Hírek

Megújul a MOL és a Miskolci Egyetem együttműködése

2020. november 23.

A Miskolci Egyetem és a Mol 5 évre szóló stratégiai keretmegállapodást írt alá, amely új, mindkét fél számára előnyös elemekkel bővíti a már meglévő együttműködést. A megállapodás kiterjed a kutatás-fejlesztés-innováció, a hulladékgazdálkodás, az oktatás, a szakemberképzés, a továbbképzés, valamint az utánpótlás területeire.

Miskolci egyetemista az 500. területvédelmi tartalékos Borsod megyében

2020. november 20.

Megkötötte szerződését az 500. önkéntes területvédelmi tartalékos katona Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A miskolci egyetem hallgatója hosszú távon is a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni a tudását, ezért a tartalékos szolgálat után szerződéses katonaként tervezi a karrierjét.

Lélegeztetőgépet adományoz a Miskolci Egyetem a B.-A.-Z. megyét és a régiót ellátó kórháznak

2020. november 19.

A Miskolci Egyetem a régió legnagyobb tudásközpontjaként felelősséget vállal a környezetében élőkért, így kiemelten fontosan tartja, hogy ahol a térségnek szüksége van rá, ott segítsen.

Közös karrierutat kínál a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum együttműködése

2020. november 17.

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a miskolci szakiskolákat tömörítő Miskolci Szakképzési Centrum 2020. november 16-án hétfőn. Az együttműködés célja nem más, minthogy vonzó karriert kínáljanak a továbbtanulás előtt álló fiataloknak, összehangolva a középfokú és felsőfokú képzés tartalmát.

Önkéntes toborzás

2020. november 17.

A COVID-járvány mostani intenzív szakaszában az Országos Mentőszolgálatnak nagyon nagy szüksége van a fiatalok önkéntes segítő munkájára, hogy közös erővel úrrá tudjunk lenni a mintavételi eljárások okozta terhelés fokozott nehézségein.

Magyar Tudomány Ünnepe 2020

2020. november 16.

A Magyar Tudomány Ünnepe országos rendezvény-sorozathoz egy kisfilm-összeállítással csatlakozott a Miskolci Egyetem, amely ezen a honlapon is megtekinthető. Továbbá itt olvasható azon egyetemi oktatók, kutatók névsora is, akik "A Miskolci Egyetem kiváló tudományos szerzője a 2020. évben" kitüntető oklevélben részesültek az ünnepi esemény alkalmából.

Megújította együttműködését a Miskolci Egyetem és a BOKIK

2020. november 10.

A változó igényekre reflektálva, valamint intézményünk fenntartóváltását követően megtörtént a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) korábbi, 2017 novemberében aláírt együttműködési megállapodásának felülvizsgálata és megújítása.

Hat csapatunk is összeméri tudását a STAT WARS UNI statisztikai versenyben

2020. november 5.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020 őszén ismét megrendezte a STAT WARS UNI statisztikai versenyt. A résztvevő csapatok az adatok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat egy többfordulós versenyen, amelyen egyetemi oktatókból és a KSH munkatársaiból álló „JEDI Tanács" (zsűri) értékeli a munkáikat. A KSH és a partnerintézmények célja a statisztikai jártasság fontosságának népszerűsítése a felsőoktatásban részt vevő diákok körében.

Több mint százan vettek részt a Humboldt Intézeti Partnerségi Projekt online megtartott nyitókonferenciáján

2020. november 4.

„A vállalatok büntetőjogi és közigazgatási jogi felelőssége, különös tekintettel a kartelljog és az adatvédelmi jog területén de lege lata és de lege ferenda“ címmel, a Heidelbergi Egyetem és a Miskolci Egyetem közös szervezésében rendezték meg azt a nyitókonferenciát, amely a „Vállalatok büntetőjogi felelősségének rendszerezése” c. Intézeti Partnerségi Projekt keretében megvalósult meg.

Egyetemünk két professzora is felkerült a legjobb magyar kutatók listájára

2020. november 3.

Prof Dr. Szebeni János a 39., Prof Dr. Kaptay György pedig a 124. azon a 199 fős listán, amely a világ legjobb 100.000 kutatója közé bekerült magyar kutatókat tartalmazza.