Hírek

Közvetítjük a februári diplomaátadó ünnepségeket

2020. január 31.

Az utóbbi években már megszokott módon a 2019. február 6 és 7-én tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusülések az interneten is követhetők.

Sajtótájékoztató a felvételivel kapcsolatban

2020. január 28.

Dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, valamint a karok vezetői tájékoztatták a sajtó képviselőit a 2019. évi rendes felvételi eljárás és a 2020. évi keresztféléves felvételi eljárás eredményeiről, valamint az induló új szakokról.

IV. Tradicionális Miskolci Jogászbál

2020. január 21.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület 2020. január 17-én 18 órától rendezte meg a...

Az Újjászülető vidék címmel konferenciát rendezett az ÁJK

2020. január 20.

A helyi jogásztradíciók ápolásán túl a vidéki fiatal értelmiség régióban tartása volt a témája annak a konferenciának, amelyet a hivatásrendek képviselői, az önkormányzat, a közigazgatás, a tudomány, valamint az oktatás vezetői, neves képviselői, illetve joghallgatók részvételével rendeztek meg az egyetemen 2020. január 17-én.

Történelemből indít érettségi-felkészítőt a BTK

2020. január 14.

Újabb érettségi vizsgatárgyból indul ingyenes emelt szintű felkészítő tanfolyam az egyetemen: 2020. január 22-től 14 héten át azokat a középiskolásokat várja a BTK, akik történelemből szeretnének emelt szintű érettségit tenni. Az emelt szintű szóbeli történelem érettségi aktuális tematikájához fűződő előadásokat a Történettudományi Intézet és az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének oktatói tartják.

Társadalomismeretből indul emelt szintű érettségi előkészítő januárban

2019. december 18.

A társadalomtudományi szakokhoz bemeneti követelményt jelentő társadalomismeretből januárban emelt szintű érettségi előkészítő indul. A képzést januárban péntekente 14:30-tól, összesen öt alkalommal tartják, a BTK épületében (B/2. épület) a 115-ös teremben.

Megtelt a Díszaula a Karácsonyi Koncert alkalmából

2019. december 17.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Miskolci Egyetem hagyományos Karácsonyi Koncertjére, melyet a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet oktatói és hallgatói adtak.

Januártól földrajzból ingyenes érettségi előkészítő indul

2019. december 16.

Hétfőnként 16 órára ingyenes közép- és emeltszintű érettségi előkészítőre várja a Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatikai Intézete az érettségi előtt álló középiskolásokat.

Kiemelkedő siker a Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián

2019. december 16.

Czibrik Eszter, Krajnyák Enikő, Laczik Anna és Aida Bektasheva, az ÁJK négy kiváló hallgatója képviselte egyetemünket a Marosvásárhelyen megrendezett Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián december 13-14-én.

Egyetemünk részt vett a Guinness Record kísérletben

2019. december 13.

A periódusos rendszer 118 elemét mutatták be egy performansz keretében egyetemünk polgárai 2019. december 13-án. A pontos kezdésre a Kossuth Rádió adta meg a jelet.