Hírek

A humán erőforrás fejlesztésére szerződött a Magyar Klaszterek Szövetségével az egyetem

2021. május 19.

Az Észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének javítása, a régión belüli területi, társadalmi és gazdasági különbségek csökkentése érdekében kíván a jövőben együttműködni a Magyar Klaszterek Szövetségével (MKSz) a Miskolci Egyetem.

Legyél te is Stipendium mentor

2021. május 18.

Fedezz fel új világokat, ismerkedj meg a Miskolcon tanuló külföldi diákokkal és köss konteinenseket átívelő barátságokat! Fejleszd angol nyelvtudásod, és a problémamegoldó-képességed! A Miskolci Egyetem Stipendium Hungaricum Mentor Hálózata (SHSN) idén is pályázati felhívást tett közzé.

Joghallgatók sikere Bukarestben

2021. május 17.

Az Állam- és Jogtudományi Kar minden résztvevő hallgatója dobogós helyezést ért el a „CONSTANT 2021” elnevezésű online nemzetközi hallgatói tudományos konferencián, amelyet 2021. május 14-én rendezett meg a bukaresti Nicolae Titulescu Egyetem.

Mesterséges Intelligencia kihívás

2021. május 17.

2020. december elsején elindult a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás, melyet Prof. Dr. Palkovics László a Digitális Jólét Program keretében kezdeményezett annak érdekében, hogy hazánk a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi Mesterséges Intelligencia (MI) közösség fontos tagjává váljon.

Pünkösdi Online Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

2021. május 16.

A tanév végéhez közeledve a mostani 11-es diákok már előre bepillantást nyerhettek a Miskolci Egyetem képzési kínálatába.

"Zöldebb", mégis hosszabb élettartamú hajtóművet fejlesztett a Rába a Miskolci Egyetem segítségével

2021. május 14.

Hosszabb élettartamú, alacsonyabb zajszintű, magasabb hatásfokú és nagyobb teljesítményű hajtóművet fejlesztett a Rába Futómű Kft. konzorciumi partnereivel, köztük a Miskolci Egyetemmel.

Egyetemünk hallgatója lett „Miskolc Város Év Sportolója”

2021. május 13.

Tugyi Levente, a tájékozódási futás egyéni magyar bajnoka jelenleg a GÉIK doktorandusza. A tehetséges fiatal sportoló 2017-ben mechatronikai mérnöki diplomát szerzett alapfokon, majd 2019-ben vegyipari gépészmérnökként diplomázott mesterszakon.

Kerekezzünk fel a Holdra - újra!

2021. május 13.

Idén ismét jussunk el együtt, közösen biciklivel a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t!

Már elérhető a MEgazin legújabb száma

2021. május 12.

A MEgazin májusi száma a koronavírus következményeképpen kialakult helyzet miatt kizárólag online olvasható.

Egyetemünk jelenlegi és egykori oktatóit is kitüntették Miskolc Város Napján

2021. május 10.

Hagyomány, hogy Miskolc Város Napján, május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a személyek és szervezetek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel Miskolc városának hírnevét. Ezen a napon osztják ki többek között a MISKOLC VÁROS DÍSZPOLGÁRA címet, a PRO URBE – a városért kitüntető címeket, valamint AZ EGYETEMÉRT – A VÁROSÉRT díjat. 2021-ben az odaítélt harminchat kitüntetésből négyet egyetemünk jelenlegi vagy egykori oktatói kaptak meg.