Turistaházak, kulcsosházak


Egyszerű, tiszta és alapfelszereltséggel ellátott szálláshelyeink fontos túraútvonalak mentén találhatók    Miskolc-Ómassa (Messe út 28.): a megyei természetjáró szövetség háza a hegyi település központjában. Megközelíthető a l5. sz. városi autóbusszal, vagy bükki turistautakon. A ház két szobájában 14 férőhely biztosított emeletes ágyakon. Fürdőszoba, felszerelt konyha, étkező, télen cserépkályhafűtés várja a vándort.
Szállásdíj: 600Ft/fő, fűtési idényben 700Ft/fő + egyszeri ágyneműhasználat. Szervezett természetjáróknak kedvezmény.
Szállásrendelés: B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 3501 Miskolc, Pf.: 11, vagy a keddi ügyeleti napunkon 16-19 óra között a 46/353-511-es telefonon. Egyéb időben: Csarnai Béláné 46/360-775 - csak 18-20 óra között!

    A kevésbé ismert Cserehát területén, az Országos Kék Túra útvonalán elhelyezkedő Abaújszolnok csendes, nyugodt kis település (lakóinak száma nincs 200 fő). Itt található az MVSC Természetjáró Szakosztály és a Görög katolikus egyház közös üzemeltetésében lévő kulcsosház. Télen kettő, nyáron három helyiségben 20, illetve 30 fő részére biztosítanak szállást emeletes ágyakon. Felszerelt konyha, hideg-meleg víz, zuhanyzó biztosított. Nyáron sátorozási lehetőség is van.
Szállásdíj: 500Ft/fő
Szállásrendelés: Vasul Vincévé Abaújszolnok, Rákóczi út 40. Telefon: 46/468-317; 19 óráig!

    Miskolc-Garadna (LÁEV kisvasút végállomása). Megközelíthető kisvonattal, a l5. sz. városi autóbusszal, autóval, stb. A házak nem fűthetők! Elhelyezés 4db ötágyas faházban, emeletes faágyakon. Különálló kőépületben konyha és étkező PB-gázos és fatüzelésű tűzhellyel, konyhai felszerelésekkel, főzési lehetőséggel. Vízvételi lehetőség a közeli forrásból.
Szállásdíj: 500Ft/fő + egyszeri ágyneműhasználat. Szervezett természetjáróknak és gyerekcsoportoknak kedvezmény.
Szállásrendelés: Garamszegi Nándorné Miskolc, Bohóalja 61. Telefon: 46/439-102.

    Eger-Szarvaskő - az OKT mentén, egyben bélyegzőhely. A Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület kulcsosháza a volt MÁV állomás épületeiben. Csak az egyik rész fűthető, így nyáron 20, fűtési idényben 10 férőhely várja a túrázókat. Elhelyezés vaságyakon - a kezdeti időszakban hálózsák használata ajánlott. A vizesblokk kialakítás alatt van, ezért mosdási lehetőség a közeli kínról hozott vízzel lehetséges (vagy a ház mellett folyó Eger-patakban). Ételmelegítési lehetőség biztosított. Öt percre melegétel lehetőség. A házat 2000. június 1-jén nyitja az egyesület.
Szállásdíj: 500Ft/fő

    Az egyesület másik kulcsosháza a nagyvisnyói vasútállomás épületkomplexumából kerül kialakításra. Az első, berendezett részt a tervek szerint 2001. tavaszán nyitják meg a vasutas természetjárók. A szállástól csodálatos útvonalak vezetnek Bánkútra, a Dédesi várhoz, stb. A szállás Szilvásvárad közelében, az Eger-Putnok közötti vasútvonalon található.
Szállásrendelés mindkét ház esetében: MVTE 3528 Miskolc, Berettyó út 27. (Dobozy László) Telefon: 46/389-005 (érdeklődni lehet még: 46/331-375)

    Borsodnádasd (Heves-Borsodi-dombság): családok számára biztosít csendes környezetben hangulatos szállást Gál János túravezető. Igény estén étkezés megoldható. Kérésre túravezetés a környező turistautakon.
Szállásrendelés: Gál János 48/442-316