Hírek

Összehangolja képzéseit a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum

2021. július 15.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum 2021. július 14-én szerdán. A két fél közötti kapocs már megvolt, de ez a megegyezés új dimenzióba helyezi a kooperációt.

Harmadik alkalommal vár az Extrém talajtani tábor

2021. július 15.

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar CSSI - Talajtanos Helyszínelők csapata három napos Extrém talajtani tábort szervez 14-18 éveseknek és örökifjú pedagógusoknak.

Mit üzennél magadnak a jövőből? - Időkapszula pályázat

2021. július 14.

A Pannónia Nyugdíjpénztár jelentős díjazással járó pályázatot írt ki főiskolások és egyetemisták számára, mellyel a Pénztár szeretné ösztönözni, hogy a hallgatók felismerjék az öngondoskodás jelentőségét és felmérjék a problémakör ismertségét.

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Pannon Egyetem

2021. július 13.

A Miskolci Egyetem és a Pannon Egyetem hétfőn délelőtt írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely elősegíti a két intézmény jövőbeli stratégiai együttműködését az egyetemi oktatás és továbbképzés, a tudományos kutatás és fejlesztés, innováció, valamint a szakmai érdekképviselet területein.

Több százan vették át a diplomájukat

2021. július 12.

A Miskolci Egyetem 2021. július 8-án és 9-én tartotta a 2020/2021-es tanévet záró Nyilvános Ünnepi Egyetemi Szenátusi Üléseket. Két nap alatt több mint négyszáz hallgató vette át az egyetemi tanulmányait lezáró oklevelét.

Gyerekkorodban Te is szerettél volna katona (is) lenni?

2021. július 9.

Jelentkezz a nagybarcai Honvédelmi Táborba, és élményszerű, gyakorlatias foglalkozásokon megismerheted, milyen is a „katonaélet”! A táborban egy sor izgalmas, a honvédelemhez kapcsolható (pl. túlélési, tereptani) ismeretet sajátíthatsz el, megnézheted a bánkúti NATO-radarállomást, megismerkedhetsz a lövészet alapjaival, és repülésben is részed lehet.

Idén is fáklyás felvonulással búcsúztak a várostól a végzősök

2021. július 8.

Újra egyenruhába öltözött, selmeci nótákat éneklő, fáklyás egyetemisták vonultak végig a miskolci főutcán július 7-én este. A hagyományos Szalamander során előbb a Városház téren hangzottak el búcsúbeszédek, majd a hallgatók egy csoportja bányászlámpással indult el „szalamander"-alakzatban a Városház térről a Széchenyi utca - Kazinczy utca - Petőfi tér útvonalon, őket követték a végzős hallgatók fáklyákkal, „Bursch-nótákat" énekelve. A Petőfi téren a végzős évfolyam átadta a zászlókat az utánuk következő évfolyamnak, és a karok himnuszai is felcsendültek.

Ismét élőben közvetítjük a júliusi diplomaátadó ünnepségeket

2021. július 2.

Az utóbbi években már megszokott módon a 2021. július 8-án és 9-én tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusülések az interneten is követhetők lesznek.

Egyetemista vízilabdázók küzdenek Miskolcon

2021. július 2.

Vízilabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságnak ad otthont Miskolc az előttünk álló hétvégén.

Fokozatosan enyhülnek egyetemünkön a járványügyi intézkedések

2021. július 2.

Megjelent a legújabb Rektori Utasítás, mely a koronavírus járvány harmadik hulláma miatt bevezetett védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatához kapcsolódó intézményi intézkedések meghatározásáról szól.