Hírek

kiemelt

Ingyenes érettségi felkészítők a Miskolci Egyetemen

2023. január 18.

A Miskolci Egyetem ingyenes érettségi felkészítő kurzusokkal segíti az érettségi előtt álló középiskolásokat. A tételekhez kapcsolódó előadások praktikus és korszerű ismeretanyaggal igyekeznek hozzájárulni a sikeres vizsgákhoz és a minél magasabb felvételi pontszám eléréséhez.

kiemelt

Önköltség: a legjobbaknak ösztöndíjként visszajár!

2023. január 25.

A 2023. évi általános felsőoktatási felvétel eljárásban felvett önköltséges hallgatók legjobb 10 százalékának a befizetett önköltség összegét pályázati úton ösztöndíjként visszautalja – döntött a Miskolci Egyetem. A sorrendet a felvételi összpontszám alapján határozzák meg a felvételi időszak lezárását követően.

kiemelt

Miskolci Egyetem - A legjobb választásod! FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2023/2024

2022. november 22.

A Miskolci Egyetem a legszélesebb választási lehetőséget kínálja a személyes elképzelések megvalósításához! MEGJELENT A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA A 2023/2024-ES TANÉVRE!

Bevezetés a környezettudatos földtudomány világába

2023. január 27.

A megújuló energiaforrások felhasználása, a hulladékok újrahasznosítása, környezetkímélő nyersanyagkutatás, a természetes erőforrások fenntartható felhasználása, víz- és talajvédelem, geoinformatika… Címszavakban a Műszaki Földtudományi Kar sokszínű oktatási és kutatási tevékenysége, amelyet nyílt napon mutattak be a felvételi előtt álló középiskolásoknak.

Shakespeare-től a kanadistákig – nemzetközi anglisztikai konferencia az egyetemen

2023. január 27.

A Miskolci Egyetem első ízben adott otthont a Magyar Anglisztikai Társaság vándorkonferenciájának. A rangos esemény az angol nyelv és az angol nyelvű kultúra gyújtópontja a nemzetközi színtéren.

Újabb akadémikusát ünnepli a Miskolci Egyetem

2023. január 26.

Megtartotta akadémiai székfoglaló előadását Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese a Magyar Tudományos Akadémián. Május elején, amikor a testület levelező tagjává választották, úgy fogalmazott: mindent a Miskolci Egyetemnek köszönhet, a tudását, a diplomáját, a lehetőségeket, a felsőoktatásban töltött 40 évet.

Miért? – MERT egyszerű: hallgatók elhelyezkedését támogató mentorprogram

2023. január 26.

A Miskolci Egyetem a hallgatók támogatása érdekében együtt dolgozik a Magyar Egyetemi Reform Tehetségkezelés Programmal (MERT), ami a hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedését támogatja.

Online nyílt nap: A-tól Z-ig a Miskolci Egyetemről

2023. január 25.

Nyolc kar, 12 képzési terület, több mint 200 szak… Versenyképes, pénzre váltható tudás… Karrierutak, piacképes diplomák… Diákélet, ösztöndíjak, hallgatói támogatások… Minden részlet kiderül az online nyílt napon: január 30-án, hétfőn délután 5 órától a Miskolci Egyetem Youtube-csatornáján megnézhető élő adásban, itt >> www.youtube.com/@unimiskolc1735

1 perc ME: Himnusz 200 - kulturális örökségünk - hajrában a felvételi

2023. január 24.

Himnusz 200 - Büszkeséggel szavalták el a Miskolci Egyetem hallgatói nemzeti imádságunkat a Himnusz születésének 200. évfordulóján. Kulturális örökségünk - Páratlan kulturális értéket képviselnek a Miskolci Egyetemen hagyományőrző hallgatói által kivételes gonddal ápolt selmeci diákhagyományok. Hajrában a felvételi - Érdemes jelentkezni a Miskolci Egyetemre, hiszen különleges élmény miskolci egyetemistának lenni. Miskolci Egyetem – A legjobb választásod!

Nyílt nap az anyagtudományról

2023. január 23.

Szakmai nyílt napot rendez az anyagtudomány és a vegyipar iránt érdeklődő középiskolásoknak a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kara 2023. február 3-án. A résztvevők élményszerű bemutatókon ismerhetik meg a kar képzési kínálatát, a versenyképes szakmakínálatot. A találkozón személyre szóló tanácsokat is kaphatnak.