Hírek

Paks II. Akadémia indul egyetemünkön

2019. május 30.

Együttműködési megállapodást kötött a Paks II. Zrt., vagyis az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság és a Miskolci Egyetem 2019. május 29-én. Az együttműködésnek köszönhetően a Paks II. Akadémia keretében szeptembertől a Miskolci Egyetem hallgatói az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben vehetnek részt.

Ösztöndíjas hallgatók, fiatal kutatók mutatták be kutatási eredményeiket

2019. május 29.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjas alap-, mester- vagy doktori képzésben részt vevő hallgatói, valamint doktorjelöltek és fiatal oktatók, kutatók konferencián mutatták be friss kutatási eredményeiket 2019. május 29-én.

Átvették okleveleiket a Szépkorúak Akadémiája hallgatói

2019. május 24.

Ünnepélyes keretek között a Miskolci Egyetem Díszaulájában vehették át certifikációjukat azok a szépkorú hallgatók, akik a tanév során 26 alkalommal összesen 104 órányi előadást hallgathattak meg az egyetem professzoraitól, oktatóitól.

Idén is lehet Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra pályázni

2019. május 24.

2019. július 1-ig adhatják be pályázataikat a Miskolci Egyetem azon hallgatói, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, szakmai területükön kimagasló munkát végeztek és/vagy példamutató közösségi, sport, kulturális és egyéb tevékenységet folytattak.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a National Instruments és a Miskolci Egyetem

2019. május 17.

Több mint 30 éves múltra tekint vissza az az együttműködés, amelyet most írásba is foglalt a mérés- és irányítás automatizálás területén piacvezető cég debreceni leányvállalata és a Miskolci Egyetem. Az aláírási ceremóniát követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az együttműködés néhány, mérőkártyával és Lab VIEW-val felszerelt Macintosh számítógép adományozásával kezdődött, és mára elmondható, hogy a National Instruments munkavállalói közül egyre többen egyetemünkön szereztek villamosmérnöki diplomát.

A marosvásárhelyi egyetem vezetői tettek látogatást intézményünkben

2019. május 16.

Kétnapos látogatásra érkezett egyetemünkre a Marosvásárhely székhelyen működő University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology of Târgu Mureş (UMFST) egyetem delegációja Prof. Dr Leonard Azamfirei rektor vezetésével 2019. május 15-én. A látogatás első napján Prof. Dr. Torma András rektor fogadta a vendégeket, majd tárgyalásokat folytattak a két egyetem együttműködésének jövőjéről, végül hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek az egyetemi vezetők.

A Miskolci Egyetem segítségével fejlesztett új típusú aeroszolos palackokat a Mátrametál

2019. május 15.

Szélesebb megrendelői igényeket kielégítő, új formavilágú aeroszolos palackok gyártása vált lehetségessé annak a projektnek az eredményeként, amely a napokban zárul. A siroki székhelyű Mátrametál Kft. a Miskolci Egyetemmel együttműködve fejlesztette tovább az alumínium csomagolóanyagainak gyártását.

Egyetemi kitüntetések Miskolc Város Napja alkalmából

2019. május 13.

Május 11-én, Miskolc Város Napján egyetemünk Professor Emeritusa, Prof. Dr. Bárczy Pál Herman Ottó tudományos díjat, Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója Az Egyetemért – A Városért díjat vehette át.

Osztrák delegáció szakmai látogatása a Miskolci Jogi Karon

2019. május 13.

„Laikusok a büntető ítélkezésben Ausztriában és Magyarországon – az osztrák büntető esküdtszéki tárgyalás problémái és gyakorlati tapasztalatai” címmel...

II. Földes Nap a Miskolci Egyetemen

2019. május 10.

Csaknem hétszáz diák érkezett a Földes Ferenc Gimnáziumból a Miskolci Egyetemre 2019. május 9-én. A diákok a Díszaulában tartott megnyitó után kaland- illetve labortúrán vettek részt.