Hírek

Hat csapatunk is összeméri tudását a STAT WARS UNI statisztikai versenyben

2020. november 5.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020 őszén ismét megrendezte a STAT WARS UNI statisztikai versenyt. A résztvevő csapatok az adatok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat egy többfordulós versenyen, amelyen egyetemi oktatókból és a KSH munkatársaiból álló „JEDI Tanács" (zsűri) értékeli a munkáikat. A KSH és a partnerintézmények célja a statisztikai jártasság fontosságának népszerűsítése a felsőoktatásban részt vevő diákok körében.

Több mint százan vettek részt a Humboldt Intézeti Partnerségi Projekt online megtartott nyitókonferenciáján

2020. november 4.

„A vállalatok büntetőjogi és közigazgatási jogi felelőssége, különös tekintettel a kartelljog és az adatvédelmi jog területén de lege lata és de lege ferenda“ címmel, a Heidelbergi Egyetem és a Miskolci Egyetem közös szervezésében rendezték meg azt a nyitókonferenciát, amely a „Vállalatok büntetőjogi felelősségének rendszerezése” c. Intézeti Partnerségi Projekt keretében megvalósult meg.

Egyetemünk két professzora is felkerült a legjobb magyar kutatók listájára

2020. november 3.

Prof Dr. Szebeni János a 39., Prof Dr. Kaptay György pedig a 124. azon a 199 fős listán, amely a világ legjobb 100.000 kutatója közé bekerült magyar kutatókat tartalmazza.

Újabb egyetemi világrangsorra került rá a Miskolci Egyetem

2020. november 2.

A Quacquarelli Symonds (QS) világrangsora után már a Times Higher Education (THE) a világ összes gépészmérnöki karát összegző listáján is jegyzik a Miskolci Egyetemet.

Magas rangú állami elismerésben részesültek egyetemünk oktatói: Prof. Dr. Kiss-Tóth Emőke, Prof. Dr. Jármai Károly, Prof. Dr. Farkas Ákos és Dr. Turai Endre

2020. október 31.

2020. október 29-én állami kitüntetéseket adott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a köztársasági elnök megbízásából Budapesten, a Pesti Vigadóban.

„Ha a sors úgy hozta, hogy nekem olyan feladatot adott, ami ennek a népnek és hazának hasznára volt, azt nekem mindenképpen kötelező volt megtennem!”

2020. október 30.

Beszélgetés a 90 éves Prof. Dr. Czibere Tiborral, a Miskolci Egyetem volt rektorával

Az MFK is laptopokat adott a legkiválóbb gólyáinak

2020. október 22.

Notebookokat adott át a Műszaki Földtudományi Kar a 2020 szeptemberében legjobb felvételi eredménnyel beiratkozó elsős hallgatói számára. A partnervállalatok példaértékű összefogásának köszönhetően a kar kilenc darab notebookot nyújthatott át a gólyáknak.

Idén rendhagyó módon emlékezett meg az 1956-os eseményekről a Miskolci Egyetem

2020. október 22.

Idén a koronavírus-járvány miatt a Miskolci Egyetem rendhagyó módon csak online emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. Ennek oka, hogy az egyetem vezetése el akarta kerülni, hogy a vírusfertőzés szempontjából különösen veszélyeztetett korban levő egykori '56-osok egészségét akár az egyetemre utazás, akár a megemlékezésen való részvétel során bármilyen veszély is fenyegesse.

Elkészültek a 2020 szeptemberi kitüntetésátadó és tanévnyitó ünnepségek fotói és videói is

2020. október 13.

A 2020. szeptember 5-én tartott kitüntetésátadó, valamint a szeptember 7-ei tanévnyitó ünnepi szenátusi üléseken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le).

Laptopokat kaptak az első éves vegyészmérnök hallgatók

2020. október 9.

A 2020 szeptemberében beiratkozott első éves vegyészmérnök hallgatók számára szakmai szoftverekkel ellátott laptopokat adott át a kar vezetése.