_ME akadálymentesítés_02
Esélyegyenlőség

Akadálymentesítés

A Miskolci Egyetem elkötelezett abban, hogy fogyatékossággal élő hallgatói a lehető legteljesebb módon élhessék meg egyetemi éveiket. Intézményünk számára fontos az akadálymentesítés. Itt nemcsak a fizikai akadályok eltüntetéséről van szó, hanem akár digitális akadálymentesítésről is.

Törekszünk arra, hogy az Egyetemváros akadálymentes legyen, legyen szó korábban épült, illetve újépítésű ingatlanokról. Ennek érdekében nagyon sok előadóterem és szemináriumi terem is akadálymentes. A mozgássérültek számára külön parkolóhelyeket biztosítunk. Minden épületbe rámpán keresztül is be lehet jutni, illetve ahol szükséges, ülőliftet is igénybe lehet venni.

A Miskolci Egyetem épületében számos lift is segíti az eljutást az épületkomplexumon belül.

A tájékozódást információs táblák is segítik, így a hallgatók könnyebben eljuthatnak akadálymentes területekre, illetve például a számukra kialakított speciális mosdókhoz.

A Miskolci Egyetem területén számos speciális mosdó található.

A fogyatékkal élő hallgatók számára is igénybe vehető egy úgynevezett pihenőszoba, ami az A/1-es épület magasföldszintjének 37-es helyiségben található. Itt 2 számítógép, nyomtató és kanapé áll a hallgatók rendelkezésére. A szoba kulcsa az A/1-es épület magasföldszintjének 22-es szobájában kérhető el Morvainé Ár Klára tanulmányi osztályvezetőtől.

_ME akadálymentesítés_02
_ME akadálymentesítés_06
ME akadálymentesítés_04_resize
ME akadálymentesítés_08_resize
Speciális mosdó
Speciális mosdó
ME akadálymentesítés_28_resize
Lift
Pihenőszoba
Pihenőszoba
Pihenőszoba
Pihenőszoba
Pihenőszoba
Pihenőszoba

Campus hírek

Összes hír
Összes hír