20 évvel ezelőtt indult a geográfus képzés a Miskolci Egyetemen (a mai Földrajz Intézet elődje, a Földrajz-Környezettani Tanszék, 1993-ban alakult; az első hallgatóinkat 1995 februárjától tanítottuk). Ez alkalomból is szeretnénk emlékezetessé tenni a magyar földrajzos társadalom számára a VII. Magyar Földrajzi Konferenciát, amelyet hazánk egyik legfestőibb környezetében található Palota Hotelben rendezünk meg Lillafüreden.

Várjuk a földrajz minden területén dolgozó és kutató kollégák jelentkezését a Kárpát-medencéből és azon túl is. Értékesek számunkra azoknak a kutatóknak az eredményei is, akik társtudományi területen munkálkodnak, de eredményeik a térbeli összefüggések révén szorosan kapcsolódnak a földrajzhoz. A konferencián lehetőség van előadások tartására és poszterek bemutatására is.

Szeretnénk újak lenni, nem csak abban, hogy első alkalommal lesz olyan konferenciája a magyar földrajznak, amikor a résztvevők a rendezvény teljes időtartama alatt egy fedél alatt dolgozhatnak, pihenhetnek és ismerkedhetnek egymás munkáival, hanem szeretnénk hagyományt teremteni azzal is, hogy az átlagosnál több időt szánunk az előadásokat követő vitákra is. Éppen ezért kérjük, hogy a konferenciára elsősorban oktató és kutató kollégák jelentkezzenek, a PhD hallgatók számára pedig szeptember 4-én déltől a Miskolci Egyetemen biztosítunk helyet arra, hogy kutatásaik részeredményeit bemutathassák.

Tervezett témakörök: népesség és településföldrajz; területfejlesztés; turizmusföldrajz; szociálgeográfia; gazdaságföldrajz; regionális földrajz; tájföldrajz; globális problémák és fenntarthatóság; felszínalaktan; talaj-, víz-, és életföldrajz; légkörtan és csillagászati földrajz; társadalomföldrajzi kutatásmódszertan; természetföldrajzi kutatásmódszertan; földrajzoktatás; egyéb társadalomföldrajzi témák; egyéb természetföldrajzi témák.

Első körlevél (pdf)

Második körlevél (pdf)

Harmadik körlevél: cikkek leadási határideje és formai követelményei (doc)


Konferenciakötet letöltése (pdf)Főszervezők: Sansumné Molnár Judit, Kocsis Károly

Kapcsolat:
Drótpostacím: geokonf14[kukac]gmail.com
Postacím: Miskolci Egyetem, Földrajz Intézet, Miskolc-Egyetemváros, 3515
Telefon: 46/565111/1743 (intézeti adminisztráció)