• Gyeng?nl?t?knak
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2014. augusztus 1. péntek, Boglárka napja    


A rektor köszönti a Látogatót!Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a Miskolci Egyetem honlapján, amelyből tájékozódhat az Észak-Magyarországi régió vezető felsőoktatási intézménye, illetve szellemi központja múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A honlapon egy olyan komoly hagyományokkal és – hitem szerint – nagy fejlődési lehetőségekkel rendelkező állami intézménybe nyerhet betekintést, amelynek történetét 1735-ig, a világ első műszaki felsőoktatási intézménye, a Selmecbányai Bányászati-Kohászati Tanintézet létrehozásáig vezetjük vissza. Az elmúlt majd’ háromszáz év alatt természetesen sokat változott az egyetem – amelynek útja Selmecbányától Sopronon át vezetett Miskolcra –, de az alapfilozófia változatlan maradt. Az a bölcsesség, amelyet mintegy kétezer-ötszáz éve Konfuciusz, a Kelet egyik legismertebb bölcse fogalmazott meg: „Ha egy évre előre gondolkodsz, vess el egy magot, ha tíz évre előre, ültess egy fát, ha pedig száz évre előre, akkor neveld az embereket.” »
Prof. Dr. Torma András
rektor

 


 AKTUÁLIS HÍREK, INFORMÁCIÓK
 
Pótfelvételi
Július 24 - augusztus 12. Jelentkezz alap- és mesterszakjainkra, valamint osztatlan képzéseinkre!
Villamos-energia karbantartási idõpontok a Miskolci Egyetemen
A villamos energiahálózat biztonságos üzemeltetése érdekében az alábbi időpontokban és helyeken a villamos-energiaszolgáltatás szünetel, a kapcsolóterekben végzendő karbantartási munkák miatt.
Pályázati felhívás
Az Országgyűlés elnöke pályázatot hirdet egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2014/2015-ös tanévben az Országgyűlés Hivatalában, az alábbi programban való részvételre
A Bányagépészet a Mûszaki Fejlõdésért Alapítvány pályázatot hirdet...
tanulmányaik utolsó félévében járó mérnökhallgatók, illetve záróvizsgájukat már sikeresen letett mérnökök számára, akik diplomájukat a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán készülnek megszerezni, illetve már megszerezték.
Meglátogatta az EFOTT-ot Dr. Kövér László, az Országgyûlés elnöke
2014. július 17-én ismét a Miskolci Egyetemre látogatott Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
Elérhetõk a 2014. júniusi diplomaosztókon készült fotók ill. videók
Letölthetőek a 2014. június 26-ai délelőtti (ÁJK, EK) és délutáni (MFK, MAK, GTK), valamint a 2014. június 27-ei délelőtti (BTK) és délutáni (GÉIK, BBZI) diplomaátadó ünnepségeken készült fényképek ill. videók.
Felhívás a Miskolci Egyetem 65. évfordulója kapcsán
A Miskolci Egyetem miskolci korszakának 65. évfordulója alkalmából az első évtized eseményeiről (az egyetemi építkezésekről, a Sopronból való átköltözésről, az oktatás megindulásáról) szóló kiállítást rendez. Ebből a célból a Miskolci Egyetem Múzeuma köszönettel fogadja a volt egyetemi hallgatók és oktatók birtokában lévő régi fotókat, dokumentumokat és tárgyakat (eredetiben vagy másolatban), legkésőbb 2014. augusztus 10-ig. Elérhetőség: Miskolci Egyetem Múzeuma, E-mail: muzeum@uni-miskolc.hu, Tel.: 46/565-111/16-17
Rekordévet zárt az Erasmus Európában
Az Európai Bizottság mai közleménye szerint újra rekordévet zárt az Erasmus, amely Magyarországon is a legnépszerűbb mobilitási program. 1997-es hazai indulása óta 45.000 hallgató és 11.500 felsőoktatási munkatárs külföldi tapasztalatszerzését tette lehetővé.
Hallgatói felhívás
Tisztelt Hallgatók! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Miskolci Egyetem Szenátusa a 2014. június 20. napján tartott ülésén 302/2014. sz. határozatával elfogadta az új Hallgatói Követelményrendszer szabályait. A szabályzat 2014. szeptember 1. napján lép hatályba, erre tekintettel 2014. augusztus 15. napjától tekinthető meg a Miskolci Egyetem honlapján.
Meghosszabbították a „Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj” elnyerésére szóló pályázat határidejét
A Tempus Közalapítvány 2014. július 21-ig meghosszabbította a „Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj” elnyerésére szóló pályázat határidejét. A felhívásban a TÁMOP-4.2.4.B/1-11/1-2012-0001 és TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 projektek támogatásával megvalósuló Campus Hungary program keretében 2012 és 2014 között szervezett képzések, műhelyek résztvevőinek, illetve kollégáiknak jelentkezését várják.
Felkai András Ösztöndíj
A Felkai András Ösztöndíj célja, hogy a magyar gazdasági és pénzügyi szektor olyan szakemberekkel gazdagodjék, akiket Felkai Andráshoz hasonlóan pozitív beállítottság, hozzáértés és nemzetközi látókör jellemez. A díj e cél elérése érdekében fiatal magyar gazdasági szakemberek és végzős hallgatók posztgraduális tanulmányainak folytatásához nyújt pénzügyi támogatást.
Prof. Dr. Takács Gábor professzor mérnöktovábbképző tanfolyamot tartott Kuala Lumpurban
A szingapúri PetroSync olajipari konzultáns cég meghívására Prof. Dr. Takács Gábor az Olajmérnöki Tanszék professzora mérnöktovábbképző tanfolyamot tartott Malajzia fővárosában Kuala Lumpurban. A június hónapban tartott 5 napos tanfolyam a segédgázas termelés tervezéséről és optimizálásáról szólt, a tanfolyam sikere alapján újabb meghívásra kerül sor a jövőben.
A MOL NYRt. tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen
2014. június 12-én a Miskolci Egyetem és a MOL NYRt. – már eddig is igen széleskörű – együttműködésének következő lépcsőfokaként MOL Tanszék jött létre az egyetemen, amelyet a nemzetközi szintű szakember-utánpótlás és -fejlesztés érdekében a MOL és a Miskolci Egyetem közösen alapított meg az egyetem Műszaki Földtudományi Karán. A tanszékavató részeként a MOL, a megye, a város és a Miskolci Egyetem vezetői közösen fát ültettek az egyetem parkjában.
Tehetségnap a Miskolci Egyetemen
2014. június 19-én a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete és a Magyar Pedagógiai Társaság B.-A.-Z. Megyei Tagozata Tehetségnapot tart a Miskolci Egyetemen.

  Új hír felvitele | Archívum


FOUCAULT-INGA
tovább az élõképhez

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

2014. május 6. - 2015. május 31.
APEH 1 %

Tovább>>

Új esemény felvitele>>

Legfrissebb állásajánlatok
az Alumni Portálon

Még több>>

Postai cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros * Központi telefon: (36) 46 565-111 * Webmester: w3admin@uni-miskolc.hu
Copyright © 2003-2014 ME Számítóközpont
Designed by COMTRANS