Hírek

OTDK Plusz Gála – Rangos diákkonferencia a Bölcsészettudományi Karon

2021. szeptember 14.

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara ad otthont az OTDK Plusz Gála Humán Tudományi Szekciójának 2021. szeptember 16–17-én. A rangos konferencia előadói a tavasszal még online formában lezajlott OTDK tagozati első helyezettjei lesznek. A tudományos előadások szabadon látogathatóak.

Szép oktatáspolitikai siker: egyetemünk rektora lett a Rektori Konferencia modellváltó tagozatának elnöke

2021. szeptember 13.

A Magyar Rektori Konferencia plénuma a szervezet Soproni Egyetemen tartott plenáris ülésén létrehozta az új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványi (modellváltó) tagozatát, amely első ülésén egyhangúlag Horváth Zitát, a Miskolci Egyetem rektorát elnökének, Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát pedig társelnökének választotta meg.

KÖZZÉTETTE PÁLYÁZATAIT AZ ERASMUS+ PROGRAM

2021. szeptember 13.

Egyetemünk kétféle Erasmus+ pályázatot is kiírt a 2021/2022. tanév 2. félévére vonatkozóan: az egyik pályázat külföldön, idegen nyelven folytatott rövidtávú oktatási tevékenységre ad lehetőséget valamennyi kar oktatója részére, a másik adminisztratív (nem-oktatói munkakörben) dolgozók, illetve oktatói munkakörben alkalmazott, de adminisztratív posztot is betöltő oktatók előtt nyitja meg a mobilitási programban való részvétel lehetőségét.

EGYETEMÜNK KÉPVISELTE HAZÁNKAT A moNGeometrija2021 NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS GEOMETRIAI ÉS GRAFIKAI KONFERENCIÁN

2021. szeptember 13.

A Belgrádi Egyetem Gépészmérnöki Karán rendezték meg 2021. szeptember 10-12. között a 8th International Scientific Conference on Geometry and Graphics moNGeometrija 2021 konferenciát, ahová plenáris elődás megtartására kapott felkérést egyetemünk oktatója, Óváriné Dr. habil. Balajti Zsuzsanna. A "Constructive Geometric Method For The Analysis Of The Manufacturing Accuracy Of Helicoid Drives" című előadásában többek között az egyetemünk Gépészmérnöki és Informatikai Karán folyó elméleti és alkalmazott matematikai geometriai kutatások közötti párhuzamosságokról, a természet- és műszaki multidiszciplináris tudomány műveléséről nyújtott áttekintést a nemzetközileg is kiemelkedő szakemberekből álló közönségnek.

Jó volt ismét MEN-en lenni

2021. szeptember 10.

Három nap buli, koncert, haverok - újra partizó fiatalok lepték el az egyetemvárost. Csaknem harminc koncert közül választhatott az, aki bérletet vásárolt a MEN-re, vagyis garantált volt a remek szórakozás. És erre már nagyon vártak az egyetemisták, hiszen a járvány miatt egy ideje nélkülözniük kellett a partykat.

A Miskolci Egyetem és a Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál bemutatja: szombaton élő utcazene a belvárosban

2021. szeptember 9.

Két helyszínen, a Pátria – Kossuth u. sarkán, valamint az Erzsébet téren lépnek fel a zenészek. Legtöbben közülük a Bartók Béla Zeneművészeti Kar diákja vagy oktatója. Nemzetközi jellegét az adja, hogy három külföldi diákunk is vállalta a fellépést. Sokféle hangszer, sokféle stílus jellemzi majd a délutánt. Lesz hegedű és gitár, tárogató és oud (az arab zenei világ ikonikus hangszere), klasszikus és könnyűzene. Várunk mindenkit! Aprópénzt nem árt a zsebbe rakni indulás előtt, a zenészek nem haragszanak majd egy kis támogatásért!

Mozogni nem kell félnetek jó lesz. Sőt!

2021. szeptember 9.

A Miskolci Egyetem Sportközpontja szeptember 22-én rendezi meg a XXI. Miskolci Egyetemi Sportnapot, a hagyományok szerint kötelezően mozgással töltendő tanítás nélküli munkanap keretében. Ez a jó hír. Rossz meg nincs.

9/11 – 20 éve égett belénk ez a dátum: tisztelegjünk együtt az áldozatok előtt

2021. szeptember 8.

2001. szeptember 11. megváltoztatta a világot. Hallgatóink jelentős része még meg sem született ekkor, de egészen biztosan hallottak a történésekről, láttak felvételeket, beszéltek róla családtagjaikkal. Akik megélték, a mai napig fel tudják idézni, hogyan értesültek a hírekről, hol voltak éppen és mit csináltak. Ezért történelmi nap. Az egyetem és Miskolc városa közösen kér mindenkit egy rövid csendre szombaton kora délután.

Három egyetem közös kurzusai a Szegedi Tudományegyetemen

2021. szeptember 7.

A Miskolci Egyetemmel és a Soproni Egyetemmel indít közös kurzusokat a szegedi intézmény a hatékony fenntarthatóság témakörében a PwC és a Dexter Kft. közreműködésével.

Ilyet is rég láttunk - igazi egyetemi hangulatban telt az első nap

2021. szeptember 6.

Lassan egy éve, hogy online oktatásra állt át az egyetem. El is szoktunk a tömegek látványától, egészen mai napig. Az idő is kegyes volt, a diákok pedig lelkesek. Csak remélni tudjuk, hogy ez így is marad, hiszen mi értelme az egyetemnek hús-vér hallgatók nélkül. Üdvözlet mindenkinek, sok sikert a szemeszterhez és persze COVID mentes időszakot mindenkinek. Ezzel a galériával köszöntünk minden diákot és oktatót!