Hírek

Olajmérnökök továbbképzése Argentínában

2014. szeptember 29.

Prof. Dr. Takács Gábor, az Olajmérnöki Tanszék professzora szeptember 21-26 között mérnöktovábbképző tanfolyamot tartott az argentinai Comodoro Rivadavia városban „Artificial Lift Methods: Design and Optimization” címmel.

Százakat vonzott a Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemre (VIDEÓ)

2014. szeptember 27.

Fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várták a látogatókat a Kutatók éjszakáján a Miskolci Egyetemen. Az eseményen részt vett a Pekingi Egyetem alelnöke is.

A „brazil programmal” elindultunk a nemzetköziesedés útján

2014. szeptember 26.

Szeptember 22. nagy nap volt az egyetemünkön tanuló 34 brazil hallgató életében: egy a Miskolci Egyetemről küldött 15 fős delegáció részeként közülük tízen ugyanis részt vehettek azon a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett nagyszabású találkozón, amelyet a Brazil kormány által a „Tudomány Határok Nélkül” program keretében külföldi felsőfokú részképzésre küldött hallgatóknak rendeztek.

1 éves a Konfuciusz Intézet (VIDEÓ)

2014. szeptember 25.

Már egy éve, hogy az országban harmadikként Konfuciusz Intézet nyílt az egyetemünkön. Az Intézet 2014. szeptember 25-én délelőtt az egyetem Díszaulájában tartott konferencián ünnepelte meg az első születésnapját. A kínai-magyar kapcsolatok ennél persze régiebbi múltra nyúlnak vissza: éppen 65 éve, hogy a két ország baráti kapcsolatot alakított ki egymással, ennek is emléket állított ez a konferencia. Az ünnepségen a Pekingi Vegyipari Egyetem és a Magyarországon működő kínai tulajdonú cégek képviseltették magukat, a város részéről pedig Pfliegler Péter alpolgármester köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

"Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban"

2014. szeptember 24.

Az Országgyűlés elnöke valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel egyetemek és főiskolák hallgatói számára.

Újabb duális jellegű képzés indul a Miskolci Egyetemen – ezúttal a Bosch a partner (Videó)

2014. szeptember 23.

2014. szeptember 22-én még szorosabbra fűzte az együttműködést a Miskolci Egyetem a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-vel: a Gazdaságtudományi Kar logisztikai menedzsment MSc-szakán a két partner kooperációjában lean menedzsment specializáció indul. Az erről szóló együttműködési megállapodást a Bosch részéről Uwe Mang gazdasági igazgató és dr. Max Nitzsche ügyvezető igazgató, az egyetem részéről prof. dr. Torma András rektor és prof. dr. Kocziszky György egyetemi tanár írta alá.

Az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékének részévé választották a "Selmeci diákhagyományokat"

2014. szeptember 22.

A szellemi kulturális örökség részévé választották a "Selmeci diákhagyományokat". Az új örökség-elem az idén kerül fel az UNESCO szellemi kulturális örökség magyar listájára (http://www.szellemiorokseg.hu/). Immár hagyomány, hogy a Kulturális Örökség Napjai megnyitóján hirdetik ki a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére újonnan felkerülő örökségeket. Az elismerést az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán képviseletében Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és L. Simon László parlamenti államtitkár adta át 2014. szeptember 19-én egyetemünk rektora részére.

Az izraeli nagykövet látogatása a Miskolci Egyetemen

2014. szeptember 19.

2014. szeptember 16-án egyetemünk vendége volt Ilan Mor, Izrael Állam Magyarországra akkreditált nagykövete. A látogatással őexcellenciája célja a miskolci egyetem új rektorának megismerése volt, a megbeszélésen szó esett többek között a Miskolci Egyetem és Izrael Állam, ill. az ottani egyetemek közötti jövőbeli együttműködésről.

Személyes kompetenciát fejlesztő tréning

2014. szeptember 17.

Külföldi tanulmányútra készülsz? Szeretnéd könnyebbé tenni a külföldi környezetbe történő beilleszkedést? Szeretnéd jobban megismerni magad? Szeretnél magabiztos lenni, és megtanulni, hogyan kezelheted sikeresen a konfliktusokat? És mindezt ingyen? Most megteheted a Tempus Közalapítvány által szervezett Személyes kompetenciát fejlesztő tréning keretében, ahol szakképzet trénerek segítségével, játszva tanulhatod meg mindezt.

Megérkeztek a gólyák

2014. szeptember 16.

2014. augusztus 24-én megérkeztek egyetemünkre az idén felvett elsős hallgatók, és megkezdődött a számukra meghirdetett Gólyatábor. A csütörtökig tartó rendezvénysorozat megnyitóján készült videófelvétel alább tekinthető meg. (Videó)