Szabadidő

Élet a campuson

Mára szinte valamennyi olyan szolgáltatás elérhető az Egyetemvárosban, amelyre a hallgatóknak nap mint nap szükségük lehet. Amellett, hogy a hat felújított kollégiumépületből vagy az Uni-Hotelből hamar át lehet sétálni az egyetemi tantermekbe (a kollégiumi lehetőségekhez lásd www.kollegium.uni-miskolc.huwww.uni-hotel.hu), de betegség vagy éppen fogfájás esetén sem kell elhagyni a campus területét, az Egyetemvárosban ugyanis Egészségügyi Központ várja a hallgatóságot háziorvosi és fogorvosi rendelővel egyaránt. A campuson több helyen kapható melegétel, így természetesen az egyetemi menzán is, sőt pékség is található a főépületben. Az Uni-Hotel aljában az Uni Café – az étkezésen túl – a kávé melletti beszélgetésekre is kiváló lehetőséget teremt. Mondhatni természetes, hogy könyvtár, sőt könyvtárak sokasága sem hiányozhat a szolgáltatások sorából. Az Egyetemi Könyvtár – amely a levéltárral és múzeummal együtt a campus szívében található –, valamennyi kar hallgatói számára kínál könyveket, és időről időre számos izgalmas programot szervez az egyetemi polgárság számára. (További információ: www.lib.uni-miskolc.hu)
 

 

Aki sportolna szabadidejében, az az egyetemnek otthont adó Dudujka-völgyben szintúgy megtalálhatja számításait, merthogy sportcsarnok, műfüves focipályák, salakos teniszpályák, edzőtermek, valamint egy újonnan átadott, igen magas kategóriájú atlétikai centrum, a campus közvetlen közelében pedig uszoda is várja a sportolni vágyó hallgatóságot. (További információk az egyetemi sportlehetőségekről a Sportiroda honlapján olvashatóak: www.sport.uni-miskolc.hu) Mára kiépült az Egyetemváros bicikliút-hálózata is, amely természetesen több ponton kapcsolódik Miskolc város kerékpárút-hálózatához.

Ha leszáll az éj, a hallgatók biztonságos közegben, az Egyetemváros területén belül kapcsolódhatnak ki, hiszen több egyetemi szórakozóhely is várja őket az éjszakában. A Miskolci Egyetem több mint 10 ezer hallgatója tehát éjjel és nappal egyaránt együtt lehet Magyarország legnagyobb, folyton pezsgő campusán.

 

Számtalan kihagyhatatlan látnivaló és program vár Miskolcon és környékén, ezekről bővebb információt találsz a http://www.hellomiskolc.hu honlapon.