A Mindnyájan jártunk egyszer az Akadémián Fórumra érkezett az alábbi levél, sokmindent megtudunk a rönktolásról.
Köszönjük szépen a hozzászólást.
M.T.

Jó szerencsét! méltóztatok beledumálni a dolgokba, mert mint soproni, aki szívén viseli a rönktölást (meg már lennék velük, de a rendszer nem engedi) talán szolgálhatok némi információval...

a rönk mindegy 2,7 méter, súlya megközelíti a 600 kg-t (de mint felvilágosítottak Selmecig még száradni fog), a rajta levõ motívumot - Selmecbánya címerébõl kiinduló életfa, rajta Sopron, majd Miskolc, Fehérvár és Dunaújváros címereivel és az összes selmeci testvérkar jelképével - Papp Tibor a. Egon a Kisfõnök tervezte és õ irányíttotta az elkészítését is. Mintegy két hétig faragták a rönköt, míg elnyerte végleges formáját.

A rönktolás soproni fõszervezõje Papp Tibi balekja, Vezendi Gergely a. Borsodi Bivaly faipari mérnök hallgató volt, az õ érdeme hogy már úton vannak, õ teremtette meg az anyagi hátteret, õ egyeztetett az egyetem vezetésével, az úton szállást biztosító polgármesterekkel, stb.

végig kíséri a rönköt autóval, és a cuccokat, felszerelést, bevásárlosat stb intézi Mészáros Bálint a. Csavargó, mellette még az erdõmérnöki kar támogatását biztosította Kollár Tamás a. Okoska jelenlegi FS elnök, õt is illik megemlíteni.

Egyenlõre ennyit, az útvonalat már írtam... ja majd elfelejtettem, Dunaújváros is tiszteletét teszi a toláson Dobai Rajmund a. Dobbermann személyében.

egyéb kérdéssel forduljatok nyugodtan hozzám, amiben tudok segítek, a hétvégén még gépközelben leszek aztán megyek tolni...

a résztvevõk pontos névsorát egyenlõre sajnos én sem tudom, de majd a végén úgyis ki fog derülni...

jó szerencsét!
Böcskei Balázs a. Egy igazi Mártír