Hírek

kiemelt

Élőben közvetítjük a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Jubileumi évfolyamtalálkozóját

2022. június 29.

2022. július 2-án szombaton 10 órától rendezi meg a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Jubileumi évfolyamtalálkozóját. Az ünnepség élőben, az interneten is követhető.

Az élet és a szakma igazolja a gyógypedagógiai képzés sikerét

2022. július 1.

Rangos országos gyógypedagógiai rendezvénynek adott otthont a Miskolci Egyetem. „Együtt vagyunk erősek” mottóval ünnepelte a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete fennállásának fél évszázadát az intézményben.

A nemzetközi jövő a többtíz éves jubiláló jogi kar előtt

2022. július 1.

A 40 éves jubileumi tanévét zárta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara egy szakmai konferenciával. Több jogászi hivatásrend neves képviselője tartott előadást a jogászképzés kihívásairól a munkaerőpiaci szereplők szemszögéből. A jövőt tekintve pedig a nemzetköziesítést tartják fontosnak.

Legyen Fényes Sikere a Kohásznak! – üzenet a végzett hallgatóknak az egyetem vezetőitől

2022. július 1.

Útravalóként a diplomaosztókon a végzett hallgatókkal számtalan gondolatot megosztottak a Miskolci Egyetem karainak vezetői. Cikksorozatunkban a következő pár napban ezek közül válogatunk.

Tovább mélyíti szakmai kapcsolatát kutatási és fejlesztési projektek tekintetében a Miskolci Egyetem és a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.

2022. június 30.

A fennálló kutatási- és fejlesztési kapcsolatrendszer egyszerűbbé és átláthatóbbá tétele, valamint oktatási, kutatási, fejlesztési és mérési szolgáltatási feladatok ellátására irányul a Miskolci Egyetem és a Starters E-Components Generators Automotive szirmabesenyői gyáregysége közötti közös munka.

Ragyogó teljesítménnyel arannyal tértek haza a földtudományi kar hallgatói Madridból

2022. június 30.

Világversenyen szerzett első helyezést a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának csapata. Az öt fős nemzetközi hallgatókból álló csapat elnyerte az EAGE Laurie Dake Challenge 2022 Bajnok díjat.

Tisztelet a Gépésznek! - üzenet a végzett hallgatóknak az egyetem vezetőitől

2022. június 30.

Útravalóként a diplomaosztókon a végzett hallgatókkal számtalan gondolatot megosztottak a Miskolci Egyetem karainak vezetői. Cikksorozatunkban a következő pár napban ezek közül válogatunk.

Nőként a nőkről - közérdekű témában szakértőként válaszolt az egyetem dékánhelyettese

2022. június 29.

Nem a nyugati társadalmak járnak élen a női munkavállalók felsővezetői pozícióban történő alkalmazásában, ezt Dr. Lipták Katalin mondta egy rádióinterjúban a közelmúltban.

Egyelőre Lodzban, de 2024-ben Miskolcon lesznek az Európai Egyetemi Játékok

2022. június 29.

Sportosan és kitartóan készül a Miskolci Egyetem delegációja a 2022-es Európai Egyetemi Játékokra. Egyúttal a 2024-ben Miskolcon, a Miskolci Egyetemen rendezendő nagyszabású sporteseményre is. A miskolci szervezők a közelmúltban Lodz-ban mérték fel a helyzetet. De megkezdték a felkészülést a Miskolci Egyetem egyéni sportolói és a csapatok is.

„Erősítést” küld Kubába a Logisztikai Intézet

2022. június 29.

A logisztika mellett más területeken is erősíteni kívánja a felsőoktatási kapcsolatokat a Miskolci Egyetem Kubával.