Hírek

Duális pályaválasztási workshopot rendezett a Gépészmérnöki és Informatikai Kar is

2019. május 6.

Mintegy 40 ipari partner és közel 200 diák részvételével rendezett duális pályaválasztási workshopot a Gépészmérnöki és Informatikai Kar 2019. április 25-én.

Az egykori FRK mostantól a Stefánia épület nevet viseli

2019. május 6.

Névadó ünnepséggel egybekötött tudományos „Stefánia konferenciát” tartottak 2019. május 3-án az Egészségügyi Kar épületében. Az egykor a Továbbképzőnek, majd a Felnőttképzési Regionális Központnak otthont adó épület konferenciával egybekötött ünnepségen vette fel a Stefánia nevet.

Anyagmérnöki és Vegyészmérnöki Duális Workshopot rendezett a MAK

2019. április 30.

A duális képzést népszerűsítő, valamint a kar partnervállalatait bemutató workshopot rendezett a Műszaki Anyagtudományi Kar 2019. április 24-én. Az eseményen közel 100 fő vett részt, a nagy számban érkező, a képzés iránt érdeklődő középiskolásokat a kar 17 partnervállalata várta.

Fenntartható Cement- és Betonipari Technológiák Szakmai Nap

2019. április 24.

Cement- és betonipari szakemberek tanácskoztak 2019. április 24-én a Műszaki Földtudományi Kar szervezésében hagyományteremtő jelleggel megtartott szakmai napon, amelyen nyolc előadást tartottak egyetemi szakemberek és ipari partnerek.

Nemzetközi építőipari innovációs versenyre készül az egyetem csapata

2019. április 17.

Az algériai Blidai Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel indít közös csapatot idén a Solar Decathlon Europe versenyen a Miskolci Egyetem. A 2019. június 25. és július 12. között Szentendrén megrendezendő versenyen induló SomeShine csapat április 11-én a Fintelligence központban mutatta be a pályaművét az érdeklődők és a támogatók előtt.

Rangos nemzetközi díjat nyert az MFK „Grow Observatory” projektje

2019. április 15.

Jelentős elismerést kapott a Miskolci Egyetem részvételével futó nemzetközi Horizon 2020 kutatási pályázat, az Európai Földtulajdonosok Szövetsége (European Landowners’ Organization) „Land and soil management” díját ugyanis az idén a „Grow Observatory” projekt kapta. A díjat április 9-én Brüsszelben adtak át a Cercle Gaulois épületében tartott díszvacsorán, amelyen többek között részt vett Daniel Calleja Crespo, az EU Környezetvédelmi Főigazgatóságának főigazgatója is.

Átadták a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázat díjait

2019. április 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem – a Miskolci Egyetemmel közösen – 15. éve szervezi meg a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló hallgatói tehetséggondozó projekt elsődleges célja, hogy a Kárpát-medencében élő, magyar nyelven tanuló fiataloknak fontos anyanyelvápoló fórumaként lehetőséget biztosítson a tehetséges egyetemistáknak az irodalmi alkotásaik publikálására.

Adománygyűjtés a Húsvéti Koncerten egyetemünk lakástűzben érintett egykori oktatójának

2019. április 10.

Dr. Fabinyi Erzsébetnek, egyetemünk a Dankó Pista utcai lakástűzben érintett egykori oktatójának gyűjtenek pénzadományokat a 2019. április 16-án a Díszaulában tartandó Húsvéti Koncerten.

Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyt rendezett az ÁJK

2019. április 10.

Március végén a Miskolci Egyetem adott otthont az Országos Miskolci Jogi Disputa Versenynek. A szervezők a már több ízben megrendezett helyi Jogi Disputa Verseny sikerein felbuzdulva döntöttek az országos verseny megrendezése mellett, amely kiemelkedő érdeklődés mellett, közel 60 versenyző hallgató részvételével zajlott le.

A miniszter is részt vett egyetemünk díszpolgárának könyvbemutatóján

2019. április 10.

Új tanulmánykötete jelent meg a napokban Dr. Boleratzky Lórándnak, egyetemünk díszpolgárának, az egykori Miskolci Evangélikus Jogakadémia hallgatójának és tanárának "Egyházjog - a lelki egyház szolgálatában" címmel.