Hírek

Innovatív megoldásokról, fejlesztésekről tanácskoztak a Miskolci Egyetemen

2020. szeptember 18.

A Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága 2020. szeptember 14-én online konferenciát tartott „Innovatív megoldások, fejlesztések a Miskolci Egyetemen” címmel.

Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?

2020. szeptember 16.

A fenti címmel új, szabadon választható egyetemi tantárgy indul az első félévben, amely az egyetem bármely karának nappali vagy levelező szakos hallgatója által felvehető.

Minisztériumi kitüntetésben részesültek oktatóink

2020. szeptember 16.

Dr. Palkovics László, az innovációért és technológiáért felelős miniszter 2020. szeptember 1-én, a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmával az Innovációs és Technológiai Minisztérium kitüntetését adományozta a Miskolci Egyetem 5 oktatójának.

Együttműködési megállapodást írt alá az SZTNH és a Miskolci Egyetem - első lépésként ingyenes tankönyvet kapnak az elsőévesek

2020. szeptember 15.

Együttműködési megállapodást írt alá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Miskolci Egyetem. Az együttműködés célja, hogy az egyetem hallgatói tudatosabb kezeljék a létrehozott szellemi tulajdonukat, és megtanulják, hogyan tudják azt hasznosítani. Az SZTNH az együttműködés első lépéseként 500 ingyenes tankönyvet ajánlott fel az első éves hallgatóknak, hogy könnyebben elsajátíthassák az eredményeik megvédéséhez szükséges tudást.

Farewell Party-n búcsúztak egyetemünktől a külföldi hallgatók

2020. szeptember 14.

Vidám összejövetel keretében búcsúztak és ünnepeltek a végzős külföldi hallgatók 2020. szeptember 1-én a Miskolci Egyetem Díszaulájában. A rendezvényen felidézték az itt töltött évek legemlékezetesebb pillanatait, közösen zenéltek, majd pezsgős koccintáson vettek búcsút egymástól.

Ünnepi szenátusüléssel indult az új tanév

2020. szeptember 10.

2020. szeptember 7-én 10 órakor ünnepi szenátusülés keretében nyitotta meg az új tanévet Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Az első évfolyamos hallgatók eskütételével kezdődött az ünnepi tanévnyitó szenátusülés, majd Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte és a város kulcsának átadásával jelképesen a város polgáraivá fogadta a gólyákat.

Csaknem száz kitüntetést adtak át az ünnepi szenátusi ülésen

2020. szeptember 10.

Kitüntetésátadó Ünnepi Szenátusi Ülést tartott a Miskolci Egyetem 2020. szeptember 5-én. A rendezvényen 1 miniszteri, 63 egyetemi és 31 kari kitüntetést adtak át.

Államtitkári részvétellel tartott toborzót a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram

2020. szeptember 10.

Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára is részt vett azon a tagtoborzón, amelyen a 2019 tavaszán indult mentorprogram a 2020/2021-es tanév őszi félévében induló negyedik kurzusára toboroztak hallgatókat.

A SÁTORALJAÚJHELYI ÉS AZ ÓZDI KIHELYEZETT TAGOZATON IS MEGKEZDŐDÖTT A TANÉV

2020. szeptember 9.

Sátoraljaújhelyen ünnepélyes keretek között indult el a tanév annak a 8 hallgatónak, akik idén nyertek felvételt az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányára, valamint az ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirányára. Őket szeptember 7-én a Városháza Dísztermében Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Szamosvölgyi Péter polgármester, valamint az Egészségügyi Kar dékánja, Prof. Dr. Kiss-Tóth Emőke üdvözölte. A gólyákat a fogadalomtétel után az Egészségügyi Kar dékánja fogadta az egyetem polgáraivá.

Élőben közvetítettük a diplomaátadó ünnepségeket

2020. augusztus 26.

Az utóbbi években már megszokott módon a 2020. szeptember 3-án (csütörtökön) és 4-én (pénteken) – mindkét napon 10.30 és 14.30 órai kezdettel – tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusülések az interneten megtekinthetőek.