Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékek Országos Találkozója

A 2016/17-es tanév tavaszi félévében a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Modern Filológiai Intézete szervezi meg az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékek Országos Találkozóját.

Az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő országos találkozó

  • időpontja: április 27–28. (csütörtök–péntek),
  • helyszíne: a Miskolci Egyetem, BTK Modern Filológiai Intézete (3515 Miskolc-Egyetemváros, A/6. épület).

A találkozó központi programja – a hagyományokat folytatva – 2017-ben is a diákkonferencia lesz. Az első nap estéjén kötetlen ismerkedésre kerül sor egy gulyásparti keretében, a konferencia második napján – megfelelő számú jelentkező esetén – kirándulást szervezünk kisvasúttal Lillafüredre, ahol az érdeklődők egy nyelvi játék részesei is lehetnek.

A találkozóra szeretettel várjuk azoknak a hallgatóinknak a jelentkezését, akik alkalmazott nyelvészeti képzésekben vesznek részt, vagy alkalmazott nyelvészeti kutatással foglalkoznak.

A BA és MA képzésekben résztvevő hallgatók 15 perces előadást tarthatnak, a doktori hallgatók számára pedig poszterszekciót szervezünk. Ugyancsak a poszterszekcióban vehetnek részt azok a hallgatók is, akik szeretnék bemutatni kutatási eredményeiket, de az intézményenkénti 5 fős (előadás tartására tervezett) keretbe nem férnek bele.

Az érdeklődő hallgatók az intézetvezetőknél vagy tanszékvezetőknél jelentkezhetnek

november 30-ig.

Reméljük, 2017-ben is sikerül hasznos, érdekes és jó hangulatú országos találkozót szervezni, akárcsak az elmúlt években Budapesten, Szegeden és Veszprémben.

Comments are closed