Hírek

Befogadta új hallgatóit a Gépészmérnöki és Informatikai Kar

2023. szeptember 4.

Tanévnyitó ünnepségen fogadta be új hallgatóit a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara. Az elsőéves diákok fogadalomtételét követően a kiemelkedő felvételi eredményt elérők átvették a 100 ezer forinttal járó TOP 10 ösztöndíjukat, majd sor került a kari tanács által odaítélt kitüntetések átadására is.

Három egyetem, egy cél: új módszerekkel a fenntarthatóságért

2023. szeptember 4.

A 2023/2024-es tanév első félévében is meghirdeti a fenntarthatóság témakörében tartott közös kurzusait a Miskolci Egyetem, a Soproni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A képzésekre 2023. szeptember 10-ig lehet jelentkezni.

Beiratkozási kisokos

2023. augusztus 30.

Mit kell magával vinni a hallgatóknak a tanév megkezdéséhez? Beiratkozási időpontok karonként és helyszínenként…

1 perc ME: Az újítás nézőpontja – Kő kövön marad – Ünnepi fényárban

2023. augusztus 30.

A poliuretán kémia területén a nemzetközi vállalatok mellett fiatal kutatók is bemutatták innovatív megoldásaikat a Miskolci Egyetem Start-up Központja által szervezett szakmai konferencián. – Valóban súlyos kiállítási tárgyak, óriás kőtömbök érkeztek a Miskolci Egyetem parkjába. – Fényfestéssel ünnepelt a Miskolci Egyetem az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án.

„Maradjatok hűek a mechanikához”

2023. augusztus 29.

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legpatinásabb szakmai programját, a Magyar Mechanikai Konferenciát a Miskolci Egyetemen augusztus 29–31. között.

Biztosítási és pénzügyi szaktanácsadó - hiánypótló egyetemi képzés indul

2023. augusztus 29.

Történelmi mérföldkő a biztosítási szakma képzési rendszerének magasabb szintre emelésében: három rangos magyar egyetem is elindítja biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzését. Elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen indul el a felsőszintű oktatás, 2024. februárjától pedig a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem is csatlakozik ehhez az innovatív kezdeményezéshez, melyet a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. hívott életre.

Élsportolói mentorprogram 2023/24

2023. augusztus 29.

A Miskolci Egyetem a 2023/2024-es tanévben is pályázatot hirdet az intézményben tanuló élsportolók számára, hogy segítse sportolói és tanulmányi feladataik összehangolását.

A pótfelvételizők körében is népszerű a Miskolci Egyetem

2023. augusztus 29.

Közel négyszeresére nőtt a 2023. évi pótfelvételi eljárásban felvett hallgatók száma az universitason.

Középpontban a lakosság egészsége – konferenciát szervezett az Egészségtudományi Kar

2023. augusztus 28.

A Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesülete XVI. Konferenciájának ad otthont három napon át Miskolc. A tanácskozás társszervezője a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara. A szakemberek hat szekcióban a népegészségügy aktuális kérdéseit tekintik át.

Svájcban képviselik a Miskolci Egyetemet

2023. augusztus 26.

Hárman képviselik a Miskolci Egyetemet az augusztus 24-27. között a svájci St. Gallen városában megrendezendő Európai Egyetemek Tájékozódási Futó Bajnokságán, melyen 16 ország, 64 felsőoktatási intézményéből érkeznek hallgatók.