó B1
(szóbeli, írásbeli, komplex)

B1

A2
(belépő szint)

Origó A2
(nem akkreditált)
magyar mint idegen nyelv és Junior Nyelvvizsga

A2

A1
(minimum szint)

-

-

KOMPLEX ÉRTÉKELÉS

2016 novemberétől bevezetjük újfajta komplex értékelési rendszerünket. Ennek lényege, hogy amennyiben az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot. Részletek IDE kattintva olvashatók.