Hírek

Konferencián értékelték a „Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program” eredményeit

2019. március 25.

A Miskolci Egyetem 10 másik magyar egyetemmel együtt került be a 2017-ben útjára indított „Kiválósági Programba”, amelynek keretében 2018-ban összesen 900 millió forintot nyert el két kiemelt tématerületi programjára. A három műszaki kar által koordinált Természeti Erőforrások Optimalizálása Korszerű Technológiákra Alapozva program első évének eredményeit 2019. március 25-én konferencián értékelték.

A Pénzügyi Kultúra Nagykövete lett egyetemünk Gazdaságtudományi Kara

2019. március 25.

Az országban elsőként a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara kapta meg a Magyar Bankszövetség "Pénzügyi Kultúra Nagyköveti Díját" a pénzügyi tudatosság fejlesztésében végzett folyamatos és elkötelezett támogató munkájáért.

Egyetemünkön is megünnepelték a Víz Világnapját

2019. március 25.

Tudományos előadásokkal, nemzetközi úszóversennyel, fotó-poszter pályázattal és több korcsoportnak szóló tematikus pályázatok kiírásával ünnepelték meg a Víz Világnapját a Miskolci Egyetemen.

A CERN-nel együttműködve fejleszt és tesztel szupravezető anyagokat a Miskolci Egyetem

2019. március 22.

A genfi székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást írt alá a következő generációs hadronütköztető szupravezető alapanyagokból álló alkatrészeinek fejlesztésére és tesztelésére. A nemzetközi tudástranszferrel megvalósuló, 2038-ig szóló együttműködés megvalósulásával a Miskolci Egyetem közvetlenül be tud kapcsolódni a CERN által végzett kutatások nemzetközi élvonalába. A most induló projektben összesen mintegy 30 miskolci oktató, kutató, doktorandusz és hallgató működik együtt a CERN tudóscsapatával.

Lovagkeresztet kapott egyetemünk professzora

2019. március 13.

Prof. Dr. Kocziszky György, a Gazdaságtudományi Kar Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete Regionális Gazdaságtan Tanszékének egyetemi tanára Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vett át 2019. március 12-én Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Várkert Bazárban.

Nemzetközi elismerésben részesült a Miskolci Egyetem minőségfejlesztési oktatási programja

2019. március 11.

A Gellért Szállóban rendezett nagyszabású díjátadón vehette át egyetemünk az oktatási szférában működő szervezetek kategóriájában egyedüliként elnyert rangos elismerést 2019. március 7-én. A „Teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszer a régió szolgálatában” (Support system covering all phases of the student life cycle in the service of the region) elnevezésű pályázat a világszerte benyújtott 464 innováció közül nyerte el a 24 díj egyikét 2019. február 27-én Pekingben (Kínában), ennek a díjátadójára került most sor Budapesten.

Földtudományi diákkonferencián mérték össze középiskolások a tudásukat

2019. március 11.

Az idén már tizenkettedik alkalommal megrendezett Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát 2019. március 8-9-én (pénteken és szombaton) tartották a Miskolci Egyetemen, a rendezvényre 18 előadói nevezés érkezett az ország 12 középfokú oktatási intézményéből, valamint Erdélyből.

Nagy orosz életrajzi enciklopédiában kapott helyet egyetemünk Professor Emeritusa

2019. március 8.

Prof. Dr. Czabán Jánosnak, a Gazdaságtudományi Kar Professor Emeritusának munkássága is helyet kapott abban a nagy orosz életrajzi enciklopédiában, amely a múlt év második felében jelent meg Szentpéterváron.

Miskolc továbbra is élen jár a pénzügyi kultúra fejlesztésében

2019. március 5.

Szakmai Napot rendezett 2019. február 27-én a Miskolci Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézete a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központtal együttműködve Az idén tizenharmadik alkalommal megtartott rendezvénysorozat témái a tavaszi szemeszterben hagyományosan a pénzügyi kultúra köré csoportosulnak.

Önzetlenségből jelesre vizsgázott a Miskolci Egyetem

2019. március 1.

Minden eddiginél több, 153 hallgató, oktató és nemoktató közalkalmazott adta vérét a betegek gyógyulásáért a Miskolci Egyetem négynapos véradásán. Ezzel a rekorddal önzetlenségből jelesre vizsgázott a Campus.