MEN_06
Élet a Campuson

Szórakozás

Szórakozási lehetőségek a Miskolci Egyetem hallgatóinak

A Campuson belül

Miskolci Egyetemi Napok – MEN

Az 1977 óta évente megrendezett négynapos fesztivált a legnépszerűbb hazai és külföldi előadók koncertjei színesítik. A Miskolci Egyetemi Napok azonban több mint egy hagyományos könnyűzenei fesztivál. A MEN-en zajlik többek között a diákrektor-választás, emellett a karok játékos vetélkedése teszi látványossá a rendezvényt.

Miskolci Egyetemi Gólyabál   

A Gólyabál az egyetemi élet méltó, egyben szórakoztató megnyitója, amelyen az elsőéves hallgatók gólyaesküt tesznek, így válnak hivatalosan is az egyetem polgáraivá. A rendezvény helyszíne a főépület, a régi aula és a díszaula.

Karácsonyi koncert    

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara koncerttel teszi meghitté a karácsonyvárás időszakát. A hangversenyen adventi hangulatú muzsikát hallhat a közönség a kar növendékeinek és meghívott előadóknak az előadásában.

Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál    

Komolyzenei különlegességekből építkezik a Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál programsorozata, amely hagyományosan a Húsvéti hangversennyel veszi kezdetét. A fesztiválon a rangos vendégelőadók mellett a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának növendékei, a kar szimfonikus zenekara és kamaraegyüttesei kapnak főszerepet.

Rockwell Club   

A klub színvonalas szórakozást kínál koncertekkel, sztárfellépőkkel, szabadidős programokkal. 

Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_01
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_02
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_03
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_04
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_05
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_06
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_07
Miskolci Egyetemi Napok
szorakozas_men_08
Gólyabál
szorakozas_golyabal_01
Gólyabál
szorakozas_golyabal_02
Gólyabál
szorakozas_golyabal_03
Gólyabál
szorakozas_golyabal_04
Gólyabál
szorakozas_golyabal_05
Gólyabál
szorakozas_golyabal_06
Gólyabál
szorakozas_golyabal_07
Karácsonyi koncert
Karácsonyi koncert
Karácsonyi koncert
szorakozas_karacsonyi_koncert_02
Karácsonyi koncert
szorakozas_karacsonyi_koncert_03
Húsvéti hangverseny
szorakozas_husveti_koncert_01
Húsvéti hangverseny
szorakozas_husveti_koncert_02
Húsvéti hangverseny
szorakozas_husveti_koncert_03
Húsvéti hangverseny
szorakozas_husveti_koncert_04
Húsvéti hangverseny
szorakozas_husveti_koncert_05
Húsvéti hangverseny
szorakozas_husveti_koncert_06

Szórakozás Miskolcon és környékén

Miskolci Nemzeti Színház

A mai Magyarország első, magyar nyelven játszó kőszínháza 1823-ban nyílt meg a közönség előtt. A színház épületegyüttesében található a Színháztörténeti és Színészmúzeum, amely a miskolci színjátszás történetének állít emléket.

CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

A CineFest, Magyarország egyik legismertebb filmes seregszemléje a világ filmterméséből válogat. A rendezvényen az érdeklődők az elmúlt egy év legjelentősebb, legértékesebb alkotásaival találkozhatnak, amelyek közül a versenyprogram mindegyike hazai premier.

Avasi Borangolás 

Az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvényét Miskolc szívében, a több száz éves avasi pincesoron rendezik a város napjához, május 11-hez közeli időpontban. Bortúrák, nyitott pincék, borvacsorák és koncertek sora várja a vendégeket.  

Gasztro Placc

Miskolc egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye, amely a városban többféle helyszínre is kitelepül, például a Csengey-udvarba, az Erzsébet térre, a Lovagi tornák terére, olykor pedig a Miskolci Egyetemre. A kellemes zenéről ismert DJ-k, a minőségi borokról neves borászok, a gasztronómiai élményről pedig a város neves vendéglátóhelyei gondoskodnak.

Miskolci Csodamalom Bábszínház 

A város bábszínháza közel harminc éve szórakoztatja a kicsiket és nagyokat egyaránt.  Elnevezésében a „csodamalom” arra utal, hogy a bábszínház 1992-ben egy hajdani gőzmalom épületében kezdte meg a működését. 

HELYNEKEM 

A szórakozóhely igazi kuriózum Miskolc kulturális életében. A 2012 óta működő „romklub” helyiségeiben koncerteket, közönségtalálkozókat, színházi előadásokat szerveznek, de helyet biztosítanak költők felolvasásainak, zenészek és együttesek produkcióinak, slam poetry-nak és táncháznak is.

Lillafüred

Miskolc egyik legvonzóbb településrésze a Bükk hegységben található Lillafüred. A túrázók és pihenni vágyók a Palotaszállót, a Lillafürdei függőkertet, Magyarország legmagasabb vízesését, az Anna-barlangot, a Szent István-barlangot, és nem utolsósorban a Hámori-tavat keresik fel a leggyakrabban. A Palotaszállóval szemközti hegyoldalban álló Zsófia-kilátóból páratlan kilátás nyílik a környékre.

Lillafüredi Állami Erdei Vasút 

A kisvasút valódi “élményutazást” nyújt. Útvonala völgyeken, hegyoldalakon, alagutakon keresztül vezet Diósgyőrből, Lillafüreden át egészen Garadnáig.   

Miskolctapolca Barlangfürdő  

A Miskolctapolca Barlangfürdő egy Európában egyedülálló melegforrások felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. A meleg víz és a barlang klímája gyógyhatású. 

Avasi kilátó 

A miskolci belváros fölé magasodó Avas domb tetején álló, 72 méter Avasi kilátóból páratlan panoráma nyílik a városra. A kilátót 1963-ban adták át, 2023-ban teljes felújításon esett át. A kilátószint mellvédjén a város legikonikusabb épületeit jelenítik meg Országh Gábor szobrászművész makettjei. 

Kocsonyafesztivál 

A téli időszakban megrendezett gasztronómiai és kulturális fesztivál országosan ismert különleges programjairól és utánozhatatlan hangulatú vásári forgatagáról. A 2004 óta megtartott rendezvény a kultúra és a hagyományok felelevenítésének elegye.    

Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál 

A Miskolci Egyetem megrendezett rendezvény Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválja, amelyet minden évben 7-8 ezer látogató keres fel. A kétnapos találkozón reprezentatív, tematikus kiállítások, tudományos és népszerűsítő előadások, földtani játszóház és ásványbörze várja a látogatókat.  

Herman Ottó Múzeum

Miskolc legnagyobb múzeuma több mint 600 ezer műtárgyat őriz, amelyeket állandó, időszakos és virtuális kiállításokon mutat be. A főépületben található a képzőművészeti ritkaságokat is bemutató Képtár, valamint a Pannon Tenger Múzeuma, amelynek nevezetes a régészeti és az ásványgyűjteménye. A múzeum értékes néprajzi kollekciót is őriz. 

Miskolci Galéria 

A Herman Ottó Múzeum tagintézménye kortárs képzőművészeti alkotásokat gyűjt és mutat be. Időszaki kiállításai mellett fontos rendezvénye az Országos Grafikai Triennále és a Miskolci Téli Tárlat. A galéria évtizedek óta a belvárosban, az 1704 előtt épült, egykor a Dőry-család által emeltetett kúriában működik.    

Művészetek Háza Miskolc 

A város egyik kulturális központja, amelyben hangverseny- és színházterem, két art mozi, valamint képzőművészeti galéria várja az érdeklődőket. Az Árvai Pál miskolci építész által 1925-ben tervezett épület eredetileg az Uránia Filmszínháznak, majd a Béke mozinak adott otthont. 

CineFest
Cinefest1
CineFest
Cinefest2
CineFest
Cinefest3
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_01
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_02
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_03
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_04
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_05
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_06
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_07
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_08
Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
szorakozas_asvanyfesztival_09

Campus hírek

Összes hír
Összes hír