Hírek

Legyél te is Stipendium mentor

2021. május 18.

Fedezz fel új világokat, ismerkedj meg a Miskolcon tanuló külföldi diákokkal és köss konteinenseket átívelő barátságokat! Fejleszd angol nyelvtudásod, és a problémamegoldó-képességed! A Miskolci Egyetem Stipendium Hungaricum Mentor Hálózata (SHSN) idén is pályázati felhívást tett közzé.

Joghallgatók sikere Bukarestben

2021. május 17.

Az Állam- és Jogtudományi Kar minden résztvevő hallgatója dobogós helyezést ért el a „CONSTANT 2021” elnevezésű online nemzetközi hallgatói tudományos konferencián, amelyet 2021. május 14-én rendezett meg a bukaresti Nicolae Titulescu Egyetem.

Mesterséges Intelligencia kihívás

2021. május 17.

2020. december elsején elindult a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás, melyet Prof. Dr. Palkovics László a Digitális Jólét Program keretében kezdeményezett annak érdekében, hogy hazánk a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi Mesterséges Intelligencia (MI) közösség fontos tagjává váljon.

Pünkösdi Online Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

2021. május 16.

A tanév végéhez közeledve a mostani 11-es diákok már előre bepillantást nyerhettek a Miskolci Egyetem képzési kínálatába.

"Zöldebb", mégis hosszabb élettartamú hajtóművet fejlesztett a Rába a Miskolci Egyetem segítségével

2021. május 14.

Hosszabb élettartamú, alacsonyabb zajszintű, magasabb hatásfokú és nagyobb teljesítményű hajtóművet fejlesztett a Rába Futómű Kft. konzorciumi partnereivel, köztük a Miskolci Egyetemmel.

Egyetemünk hallgatója lett „Miskolc Város Év Sportolója”

2021. május 13.

Tugyi Levente, a tájékozódási futás egyéni magyar bajnoka jelenleg a GÉIK doktorandusza. A tehetséges fiatal sportoló 2017-ben mechatronikai mérnöki diplomát szerzett alapfokon, majd 2019-ben vegyipari gépészmérnökként diplomázott mesterszakon.

Kerekezzünk fel a Holdra - újra!

2021. május 13.

Idén ismét jussunk el együtt, közösen biciklivel a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t!

Már elérhető a MEgazin legújabb száma

2021. május 12.

A MEgazin májusi száma a koronavírus következményeképpen kialakult helyzet miatt kizárólag online olvasható.

Egyetemünk jelenlegi és egykori oktatóit is kitüntették Miskolc Város Napján

2021. május 10.

Hagyomány, hogy Miskolc Város Napján, május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a személyek és szervezetek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel Miskolc városának hírnevét. Ezen a napon osztják ki többek között a MISKOLC VÁROS DÍSZPOLGÁRA címet, a PRO URBE – a városért kitüntető címeket, valamint AZ EGYETEMÉRT – A VÁROSÉRT díjat. 2021-ben az odaítélt harminchat kitüntetésből négyet egyetemünk jelenlegi vagy egykori oktatói kaptak meg.

Az Alapítvány és az Egyetem közösen alakítják ki az új SZMR-t

2021. május 10.

Az Országgyűlés április 27-i ülése során elfogadott törvény értelmében az Universitas Miskolcinensis Alapítvány gyakorolja a Miskolci Egyetem tulajdonosi és fenntartói jogait. Ez az új helyzet új Szervezeti és Működési Rendet kíván meg, amit több körös egyeztetés során, közösen alakít ki az Alapítvány kuratóriuma, illetve az Egyetem vezetése. A tárgyalások a Rektorátus legutóbbi, 2021. május 6-i ülésén folytatódtak.