• Gyeng?nl?t?knak
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2014. április 20. vasárnap, Tivadar napja    


A rektor köszönti a Látogatót!Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a Miskolci Egyetem honlapján, amelyből tájékozódhat az Észak-Magyarországi régió vezető felsőoktatási intézménye, illetve szellemi központja múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A honlapon egy olyan komoly hagyományokkal és – hitem szerint – nagy fejlődési lehetőségekkel rendelkező állami intézménybe nyerhet betekintést, amelynek történetét 1735-ig, a világ első műszaki felsőoktatási intézménye, a Selmecbányai Bányászati-Kohászati Tanintézet létrehozásáig vezetjük vissza. Az elmúlt majd’ háromszáz év alatt természetesen sokat változott az egyetem – amelynek útja Selmecbányától Sopronon át vezetett Miskolcra –, de az alapfilozófia változatlan maradt. Az a bölcsesség, amelyet mintegy kétezer-ötszáz éve Konfuciusz, a Kelet egyik legismertebb bölcse fogalmazott meg: „Ha egy évre előre gondolkodsz, vess el egy magot, ha tíz évre előre, ültess egy fát, ha pedig száz évre előre, akkor neveld az embereket.” »
Prof. Dr. Torma András
rektor

 


 AKTUÁLIS HÍREK, INFORMÁCIÓK
 
ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM 2014
A Coloplast Hungary Kft. újra meghirdeti nagysikerű Ösztöndíj Programját a Miskolci Egyetem gépészmérnök, mechatronikai mérnök és villamosmérnök hallgatói részére.
Jelentkezési határidő: 2014. május 23. (péntek)
Részletek: http://www.uni-miskolc.hu/gepelemek/coloplast
Nagy sikert aratott a Húsvéti Hangverseny
2014. április 15-én 18 órai kezdettel Húsvéti Hangversenyt adott a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete az egyetem Díszaulájában. A koncerten két Puccini-darabot hallgathatott meg a közönség, amely nagy tapssal köszönte meg a zenészeknek és a fellépő művészeknek a zenei élményt.
Sajtótájékoztatón ismertette egyetemünk vezetése a felvételi jelentkezéses adatokat
2014. április 16-án sajtótájékoztatón értékelte a 2014. évi felvételi jelentkezésekre vonatkozó adatokat Prof. Dr. Torma András, egyetemünk rektora, Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes és Fekete Sándor szakreferens. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a friss felvételi jelentkezési adatokból az olvasható ki, hogy a korábbi lassú lemorzsolódás megállt, a Miskolci Egyetem javarészt meg tudta őrizni a hazai főiskolák és egyetemek közötti pozícióját.
Személyes kompetenciát fejlesztõ tréning
Külföldi tanulmányútra készülsz? Szeretnéd könnyebbé tenni a külföldi környezetbe történő beilleszkedést? Szeretnéd jobban megismerni magad? Szeretnél magabiztos lenni, és megtanulni, hogyan kezelheted sikeresen a konfliktusokat? És mindezt ingyen? Most megteheted a Tempus Közalapítvány által szervezett Személyes kompetenciát fejlesztő tréning keretében, ahol szakképzet trénerek segítségével, játszva tanulhatod meg mindezt.
Jelentkezhetsz, ha felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban állsz.
Megnyílt a Balázs Gyõzõ Református Líceum kiállítása az egyetem üveg elõcsarnokában
2014. április 15-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Sziráki Szűcs Gábor, a Líceum igazgatója nyitotta meg a Balázs Győző Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű, Egységes Művészeti Általános, Szak- és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai munkáiból készült kiállítást.
Felhívás esettanulmány-készítõ versenyen való részvételre
„Margó” címmel periférikus kistérségek vagy települések helyi foglalkoztatási jó gyakorlatait elemző esettanulmány-készítő versenyt hirdet a Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány. A 3 fős csapatok számára kiírt, 270.000,- Ft összdíjazású versenyt a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 „KEZEK” projekt támogatásával idén 4. alkalommal hirdetik meg.
XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia
2014. április 10-11. között 28. alkalommal rendezte meg a Miskolci Egyetem a MultiScience - XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferenciát.
Kortárs hangon címû irodalmi pályázat - díjátadás
Ünnepélyes gálaműsor keretében adták át a Kortárs hangon című irodalmi pályázat díjait a Költészet Napja előestéjén, április 10-én a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Dísztermében.
Téthelyzetben – csúcsformában
Kreatív önismereti tréning a belső erőforrások mozgósítására
2014. április 24. csütörtök 14.00-19.00
Elsõ Egyetemi Papírgyûjtés
A Föld napja alkalmából 2014. április 16. és 17. között első alkalommal kerül megrendezésre az Egyetemi Papírgyűjtés! Helyszínnek az E/7 épület előtti parkolót választottuk (posta felöl).
Diplomamentõ
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, akik sikeres államvizsgájukat követően a diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezték meg, hogy a Kormány által támogatott Diplomamentő Programra való regisztrációt március 13-án megnyitottuk.
Elérhetõk a 2014. februári diplomaosztókon készült fotók és videók
Letölthetőek a 2014. február 12-ei (ÁJK, GTK, BTK, EK), valamint 2014. február 13-ai (MFK, MAK, GÉIK) diplomaátadó ünnepségeken készült fényképek, valamint megtekinthetők a videók is.
Fulbright ösztöndíj
A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság meghirdeti a 2015/2016-os tanévre szóló ösztöndíjait.
Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsõfokú végzettséggel valamint megfelelõ szintû angol nyelvtudással rendelkeznek és az Amerikai Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és mûvészeti ágban lehet.

DVTK szurkolói ankét
A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata és DVTK sportcsalád között együttműködési megállapodás aláírására kerül sor. Ennek az ünnepélyes alkalomnak keretében szurkolói ankét kerül megtartásra ahol találkozhattok a DVTK futballistáival, valamint a kosaras hölgyekkel. Lehetőség lesz kérdések feltételére Demkó Norbert moderálásában, a fórum végén pedig közös fotókat lehet készíteni a sportolókkal.
A Balázs Győző Református Líceum kiállítása az egyetem előcsarnokában
Mától tekinthető meg a Balázs Győző Református Líceum kiállítása az egyetem előcsarnokában. A kiállítást ma 17.30-kor Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora nyitja meg.

  Új hír felvitele | Archívum


FOUCAULT-INGA
tovább az élõképhez

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

Tovább>>

Új esemény felvitele>>

Legfrissebb állásajánlatok
az Alumni Portálon

Még több>>

Postai cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros * Központi telefon: (36) 46 565-111 * Webmester: w3admin@uni-miskolc.hu
Copyright © 2003-2014 ME Számítóközpont
Designed by COMTRANS