Hírek

PROF. DR. LATORCAI JÁNOS, AZ ORSZÁGGYŰLÉS ALELNÖKE A LOGISZTIKAI INTÉZET ZÁRÓVIZSGÁJÁN VETT RÉSZT

2020. június 24.

2020. június 23-án a logisztikai mérnöki alap- és mesterszakos hallgatók záróvizsgájára került sor a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetében. A záróvizsga-bizottság munkájában részt vett Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki látogatása során megbeszélést folytatott Prof. Dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával az egyetem jövőjét érintő kérdésekről.

Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektorjelöltje

2020. június 18.

A Miskolci Egyetem Szenátusa a 2020. május 28-án megtartott ülésén a két rektori pályázó közül Prof. Dr. Horváth Zita egyetemi tanár rektori tisztségre benyújtott pályázatát támogatta, és Őt rektorjelöltnek megválasztotta.

Egyetemünk egykori hallgatója az új Kuratórium elnöke

2020. június 12.

2020. június 11-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Prof. Dr. Bódis József sajtótájékoztatójából kiderült a 2020. augusztus 1-én modellváltó egyetemek állami vagyonkezelő alapítványai kuratórium elnökeinek névsora.

A világrangsorok is jegyzik a Miskolci Egyetemet

2020. június 12.

Idén a Miskolci Egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) 2021-es világrangsorára, ami az egyik legismertebb – és az intézmények nemzetközi megítélésében is presztízsteremtő – nemzetközi felsőoktatási ranglista.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A KORONAVÍRUS MEGFÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN

2020. június 3.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolc Egyetem, A KONTASET Kft. és a TOSOT Magyarország a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A Miskolci Egyetem beszámolt a maszk-gyártósor fejlesztésekről

2020. május 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban járt a Miskolci Egyetem az ITM fejlesztések c. online Tudományos Konferencián, ahol partnerünkkel, a HD-TOOLS Kft-vel végzett maszk gyártósor rekonstrukciós fejlesztésekről Deák Csaba kancellár, valamint Siménfalvi Zoltán egyetemi docens, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja prezentált.

Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem, de ez a hallgatók jogállását nem érinti

2020. május 29.

Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

Interaktív Online Nyílt Napot tartott a Miskolci Egyetem

2020. május 22.

Idén az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a koronavírus járványra való tekintettel sajnos elmaradt, de alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez és a távoktatási módszerhez, online formában tartottunk nyílt napot, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok számára egy kis ízelítőt adjunk az egyetemi életből.

67 évesen tett emelt szintű érettségit Szegedi Dezső, hogy a Miskolci Egyetemre járhasson

2020. május 18.

A népszerű színész az egyetem felkészítő kurzusán kapott kedvet ahhoz, hogy bővítse tudását. A társadalomismeretből letett emelt szintű érettségi után a BTK szociológia és kulturális antropológia szakára adta be a jelentkezését a Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze.

Számos jelenlegi vagy egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

2020. május 11.

Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc Város Napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.