Hírek

Normál rendben indul a tanév

2020. augusztus 26.

Rendhagyó módon, 4 diplomaátadó ünnepséggel, ám mégis normál rendben készül a Miskolci Egyetem a 2020/2021. tanév megnyitására.

„Az Egyetemért – A Városért díj” elismerésben részesült Prof. Dr. Roósz András egyetemünk Professor Emeritusa, az MTA Miskolci Területi Bizottságának korábbi elnöke

2020. augusztus 26.

Idén harmadik alkalommal adták át a 2018-ban alapított „Az Egyetemért – A Városért díj”-at, melyet Prof. Dr. Horváth Zita Rektor Asszonytól és Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterétől Prof. Dr. Roósz András vett át a Miskolci Nemzeti Színházban, a Miskolci Egyetemért és Miskolc városért tett áldozatos és kiemelkedő munkája elismeréséül.

IDÉN SZEPTEMBERBEN INDUL A MÁSODIK MAGYAR KOORDINÁLÁSÚ LIFE PROJEKT A MISKOLCI EGYETEM RÉSZVÉTELÉVEL

2020. augusztus 25.

A Miskolci Egyetem és partnerei – a BorsodChem Zrt., Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztálya, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért, a GeoGold Kárpátia Kft., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára – 2020. augusztus 25-én kedden sajtótájékoztatót tartottak az idén ősszel induló második magyar koordinálású, LIFE Éghajlat-politika alprogram keretében megvalósuló közös pályázat kapcsán.

Elindult a bALEK7

2020. augusztus 25.

Ünnepélyes megnyitóval elkezdődött a bALEK7, a Miskolci Egyetem hagyományos gólyatábora. A megnyitón Dr. Varga Judit, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Horváth Zita rektor, Maksa Balázs, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, valamint Juhász János, a Doktorandusz Önkormányzat elnöke köszöntötte a gólyákat.

Aláírták a Kollektív Szerződés módosítását

2020. augusztus 7.

A szakszervezet és az egyetem vezetői aláírták a módosított Kollektív Szerződést, amely az aláíró felek szerint pozitívan befolyásolja az 1300 egyetemi munkavállaló foglalkoztatásának körülményeit. A Kollektív Szerződés módosítását a Miskolci Egyetem fenntartóváltásának következtében átalakult foglalkoztatási körülmények is indokolták.

LU Xu Zhong, a kínai Nagykövetség attaséja látogatott egyetemünkre

2020. július 29.

Az intézményi változások ellenére a magyar és kínai partnerek elhivatottak a 2013-ban megkezdett tudományos-kulturális együttműködés folytatására.

Látlelet a járványhelyzetről - a BTK oktatói és hallgatói publikációikban a COVID 19 vírus hatásait vizsgálták

2020. július 9.

Több oldalról is tanulmányozták az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete oktatói és hallgatói a koronavírus-járvány hatásait, kutatásaik eredményéről egy online-kötetben adtak számot.

PROF. DR. LATORCAI JÁNOS, AZ ORSZÁGGYŰLÉS ALELNÖKE A LOGISZTIKAI INTÉZET ZÁRÓVIZSGÁJÁN VETT RÉSZT

2020. június 24.

2020. június 23-án a logisztikai mérnöki alap- és mesterszakos hallgatók záróvizsgájára került sor a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetében. A záróvizsga-bizottság munkájában részt vett Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki látogatása során megbeszélést folytatott Prof. Dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával az egyetem jövőjét érintő kérdésekről.

Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektorjelöltje

2020. június 18.

A Miskolci Egyetem Szenátusa a 2020. május 28-án megtartott ülésén a két rektori pályázó közül Prof. Dr. Horváth Zita egyetemi tanár rektori tisztségre benyújtott pályázatát támogatta, és Őt rektorjelöltnek megválasztotta.

Egyetemünk egykori hallgatója az új Kuratórium elnöke

2020. június 12.

2020. június 11-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Prof. Dr. Bódis József sajtótájékoztatójából kiderült a 2020. augusztus 1-én modellváltó egyetemek állami vagyonkezelő alapítványai kuratórium elnökeinek névsora.