Tudástól az Üzletig - Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen - 2019-1.2.1-EGYETEMIÖKO-2019-00003

Projekt címe: Tudástól az Üzletig – Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen

Projekt azonosítószáma: 2019-1.2.1-EGYETEMIÖKO-2019-00003

Kedvezményezett neve: Miskolci Egyetem

Projektmenedzsment:
Projektvezető: István Zsolt
Pénzügyi vezető: Bencsik Boglárka
TIP koordinátor: Dr. Nyiry Attila

Projekt összköltsége (Ft): 108.000.000 Ft
Támogatás intenzitása (%): 100

Projekt kezdési dátuma: 2020.01.01.

Projekt befejezési dátuma: 2021.06.30.

 

Projekt összefoglaló:

2020 januárjában indult a Miskolci Egyetem legújabb projektje, melyre az intézmény 108 millió forint 100%-os intenzitású vissza nem térítendő pályázati forrást nyert el. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott projekt megvalósításával a Miskolci Egyetem is tagja lesz azon felsőoktatási intézmények táborának, ahol a jövőben technológiatranszfer is működik.

A projekt keretében a Miskolci Egyetem létrehozta és működteti a Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóságot (TTI), melynek kiemelt feladata a megvalósítás során, hogy:

A projekt kiemelt célja, hogy támogassa a versenyképes kutatási eredmények hasznosulását azáltal, hogy hidat képez a kutatók és az üzleti szféra között, innovatív termékek és szolgáltatások létrehozása érdekében.

Ezáltal, hosszú távon fenntartható és szinergikus együttműködés alakul ki az Egyetem és a vállalatok között, mely tovagyűrűző hatásán keresztül elősegíti a régió gazdasági és társadalmi versenyképességét egyaránt. 

Az projekt eredményeképpen az Egyetem versenyképessége és értékteremtő képessége hosszú távon nő – elérendő cél és érték lesz a Miskolci Egyetem falain belül tanulni, továbbá az Egyetem regionális hatása is kiszélesedik. 

Az infrastrukturális fejlesztések hosszú távon bővülnek, újabb innovációs célokat szolgálva ezzel. Az Egyetem gazdaságszervező funkciója növekszik: fejlődik a beszállítói hálózat, szorosabb együttműködés lesz jellemző a vállalatokkal és több nagyvállalat választja a térséget telephelyéül. Az Egyetem nemzetközi hatása kiszélesedik.

A projekt megvalósításával kapcsolatos aktuális információk megtalálhatóak a Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóság weboldalán az alábbi linken:

https://techtransfer.uni-miskolc.hu/fooldal