Hírek

A Miskolci Egyetem segítségével fejlesztett új típusú aeroszolos palackokat a Mátrametál

2019. május 15.

Szélesebb megrendelői igényeket kielégítő, új formavilágú aeroszolos palackok gyártása vált lehetségessé annak a projektnek az eredményeként, amely a napokban zárul. A siroki székhelyű Mátrametál Kft. a Miskolci Egyetemmel együttműködve fejlesztette tovább az alumínium csomagolóanyagainak gyártását.

Egyetemi kitüntetések Miskolc Város Napja alkalmából

2019. május 13.

Május 11-én, Miskolc Város Napján egyetemünk Professor Emeritusa, Prof. Dr. Bárczy Pál Herman Ottó tudományos díjat, Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója Az Egyetemért – A Városért díjat vehette át.

Osztrák delegáció szakmai látogatása a Miskolci Jogi Karon

2019. május 13.

„Laikusok a büntető ítélkezésben Ausztriában és Magyarországon – az osztrák büntető esküdtszéki tárgyalás problémái és gyakorlati tapasztalatai” címmel...

II. Földes Nap a Miskolci Egyetemen

2019. május 10.

Csaknem hétszáz diák érkezett a Földes Ferenc Gimnáziumból a Miskolci Egyetemre 2019. május 9-én. A diákok a Díszaulában tartott megnyitó után kaland- illetve labortúrán vettek részt.

Duális pályaválasztási workshopot rendezett a Gépészmérnöki és Informatikai Kar is

2019. május 6.

Mintegy 40 ipari partner és közel 200 diák részvételével rendezett duális pályaválasztási workshopot a Gépészmérnöki és Informatikai Kar 2019. április 25-én.

Az egykori FRK mostantól a Stefánia épület nevet viseli

2019. május 6.

Névadó ünnepséggel egybekötött tudományos „Stefánia konferenciát” tartottak 2019. május 3-án az Egészségügyi Kar épületében. Az egykor a Továbbképzőnek, majd a Felnőttképzési Regionális Központnak otthont adó épület konferenciával egybekötött ünnepségen vette fel a Stefánia nevet.

Anyagmérnöki és Vegyészmérnöki Duális Workshopot rendezett a MAK

2019. április 30.

A duális képzést népszerűsítő, valamint a kar partnervállalatait bemutató workshopot rendezett a Műszaki Anyagtudományi Kar 2019. április 24-én. Az eseményen közel 100 fő vett részt, a nagy számban érkező, a képzés iránt érdeklődő középiskolásokat a kar 17 partnervállalata várta.

Fenntartható Cement- és Betonipari Technológiák Szakmai Nap

2019. április 24.

Cement- és betonipari szakemberek tanácskoztak 2019. április 24-én a Műszaki Földtudományi Kar szervezésében hagyományteremtő jelleggel megtartott szakmai napon, amelyen nyolc előadást tartottak egyetemi szakemberek és ipari partnerek.

Nemzetközi építőipari innovációs versenyre készül az egyetem csapata

2019. április 17.

Az algériai Blidai Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel indít közös csapatot idén a Solar Decathlon Europe versenyen a Miskolci Egyetem. A 2019. június 25. és július 12. között Szentendrén megrendezendő versenyen induló SomeShine csapat április 11-én a Fintelligence központban mutatta be a pályaművét az érdeklődők és a támogatók előtt.

Rangos nemzetközi díjat nyert az MFK „Grow Observatory” projektje

2019. április 15.

Jelentős elismerést kapott a Miskolci Egyetem részvételével futó nemzetközi Horizon 2020 kutatási pályázat, az Európai Földtulajdonosok Szövetsége (European Landowners’ Organization) „Land and soil management” díját ugyanis az idén a „Grow Observatory” projekt kapta. A díjat április 9-én Brüsszelben adtak át a Cercle Gaulois épületében tartott díszvacsorán, amelyen többek között részt vett Daniel Calleja Crespo, az EU Környezetvédelmi Főigazgatóságának főigazgatója is.