Hírek

Egyetemünk oktatója az ELTE Innovációs Napján fogja bemutatni a Társadalmi Innovációs Fehér Könyvet

2021. június 24.

Dr. Olajos István, a Civilisztikai Tudományok Intézete egyetemi docense az ELTE Innovációs Nap 2021 c. online rendezvényen fogja bemutatni a Társadalmi Innovációs Fehér Könyvet.

Nemcsak oktatnia, kutatnia, hanem a cégek piaci igényeihez is igazodnia kell a Miskolci Egyetemnek – rektori interjú a Hír TV-ben

2021. június 24.

Prof. Dr. Horváth Zita volt a Hír Televízió „Magyarország élőben” extra kiadásának vendége. Szóba került a modellváltás, az egyetem szolgáltatói szerepkörének erősítése és nem maradtak ki a legújabb fejlesztések sem.

A magyarországi kínai befektetésekről rendezett online kerekasztal-beszélgetést a Konfuciusz Intézet

2021. június 22.

A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete június 17-én online kerekasztal-beszélgetést tartott a magyarországi kínai befektetésekről. A szervezők elsődleges célja az volt, hogy hitelesen, szakmai igénnyel mutassák be a Magyarországon, pontosabban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő kínai érdekeltségű vállalatok jelentőségét, egyediségét. A rendezvény során minőségi előadásokkal kívánták ráirányítani a tágabb közvélemény figyelmét a már működő, termelő cégek eredményeire, tapasztalataira, igényeire.

Elismerő oklevelet kaptak a járvány elleni védekezésben részt vevő egyetemi önkéntesek

2021. június 21.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége civil szervezet a Családok Nemzetközi Napja alkalmából Elismerő Oklevéllel” tüntette ki a Covid járvány elleni védekezésben önkéntes munkát vállalt egyetemi hallgatókat áldozatos tevékenységük elismeréseként.

Szavazz a Miskolci Egyetem körcsarnokára!

2021. június 18.

A legszebb campus után legyen miénk a legkülönlegesebb egyetemi épület Magyarországon! Szavazz az Eduline oldalán az egyetemünk Körcsarnokára!

Újra működik a Neptun

2021. június 18.

Újra a megszokott rendben működik a vizsgára jelentkezés.

Új módszerekre, új megoldásokra van szükség a versenyképesebb felsőoktatás érdekében

2021. június 17.

Egyetemünk volt a házigazdája annak a kétnapos workshopnak, amelyen a PricewaterhouseCoopers Magyarország és a Microsoft Magyarország munkatársai, valamint egyetemi vezetők vitatták meg azokat a lehetőségeket, amelyek az átalakulóban levő magyar felsőoktatás előtt állnak. Mint az a rendezvényen elhangzott, a magyar felsőoktatás kettős kihívás előtt áll: nem csak a kormányzati intézkedések (a felsőoktatási intézmények zömét érintő fenntartóváltás), de a COVID-járvány okozta új helyzet miatt is mélyreható változásokra van szükség az intézményekben.

Nemzetközi építészeti díj a Miskolci Egyetem új innovációs központjának

2021. június 16.

A Miskolci Egyetem kampuszán álló, 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazása a Délkelet-Európa legjobb kreatív projektjeit felvonultató Big See Award Építészet kategóriájának díját nyerte el, és 2021 októberében várhatóan esélyes lesz a fődíjra is. A 2019-ben befejeződött átalakítás terveit a budapesti MG Építész Kft. jegyzi.

Számítógépekkel támogatja Kőtelek Község Önkormányzatát a Miskolci Egyetem

2021. június 16.

20 db számítógépet és monitort adományozott egyetemünk a Kőtelek településen élő hátrányos helyzetű gyermekek támogatására.

Ózdi acél erősítheti tovább a Miskolci Egyetemet

2021. június 14.

Tovább erősíti a Miskolci Egyetem ipari kapcsolatait az a vagyonjuttatás, aminek szindikátusi szerződését 2021. június 10-én írták alá az Universitas Miskolcinensis Alapítvány és az Ózdi Acélművek Kft. képviselői. Így a diákok könnyebben szerezhetnek közvetlen gyakorlati tapasztalatokat, mindebből pedig az egész régió profitálhat.