Hírek

A rongyos gárda története - pályázati felhívás

2023. szeptember 26.

A magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kötődő kutatási témákat ajánl egyetemi hallgatóknak a Lakitelek Népfőiskolai Alapítvány. A pénzdíjas pályázatra 2023. október 23-ig lehet jelentkezni.

Selmeci hagyományok selmeci kupával - maratoni győzelem

2023. szeptember 25.

Több nyelven is „Jó szerencsét!” kívántak a Selmecbányán rendezett hétvégi maratonon, ahol a Miskolci Egyetem csapatai is képviseltették magukat. A 42 kilométeres táv aranyérmesei pedig Miskolcra hozták a kupát.

Új professzorokat nevezett ki a Miskolci Egyetemre a köztársasági elnök

2023. szeptember 25.

A Miskolci Egyetem hét oktatójának egyetemi tanári, egynek pedig főiskolai tanári kinevezéséről döntött Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő a kinevezési okiratokat a Sándor-palotában adta át szeptember 5-én. „Az új professzorok tudományos és oktatói tevékenysége közös nemzeti büszkeségünk” – írta az esemény kapcsán a sandorpalota.hu.

Szívünk napja a Miskolci Egyetemen

2023. szeptember 25.

Egészségmegőrző rendezvényt szervezett az Egészségtudományi Kar a Szív Világnapja alkalmából.

Vidáman hangulatban továbbtanulásról és közösségi szolgálatról

2023. szeptember 23.

Folyamatosan bemutatkozik a Miskolci Egyetem a miskolci fesztiválokon, és a nagyobb sport, kulturális vagy gasztronómiai eseményeken. Így volt ez a Miskolci Piknik rendezvényen is.

Bolyai-ösztöndíjat nyert a Miskolci Egyetem két kutatója

2023. szeptember 22.

Rekordszámban, összesen 834-en pályáztak idén a Magyar Tudományos Akadémia teljesítmény-központú, magas presztízsű országos Bolyai János Kutatási Ösztöndíjára. A 156 nyertes közül kettő a Miskolci Egyetemen dolgozik.

Honvédségi ösztöndíj egyetemi hallgatóknak

2023. szeptember 22.

A felsőoktatásban tanulók részére Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíjat kínál a Magyar Honvédség. A honvédséghez kapcsolódó hiányszakmákban végzettséget szerzők későbbi foglalkoztatását segítő támogatás elnyerésére 2023. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

Sportév sportnappal

2023. szeptember 21.

A hagyományos sportági és kari vetélkedők mellett főzőversennyel is várták az egyetem polgárságát és dolgozóit.

QS Europe: a Miskolci Egyetem a legjobbak között

2023. szeptember 21.

Tizenöt magyar felsőoktatási intézmény, köztük a Miskolci Egyetem is szerepel Európa legjobbjai között az egyik legelismertebb egyetemi rangsor 2023. szeptember 20-án közzétett regionális listáján. A „QS Europe 46 Európai ország 2024” a térség közel hétszáz egyetemének teljesítményét mérte össze.

Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

2023. szeptember 19.

Szeptember 29-én újra a tudomány izgalmas világát mutatja meg 80 helyszínen több mint 130 programmal a Miskolci Egyetem.