Hírek

Légy Te is részese a Miskolci Egyetem Jövőképe formálásának!/ Be part of shaping the Vision of the University of Miskolc!

2020. október 2.

Jelentkezhetsz egyénileg vagy csapatban./ You can apply individually or as a team.

Államtitkári részvétellel forgatták a miskolci SH programot népszerűsítő kisfilmet

2020. október 2.

Egyetemünkre látogatott Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár. A látogatás célja egy olyan promóciós film forgatása volt az államtitkár asszony részvételével, amely egyszerre segíti a Miskolci Egyetem ill. az itt folyó angol nyelvű képzési programok világszerte történő bemutatását, népszerűsítését, valamint az egyetemünkön a Stipendium Hungaricum Programban részt vevő külföldi hallgatók létszámának növelését.

Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál

2020. október 2.

Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

Megtekinthetőek a 2020 szeptemberi diplomaátadó ünnepségek fotói és videói

2020. október 2.

A 2020. szeptember 3-ai délelőtti (BTK, BBZI) és délutáni (ÁJK, EK), valamint a 2020. szeptember 4-ei délelőtti (GÉIK) és délutáni (MFK, MAK, GTK) diplomaátadó ünnepségeken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le):

Idén online adott inspirációt a pályaválasztáshoz a Lányok Napja

2020. október 1.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon idén online rendezte meg a Lányok Napját a Miskolci Egyetem. A már hagyományosnak mondható országos rendezvénysorozat célja, hogy a lányok körében népszerűsítse a reáltudományokhoz közel álló szakmákat.

Nyílt felhívás az INNOCAT Pilot tesztre: Közületi nehézgépjárművek katalizátorának felújítása/utólagos felszerelése

2020. szeptember 25.

Az INNOCAT konzorcium elindítja a projekt kísérleti tevékenységeit a résztvevő országaiban azzal a céllal, hogy elterjessze az innovatív technológiáját az újrahasznosítás és a Platina fémek helyettesítése területén az autóipari katalizátorokban, ezzel hozzájárulva a tiszta szállítás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés erőfeszítéseihez az európai városi területeken.

Online adta át az 5G vizsgálatához készült labort az NMHH a Miskolci Egyetemnek

2020. szeptember 25.

Az újgenerációs hálózatok modellezését és vizsgálását segíti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlési laborja a Miskolci Egyetemen. A koronavírus-járvány miatti kockázatokat kiküszöbölve a labor fölavatásához kapcsolódó eseményt streamelve tartották meg szeptember 24-én. Karas Monika szerint az 5G működtetéséhez egyre több hozzáértő szakemberre lesz szükség, és az egész ország érdeke, hogy ők naprakész tudással induljanak el a pályán.

Fiatal Kutatók Fóruma

2020. szeptember 23.

Közös gondolkodásra hívta a Miskolci Egyetem fiatal kutatóit és oktatóit az egyetem újonnan kinevezett rektora, Prof. Dr. Horváth Zita.

Idén is indít fizikából ingyenes érettségi előkészítőt a Fizikai Intézet

2020. szeptember 23.

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete ebben a tanévben is ingyenes előkészítőt hirdet azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni.

Idén online lesz a Lányok Napja

2020. szeptember 22.

2020. október 1-én idén is megrendezi a Lányok Napját a Miskolci Egyetem. Ez a Lányok Napja azonban más lesz, mint a többi: idén rendhagyó módon online fogjuk megtartani.