Hírek

Egyetemünkön szerzett diplomát a legjobb bíró

2019. január 30.

Az Országos Bírósági Hivatal idén első alkalommal Országos Pervezetési Versenyt hirdetett, amelyre bírósági fogalmazók és titkárok jelentkezését várták. A versenyt és "A Legjobb Bíró 2019" címet Tóthné Majoros Tünde nyerte el, aki a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg diplomáját.

Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a Logisztikai Intézet vendége volt

2019. január 17.

2019. január 17-én a logisztikai mérnöki alapszakos hallgatók záróvizsgájára került sor a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetében. A záróvizsga-bizottság munkájában részt vett Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki látogatása során megbeszélést folytatott Prof. Dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával az egyetem jövőjét érintő kérdésekről.

Matematikából is indul érettségire felkészítő oktatás

2019. január 15.

Elsősorban 11. és 12. évfolyamos középiskolások jelentkezését várja a Gépészmérnöki és Informatikai Kar az ingyenes, érettségire felkészítő képzésére. A kurzus célja a középiskolában oktatott témakörök áttekintése és az egyetemi matematika tárgyakra való felkészítés.

Történelemből indul emelt szintű érettségi-felkészítő a BTK-n

2019. január 14.

2019-ben is folytatódik a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának hagyományos programsorozata, amelynek célja hozzájárulni a felsőoktatásba felvételizők sikeres érettségijéhez. Az emelt szintű szóbeli történelem érettségi tematikájához fűződő előadásokat a Történettudományi Intézet, valamint az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének oktatói tartják. Az előadások továbbra is ingyenesek és szabadon látogathatóak.

Munkavédelmi képzést indít a Műszaki Földtudományi Kar

2019. január 8.

A 2018/2019-es tanév tavaszi félévétől 4 féléves munkabiztonsági szakmérnöki és munkabiztonsági szakember-képzést indít a Műszaki Földtudományi Kar, amely képzés során a képzés résztvevői magas színvonalú, naprakész és napi gyakorlati elemekkel színesített előadásokat hallgathatnak a szakmában elismert előadóktól. A képzés költsége 160.000,- Ft/félév.

Idén is az egyetem adott helyszínt a gyermekvárosi gyerekek karácsonyi ünnepségének

2018. december 18.

2018. december 13-án ismét együtt örülhettünk a gyermekvárosi gyerekekkel a Karácsony eljövetelének: az egyetem meghívására ezen a napon karácsonyi ünnepségen vehettek részt a Miskolci Egyetem üveg előcsarnokában a miskolci Gyermekváros (hivatalos nevén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) kis lakói ill. kísérőik.

HEIBus - RLPS

2018. december 17.

A Miskolci Egyetemen az Informatikai Szolgáltató Központ videó konferencia termében került megrendezésre a Smart HEI-Business Collaboration for Skills and Competitiveness (HEIBus) projekt Multidisciplinary Real Life Problem Solving (RLPS) elnevezésű alprojekt, Bosch programjának záró videó konferenciája, melyen három hallgatói csoport mutatta be az egész féléves közös tervezési tevékenységük eredményeit: különféle ötletes koncepciókat, hobbiszintű otthon dekorálás okos eszközökkel témában.

Angol szaknyelvi csapatversenyt szervezett középiskolásoknak az Idegennyelvi Oktatási Központ

2018. december 14.

Angol szaknyelvi csapatversenyt szervezett a megye középiskolásai számára a Miskolci Egyetem Idegennyelvi Oktatási Központja a 2018/19. tanév első félévében. A versenyre olyan diákok jelentkezését várták, akik szívesen vettek volna részt egy különböző tudományterületekre elkalandozó szaknyelvi jellegű nyelvi versenyen a „Nyelv mint eszköz = MEsterkulcs a boldoguláshoz” gondolat jegyében. A verseny célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtanulásra, illetve a (szak)nyelvismeret fontosságára azon fiatalok körében, akik talán hamarosan a Miskolci Egyetem hallgatói lesznek.

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium és a Miskolci Egyetem

2018. december 12.

A 2018. december 12-én megkötött együttműködés célja, hogy a felek tovább erősítsék a korábban kialakult jó kapcsolatot, valamint még szorosabbra fonják az együttműködést az oktatás és a kutatás területén, annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség társadalmi támogatottságát, a katonai pálya – különösen a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony – ismertségét és népszerűségét növeljék.

ByeAlex, az egyetem új nagykövete jelenlétében avatták fel az új élményközpontot

2018. december 11.

Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, ByeAlex, a Miskolci Egyetem új nagykövete, valamint Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja 2018. december 7-én hivatalosan átadta a TUDÁS-VÁR Élményközpontot, amelyben két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a jövő generáció tagjait, illetve a leendő hallgatókat.