Hírek

Generációk találkozása az I. MEAFC Bálon

2015. március 9.

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) március 7-én bált szervezett azzal a céllal, hogy erősítse a 10 szakosztály közötti összetartást, valamint kötetlen formában összehozza a Miskolci Egyetem sportéletének szereplőit, támogatóit és szimpatizánsait. Az első alkalommal megrendezett bál sikeres volt, 159 fő vett rajta részt, és kimondottan jó volt egy táncparketten látni az egyetem jelenlegi hallgatóit és azon egykori sportolókat, akik 20-30 évvel ezelőtt viselték a Miskolci Egyetem mezét.

Állásbörze Felkészítő Napok – nem csak végzősöknek!

2015. március 2.

Egyetemünkön immár hagyomány, hogy az Állásbörzét megelőzően Állásbörze Felkészítő Napokat szervezünk azoknak a hallgatóinknak, akik tudatosan szeretnék megtervezni a karrierjüket. Az idén március 3. és március 31. között megtartott Állásbörze Felkészítő Napok keretében hasznos információk hangzanak el a karriertervezésre való felkészülésről, a rendezvénysorozat résztvevői pszichológiai teszteken próbálhatják ki magukat, interjú-felkészítésen és próbainterjún vehetnek részt.

Európai egyetemi sportvezető a Miskolci Egyetemen

2015. február 27.

2015. február 27-én a Miskolci Egyetemen tárgyalt Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke.

Elérhetők a 2015. februári diplomaosztókon készült fotók, videók

2015. február 27.

Letölthetők a 2015. február 5-ei (MFK, MAK, GÉIK), valamint 2015. február 6-ai (ÁJK, GTK, BTK, EK) diplomaátadó ünnepségeken készült fényképek.

Az angolai nagykövet látogatása a Miskolci Egyetemen

2015. február 26.

2015. február 25-én egyetemünk vendége volt őexcellenciája Lizeth N. Satumbo Pena, Angola Magyarországra akkreditált nagykövete.

Járműipari workshopon adta át támogatását a Jabil

2015. február 19.

2015. február 18-án a City Hotel Miskolcban gyűltek össze a járműiparhoz kötődő képzések szakemberei.

Csúcstechnológiás hegesztőberendezést kapott a GÉIK a Daihen Varstroj-tól (VIDEÓ)

2015. február 18.

3,5 millió forint értékű csúcstechnológiás hegesztőberendezést adományozott a Daihen Varstroj vállalat a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának, ezzel is támogatva a karon fél évszázados hagyománnyal rendelkező hegesztő szakmérnök képzést. A cég magyarországi képviselőjén, a Megatool Kft-n keresztül adományozta a hegesztőberendezést.

A GÉIK is megállapodott a duális képzés beindításáról (VIDEÓ)

2015. február 10.

A Miskolci Egyetem harmadik kara, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar is megkötötte a 2015. szeptemberében startoló duális képzései indításához szükséges együttműködési szerződést. A 2015. február 10-ei, sajtótájékoztatóval egybekötött aláíráson a kar az új képzés kialakítása és működtetése során kiemelt stratégiai partneréül választott Észak-magyarországi Informatikai Klaszterrel írt alá megállapodást.

2020-ig akkreditált a Miskolci Egyetem

2015. február 9.

Prof. Dr. Balázs Ervin, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke ünnepélyes keretek között, a 2015. február 6-án tartott diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen adta át a Miskolci Egyetem intézmény-akkreditációs oklevelét. Az oklevél többek között azt is tanúsítja, hogy a Miskolci Egyetem által kiadott diplomák államilag elismertek.

Duális képzés indul a GTK-n is

2015. február 6.

A Miskolci Egyetem idén 25 éves Gazdaságtudományi Kara 2015. február 5-én (csütörtökön) „Duális képzés: a vállalatok és az egyetem együttműködésének új formája” címmel tartott sajtótájékoztatót, majd a karon induló duális képzéseket bemutató rendezvényt. A rendezvény keretében az UNIDUO Charta ünnepélyes aláírására is sor került.