Hírek

A Hallgató Központ újra elindítja tanácsadó és egyéb szolgáltatásait

2015. február 5.

A Miskolci Egyetem Hallgató Központja a 2014/2015-ös tanév II. félévben is elindítja tanácsadó és egyéb jellegű szolgáltatásait. A szolgáltatásokat nem csak a 2014/2015-ös tanév II. félévre beiratkozott hallgatók, de a már végzettek, sőt az egyetemi oktatók is igénybe vehetik.

Világcégnek tartott továbbképzést egyetemünk professzora Kairóban

2015. január 28.

Prof. Dr. Takács Gábor, a Kőolaj- és Földgáz Intézet professzora a Schlumberger olajipari világcég megbízásából a Suez Oil Company (SUCO) cég 30 mérnökét oktatta két héten keresztül az egyiptomi Kairóban.

Az egyetem és a Jameson CineFest még szorosabban működik együtt a jövőben (VIDEÓ)

2015. január 20.

A Miskolci Egyetem vezetői és a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált szervező Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója 2015. január 20-án az egyetem szenátusi tanácstermében sajtó nyilvános eseményen együttműködési megállapodást írtak alá.

Egyetemünk vendége volt a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem delegációja

2015. január 12.

2015. január 8-án és 9-én campusunk vendége volt a Petru Maior Egyetem (Erdély, Románia) 4 fős delegációja. A marosvásárhelyi vendégeket (Prof. Dr. Călin Enăchescu rektort, Prof. Dr. Cornel Sigmireant, a szenátus elnökét, Prof. Dr. Petruţa Blagat, az egyetemük Felnőttképzési Központjának vezetőjét és Prof. Dr. Szabó Zsuzsannát, a Jogi, Közgazdasági és Közigazgatási Kar dékánhelyettesét) egyetemünk részéről egy Dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony vezette delegáció fogadta.

Nagy sikert aratott a Karácsonyi Koncert (VIDEÓ)

2014. december 20.

2014. december 16-án tovább folytatódott a karácsonyi készülődés: az egyetem díszaulájába a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet szokásos év végi koncertjével varázsolt karácsonyi hangulatot.

A gyermekvárosi gyerekeknek már itt a karácsony…

2014. december 17.

2014. december 15-én ismét zsibongó gyerekekkel telt meg a Miskolci Egyetem üveg előcsarnoka: immár hagyomány, hogy a miskolci Gyermekvárosban (hivatalos nevén a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézményben) élő gyerekek a Miskolci Egyetemen tartják meg a karácsonyi ünnepségüket.

Legjobb magyarként a dobogón végzett a Miskolci Egyetem csapata a nemzetközi MOL UPPP 2014 versenyen

2014. december 16.

A versenyen 14 ország összesen 972 csapata közül a 3. helyen végzett a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának csapata, az Oil up, melyet a kar 3 hallgatója, Lengyel Nikolett, Mezei Luca és Pásztor Ádám Viktor alkotott.

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

2014. december 6.

Előadásokkal, bemutatókkal és látványos kísérletekkel várták a régió középiskolásait az egyetemen. A miskolci campus nyílt napján 28 cég, köztük a Bosch és a Takata is jelen volt.

Az izraeli nagykövet előadást tartott a Miskolci Egyetemen

2014. november 26.

2014. november 26-án az egyetemünkön adott elő Ilan Mor, Izrael Állam Magyarországra akkreditált nagykövete. Őexcellenciája angol nyelven tartott előadása az Izrael előtt álló lehetőségeket és kihívásokat tekintette át, és betekintést engedett a résztvevőknek a közel-keleti térségben zajló folyamatokba.

Látogatóban a megújuló Bosch-vezetés

2014. november 26.

2014. november 25-én a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. képviseletében látogatást tett egyetemünkön Max Nitzsche, a Bosch-gyár leköszönő, és Jochen Limberger, az üzem január 1-én hivatalba lépő új műszaki igazgatója, valamint Uwe Mang gazdasági igazgató. A találkozó során áttekintették a Bosch és az egyetem közötti együttműködés jelenlegi helyzetét, és egyeztettek a kooperáció jövőjéről, az együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről.