cimer


Ügyfélfogadás (A/4 109.):
Hétfő, csütörtök: 8:00-12:00
Szerda: 12:00-16:00

Készítette:
Dr. Siménfalvi Zoltán

Utolsó módosítás:
2014. július 14. 

cím

Tisztelt Hallgatók és Kollégák, leendő pályázók!

Egyetemünkön folyó oktatást, tudományos kutatómunkát, nemzetközi kapcsolattartást több alapítványunk is támogatja..

Az egyetemi közvélemény egyre jobban ismeri az alapítványok által nyújtott lehetőségeket. Ebből következően, sok esetben egy-egy kuratóriumi ülésre az alapítvány támogatási lehetőségeit messze meghaladó igény érkezik be. A sok tartalmas pályázat közül a legérdemesebbek kiválasztása és a támogatásokra vonatkozó végső döntés így nagy felelősséget ró a kuratóriumok külső és belső tagjaira. Ők minden esetben igyekeznek a vállalat és az egyetem érdekeinek is megfelelő optimumot megtalálni. Az elbírálásnál a hallgatók, a szakmai és tudományos pályájuk elején álló fiatalok előnyt élveznek szinte valamennyi alapítvány alapító okirata szerint. Ez azonban nem jelenti más korosztályok kizárását, amit az elmúlt évek gyakorlata is bizonyít.

Az alapítványok létrehozását követő néhány évben természetes volt, hogy szinte valamennyi pályázó részesülhetett támogatásban. A növekvő igények és csökkenő kamatszint mellett törvényszerűen növekszik az elutasított pályázatok száma, és többeknek még indokolt esetben is  az igényelt összegek töredékét lehet csak biztosítani. Ez valamennyi pályázótól átgondolt, a költségekkel a lehető legnagyobb mértékben takarékoskodó, a felesleges párhuzamosságokat kizáró, korrekt pályázatok elkészítését igényli.

Az Egyetem vezetése és az alapítványok képviselői számára továbbra is kiemelt feladat a lehetséges támogatások, az alapítványi vagyon növelésének elősegítése, valamint a saját és más alapítványok pályázati lehetőségeiről megfelelő információ-szolgáltatás biztosítása.

Az összeállítással célunk az, hogy a pályázók számára az Egyetem által működtetett alapítványokról szolgáltasson részletes információt, ezzel megkönnyítve a pályázatok elkészítését. Emellett  elsősorban tájékoztató jelleggel összefoglaltuk az egyetem egyéb szervezeti egységei által működtetett alapítványokról a rendelkezésünkre álló információkat.

Honlapunkon segítséget kaphatnak a pályázati tevékenységről. Megtalálják a pályázatok és beszámolók benyújtásához szükséges formanyomtatványokat, a legfrissebb infromációk között az éppen aktuális pályázatokat és a Kuratóriumi döntések eredményeit (mindezeket letölthető formában is).

Ennek szellemében ajánlom figyelmükbe ezt a honlapot, amely reményeink szerint hasznos segédeszköz lehet a pályázatok elkészítése során. Kérem, hogy esetleges további kérdéseikkel keressék fel a Tudományos és Nemzetközi Rektorhelyettesi Titkárságon működtetett Alapítvány Titkárságot.

Pályázataikhoz sok sikert kíván

 Prof. Dr. Kékesi Tamás
 tudományos és nemzetközi rektorhelyettes