Hírek

Megjelent az Universitas Miskolcinensis Alapítvány ösztöndíj pályázata

2021. július 2.

Az ösztöndíj célja, hogy a hátrányos szociális helyzetű, kiemelkedő tanulmányi, illetve tudományos, szakmai eredményt elért hallgatókat támogassa anyagi és erkölcsi téren egyaránt.

Egyedülálló kooperáció: együttműködési megállapodást között a Hell, Szikszó városa és a Miskolci Egyetem

2021. július 1.

A HELL ENERGY és a Miskolci Egyetem közötti 5 éve fennálló oktatási együttműködéséhez a gyárnak otthont adó település is csatlakozott, így egyedülálló fejlesztési kooperáció jött létre.

Kristályos és amorf nano-anyagok kutatásával foglalkozik az új kiválósági műhely

2021. július 1.

Stratégiai jelentőségű tudományos műhelyt hozott létre a „Kristályos és amorf nano-anyagok kutatásával és fejlesztésével foglalkozó kiválósági műhely fenntartható működtetése” című projekt keretében a Miskolci Egyetem. A nemzetközi szinten is elismert eredményekkel bíró kutatási program során a szakemberek nano-anyagokkal különböző, hőmérsékletre érzékeny anyagok forrasztását valósították meg a szokásos eljárásoknál alacsonyabb hőmérsékleten.

A Miskolci Egyetem továbbra is együttműködik a CineFest 2021 szervezőivel

2021. június 30.

Erről írt alá megállapodást Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora, a szervező Cine-Mis Kft. ügyvezetője, Biró Tibor, és a Cine-Mis tulajdonosa, Miskolc város polgármestere, Veres Pál.

Remek hangulatban telt az idei MuzÉj Újmassán

2021. június 29.

Idén is sokan vettek részt az újmassai Fazola-kohó szomszédságában tartott Múzeumok Éjszakáján. A színes programok során a látogatók nem csak a diósgyőri ágyúval, nagykalapáccsal és targoncával ismerkedhettek meg, de látványos madártani és madárgyűrűzési bemutatón megcsodálhatták a madárvilág szépségeit, megnézhették a Miskolci Gombász Egyesület ismeretterjesztő gombászati bemutatóját, gyönyörködhettek a szentjánosbogarak rajzásában vagy a díszkivilágításban pompázó Fazola-kohóban, és azt is megtudhatták, hogy hogyan készült a diósgyőri sín.

Kiváló tanulmányi eredményeket jutalmaztak ösztöndíjjal

2021. június 29.

Mintegy száz – duális képzés keretében tanuló – egyetemi hallgató vehette át ünnepélyes keretek között ösztöndíját, amelyet a „DUAL DRIVE UNIVERSITY” a Miskolci Egyetem duális és kooperatív felsőoktatási, szakképzési és szakirányú továbbképzéseinek fejlesztése című, EFOP-3.5.1-16-2017-00002 azonosítószámú projekt biztosít számukra.

Nyelvvizsga hiányában is kezdeményezhető a diplomák kiadása

2021. június 28.

A 2020. szeptember 1. napja és 2021. augusztus 31. napja között sikeres záróvizsgát tett hallgatóknak nyelvvizsga hiányában is lehetőség van kiadni az okleveleket a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló 350/2021. (VI. 24.) Korm. rendelet értelmében.

Tudástól az Üzletig – Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen

2021. június 25.

A Miskolci Egyetem 2021. június 24-én délután konferenciát tartott „Miskolci Egyetem Innovációs Nap” címmel. Az esemény az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretében valósul, meg.

Az alapkő a helyén – rövidesen megújul és új funkciókkal bővül az egyetemi könyvtár

2021. június 24.

Ünnepélyes keretek között tették le a Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltár Nyílt Kutatási Adatforrástár alapkövét csütörtökön. A kiemelt kormányzati beruházás mintegy 10 milliárd forintból valósul meg.

Egyetemünk oktatója az ELTE Innovációs Napján fogja bemutatni a Társadalmi Innovációs Fehér Könyvet

2021. június 24.

Dr. Olajos István, a Civilisztikai Tudományok Intézete egyetemi docense az ELTE Innovációs Nap 2021 c. online rendezvényen fogja bemutatni a Társadalmi Innovációs Fehér Könyvet.