TDK

„Ha ősz, akkor TDK!”

Az ősz beköszöntével minden évben új TDK munkaév kezdődik. Bizonyára már minden bölcsészhallgató ismeri már e rövidítés jelentését, és tudja, hogy a tanszéki, az intézeti és a kari tudományos diákköri életbe való bekapcsolódás számos előnnyel jár. Először is alaposabban megismerhetitek a szakotok tudományos kérdéseit, számos új ismeretre tehettek szert, és ha van egy jó ötletetek, kutatási témátok, amit szeretnétek alaposabban körüljárni, akkor erre a legjobb lehetőség egy tudományos diákköri dolgozat megírása. Előny, hogy a TDK munka során eljuthattok hazai és nemzetközi konferenciákra, és a Bölcsészettudományi Kar képviseletében be is mutathatjátok dolgozatotokat. A legjobb dolgozatok az őszi intézeti, kari diákkonferenciákról nevezésre kerülhetnek az országos fórumra, az OTDK-ra is. A legjobb előadások különböző díjakat, jutalmakat kapnak, sőt: felkérik publikációra is. A TDK dolgozatok komoly szakmai-kutatói hátteret feltételeznek, pályázati forrásból igyekszünk abban is segíteni, hogy diákjaink eljussanak rangos könyvtárakba, levéltárakba.

És nem árt ha tudjátok, egy TDK dolgozat megírása feltétele annak, hogy számos ösztöndíjra pályázhassatok, Erasmus hallgatóként vegyetek részt külföldi tanulmányúton, vagy éppen a diploma után doktori iskolába nyerjetek felvételt.

Ötleteitekkel, terveitekkel keressétek fel a tanszékek, intézetek TDK koordinátorait, és további hasznos információkat találtok a TDK-ról: http://bolcsesz.uni-miskolc.hu,http://www.tdk.uni-miskolc.hu, http://www.otdt.hu.

Az alábbi dátumok segítenek a TDK munka megtervezésében:
A 2016 őszi TDK jelentkezési határideje: 2016. szeptember 20.
A dolgozatok beadási határideje: 2016. november 7.

További információk:

tdk2016_fehivas_tajekoztato.doc
tdk2016_jelentkezesi_adatlap.doc
tdk2016_rezume_minta.doc

Jó munkát, jó kutatást kívánunk mindenkinek!
Kegyes Erika (ME BTK TDT elnök) és Fekete Sándor (ME BTK TDT titkár)tdk

Comments are closed