Hírek

Közeleg a Mikulás és a Karácsony, segítsünk a rászoruló gyerekeknek

2021. november 29.

Prof. Dr. Horváth Zita rektor felhívása, amelyhez szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának. Mert segíteni jó!

PCR szűrés az egyetemen

2021. november 29.

2021. december 2-től a Miskolci Egyetem ingyenes PCR szűrést biztosít az egyetem munkavállalói és hallgatói részére.

Pályázati lehetőség a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia logójának tervezésére

2021. november 26.

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. pályázatot ír ki a neves rendezvény központi arculati elemének, az IOI 2023 logójának tervezésére. 2023-ban, Neumann János születésének 120. évfordulójának évében, Magyarország rendezheti meg Szegeden a fiatalok legrangosabb informatikai világversenyét, melyen közel száz ország középiskolás diákjai mérik össze tudásukat.

Jótékonysági Mikulás-futás jövő kedden!

2021. november 25.

Az ünnepek közeledtét a vírushelyzet miatti aggodalom és bizonytalanság sajnos idén is beárnyékolja. Ezekben a nehéz hétköznapokban kínálunk most lehetőséget egy kis kikapcsolódásra, méghozzá egy Jótékonysági Mikulás-futás rendezésével!

Volt bölcsész oktató kapott rangos díjat

2021. november 24.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díját a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi karának egyik alapító professzora, Dr. Tóth Péter kapta, akinek nagyon sokat köszönhet a tudományos élet.

Új lehetőség – nemzetközi felsőoktatási tanári díj

2021. november 23.

A PROFFORMANCE konzorcium Nemzetközi Felsőoktatási Tanári Díjat hirdet Ausztriában, Horvátországban, Csehországban, Grúziában, Szerbiában és Magyarországon is.

Egyenes út az általános iskolától a középiskolán át az egyetemig – együttműködés a beiskolázásért

2021. november 23.

Ezzel a címmel közös mintaprojekt kialakítása és működtetése céljából írt alá megállapodást a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon és a Komlóstetői Református Általános Iskola a Szakértők Regionális Egyesülete Miskolc közreműködésével.

A Miskolci Egyetem is a European University Association (EUA) tagja lett

2021. november 19.

A European University Association (EUA), mely több mint 800 egyetemet illetve rektori konferenciát tömörít Európa 48 országból, elfogadta a Miskolci Egyetem tagfelvételi kérelmét így Egyetemünk 2021. októberétől az EUA teljes jogú tagjává vált.

Napelemeserőmű- és napkollektor-létesítő szakmérnök/szakember képzés

2021. november 19.

A Miskolci Egyetem Elektrotechnikai és Elektronikai Intézeti Tanszéke 2022. februártól "Napelemes erőmű- és napkollektor-létesítő" szakmérnök, valamint szakember képzést indít.

Újabb lépés a "Green Campus" felé

2021. november 19.

A Miskolci Egyetem campusán mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit, melyek csomagolásmentesen kínálnak prémium minőségű vizet. Az innovációnak köszönhetően az egyetem diákjai és munkatársai számára már elérhető a lehetőség, hogy kulacsaikat friss, szűrt vízzel töltsék meg, környezetbarát módon. A Floewater bevezetése fontos lépés a Miskolci Egyetem fenntarthatósági stratégiájában, a Smart and Green Campus megteremtésében.