Hírek

kiemelt

Magunkat ajánljuk! Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

2023. szeptember 22.

A Kutatók Éjszakáján, szeptember 29-én különleges estére várja a tudomány világa iránt érdeklődőket a Miskolci Egyetem.

kiemelt

Pályázat képzés támogatására

2023. szeptember 21.

Képzés támogatásra pályázathatnak a Miskolci Egyetemen szeptemberben tanulmányaikat megkezdő hallgatók. A diákokat terhelő önköltséghez való hozzájárulási kérelmet kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani legkésőbb 2023. október 13. éjfélig.

Jöjjön busszal a Miskolci Egyetemre! MVK járatok a Kutatók Éjszakáján

2023. szeptember 29.

A miskolci közlekedési cég rásegítő járatokkal és veterán autóbuszokkal is készül a Kutatók Éjszakája rendezvényre. Díjmentesen vehető igénybe az Ikarus 31-es és az Ikarus 620-as veterán autóbusz, mindkettő nosztalgiajárat a Centrum – Egyetemváros útvonalon közlekedik.

Teakultúra kurzus

2023. szeptember 28.

A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete Kínai teakultúra kurzust indít a 2023/24. tanévben, amelyen különböző típusú kínai teákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, és megtanulhatják elkészítésük módját is. A részvétel ingyenes.

Állásbörze: visszajelzés a munkaerőpiac részéről

2023. szeptember 28.

A Miskolci Egyetemen tartott állásbörze arra is kereste a választ, hogy mik azok a készségek és képességek, amikkel rendelkeznie kell a munkaerőpiacra lépő diplomásoknak. Videóinterjú az egyetem oktatási rektorhelyettesével, Dr. Szilágyi Rolanddal.

A kutatásfejlesztés új modellje

2023. szeptember 27.

Korszerű ívhegesztési laboratóriumot adtak át a Miskolci Egyetemen. A mintegy 100 millió forint értékű, a technológia jelenét képviselő gépekkel, robotizált eszközökkel és szimulációs technikával felszerelt kutatóműhely az ipari fejlesztésekben megvalósuló egyetemi együttműködés új modelljét mutatja be.

1 perc ME: Eredmények – Sportnap – Felejthetetlen élmények

2023. szeptember 27.

A 2022/2023-as tanévben elért kimagasló sporteredményeket ünnepélyes keretek között, díjakkal ismerte el a Miskolci Egyetem. – A hagyományos vetélkedők mellett főzőversennyel is várták az egyetem polgárságát a sportnapon. – A tudomány izgalmas világát mutatja meg több mint 130 programmal a Miskolci Egyetem a Kutatók Éjszakáján.

Híd az együttműködéshez

2023. szeptember 26.

A diplomás munkavállalók és a munkaadók között híd szerepet tölt be a Miskolci Egyetem. Ösztönzi a vállalatok és az oktatás együttműködését, hogy a képzések rugalmasan kövessék a hazai és a térségi munkaerőpiac igényeit – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Roland oktatási rektorhelyettes az egyetem fő támogatásával rendezett állásbörzén, amelyet szeptember 26-án rendeztek.

Egy costa ricai öregdiák – „Ők a Miskolci Egyetem nagykövetei”

2023. szeptember 26.

Egykori egyetemére, Miskolcra látogatott az 1986-ban bányamérnökként végzett Rolando Mora Chinchilla.

Zene világnapja – gálahangverseny a Zenepalotában

2023. szeptember 26.

Gálahangversenyt rendez a Zene világnapja alkalmából a miskolci Zenepalotában a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara október 2-án. A zenei műfajok színes kínálatát felvonultató esten a Bartók Béla Zeneművészeti Kar és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium zenekarai, kórusai és együttesei lépnek föl. A koncert ingyenesen látogatható.