Hírek

Hallgatói támogatások: ösztönzéstől az esélyteremtésig

2023. augusztus 15.

A teljes idejű magyar állami ösztöndíjas képzésben részt vevő, szociális helyzetük alapján rászoruló hallgatók és a tehetséges diákok számára egyaránt több ösztöndíjlehetőséget kínál a Miskolci Egyetem.

70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye: a közép-európai narratíva

2023. augusztus 14.

Az Emberi Jogok Európai Egyezménye hatálybalépésének 70. évfordulója alkalmából a Közép-európai Akadémia (CEA) a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézettel (MFI) közösen tudományos nemzetközi konferenciát szervezett „70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye: a közép-európai narratíva” címmel Budapesten, a CEA székházában, 2023. június 15-16-án.

A Miskolci Egyetem PHD-hallgatója az ország hatodik emberi jogi diplomása

2023. augusztus 14.

Dr. Krajnyák Enikő, a Közép-európai Akadémia kutatója és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának PhD-hallgatója július 7-én elnyerte a strasbourgi Nemzetközi Emberi Jogi Intézet – René Cassin Alapítvány összehasonlító emberi jogi diplomáját az Intézet által szervezett 2023. évi emberi jogi képzésen.

Gyorsan fogynak a helyek a szakirányú képzésekre

2023. augusztus 11.

Idén szeptembertől újonnan induló szakirányú képzésekre és a korábbi népszerű kurzusokra is lehet jelentkezni a Miskolci Egyetemen. Mutatjuk azt is, hogy mit kínál a 2023/2024-es tanévben először az intézmény.

SZTANKOVICS ANNA NEGYEDIK LETT CHENGDU-BAN

2023. augusztus 9.

Sztankovics Anna, a Miskolci Egyetem hallgatója a nagyon ellőkelő negyedik helyet érdemelte ki az 50 méteres mellúszás augusztus 7-ei döntőjében a kínai Chengdu-ban rendezett Egyetemi Világjátékok multisport eseményen.

Születésnapot ünnepeltünk - 1 éves az 1 perc ME!

2023. augusztus 9.

Tavaly augusztusban indult útjára az 1 perc ME digitális hírlevél a Miskolci Egyetemen. Az intézmény dolgozói közösen ünnepelték meg a születésnapot.

Boldog mosolyok a tavaszi félév diplomaosztójáról – elérhető a képgaléria

2023. augusztus 9.

Több, mint 1400 hallgató tett sikeres záróvizsgát a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében a Miskolci Egyetemen. Diplomájukat ünnepi szenátusi ülés keretében vehették át 2023. júniusának utolsó és júliusának első napjaiban.

1 perc ME: Tudásátadás – Gólyatábor - Új a nap alatt

2023. augusztus 8.

A kis- és középvállalkozások innovációs készségeinek az erősítése volt a fő célja annak a nemzetközi projektnek, amelyben a Miskolci Egyetem is részt vett. - Ötnapos ismerkedési táborba várja a Hallgatói Önkormányzata az elsőéveseket augusztus 27-e és 31-e között. - Látványos lépésekben újul meg és bővül európai szintű tudásközponttá az egykori egyetemi könyvtár épülete.

Előnyt élveznek a hátrányos helyzetből érkezők

2023. augusztus 4.

A Miskolci Egyetem kiemelt figyelmet fordít a hátrányos szociális helyzetből érkező hallgatóinak a segítésére. Már az első évtől előnyt élveznek a kollégiumi elhelyezésben, és anyagi támogatásukra is számos ösztöndíjat biztosít az universitas.

Atlétáink Kínában versenyeznek

2023. augusztus 2.

Az Egyetemi Világjátékokon gátfutó, távolugró, gyalogló és úszó is képviseli a magyar színeket a Miskolci Egyetemről.