Hírek

Újabb oktatóink kaptak magas rangú kitüntetéseket

2021. szeptember 17.

Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából a Miskolci Egyetem 6 polgárának odaítélt magas rangú állami kitüntetések után ismét magas rangú kitüntetésekkel ismerték el oktatóink munkáját.

Ha szeretnél hasznos lenni, tanulj a civil szervezetekről! Itt a lehetőség!

2021. szeptember 17.

A tavalyi sikeres kurzus után újra elindul „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon. Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?” című szeminárium a 2021/2022. tanév őszi szemeszterében.

Külföldi részképzésre és szakmai gyakorlatra hirdetett meg ösztöndíjat a Tempus Közalapítvány

2021. szeptember 16.

2021. június 1. és 2022 szeptember 30. között megvalósuló külföldi részképzésre ill. szakmai gyakorlatra pályázhatnak felsőoktatási hallgatók a Campus Mundi projekt keretében.

Újabb fejlesztés kezdődött a Miskolci Egyetemen

2021. szeptember 16.

Nyár elején indult az egyetemi könyvtár modernizálása, a napokban pedig az E/1-es kollégium felújítása kezdődött meg. A tervek szerint jövő év elejére újul meg az épület.

IDÉN IS INDÍTJA FIZIKÁBÓL INGYENES ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐJÉT A FIZIKAI INTÉZET

2021. szeptember 16.

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete ebben a tanévben is ingyenes előkészítőt hirdet azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni. Az előkészítő 30x2 óra tananyagot tartalmaz és érinti az összes témakört.

Miből tartana….?

2021. szeptember 15.

…még három lépést tenni és nem szemetelni. Ezt a képet szeptember 15-én nem sokkal 13 óra után készítettük a rácsos büfénél, a III-as előadónál található bejáratnál.

Élsportolói Mentorprogramot hirdet az egyetem

2021. szeptember 15.

A Miskolci Egyetem a 2021/2022-es tanévben is pályázatot hirdet az intézményben tanuló élsportolók számára azzal a céllal, hogy segítse sportolói és tanulmányi feladataik összehangolását.

Megtekinthetőek az aranyoklevél-átadó, a tanévnyitó és a kitüntetésátadó ünnepségek fotói és videói

2021. szeptember 15.

A Műszaki Földtudományi Kar és a Műszaki Anyagtudományi Kar 2021. augusztus 27-én, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar augusztus 28-án tartott aranyoklevél-átadó, valamint a szeptember 3-án délelőtt megrendezett tanévnyitó és az ugyanezen a napon délután tartott kitüntetésátadó ünnepi szenátusüléseken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le).

Precíziós talajtérképezési szakember illetve szakmérnök szakirányú továbbképzési szakokat hirdet meg az MFK

2021. szeptember 15.

Két féléves, levelező rendszerben februárban induló Precíziós talajtérképezési szakember, valamint (a mérnöki végzettséggel rendelkezők számára) Precíziós talajtérképezési szakmérnök szakirányú továbbképzési szakokat hirdet meg a Műszaki Földtudományi Kar.

A DAAD is meghirdette az ösztöndíjait

2021. szeptember 14.

Megjelentek az új DAAD ösztöndíj-pályázati kiírások, amelyek segítségével hallgatók és oktatók is pályázhatnak a 2022/23-as tanév során nyári egyetemen, mesterképzésen vagy kutatáson való részvételre.