Hírek

Fokozatosan enyhülnek egyetemünkön a járványügyi intézkedések

2021. július 2.

Megjelent a legújabb Rektori Utasítás, mely a koronavírus járvány harmadik hulláma miatt bevezetett védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatához kapcsolódó intézményi intézkedések meghatározásáról szól.

Megjelent az Universitas Miskolcinensis Alapítvány ösztöndíj pályázata

2021. július 2.

Az ösztöndíj célja, hogy a hátrányos szociális helyzetű, kiemelkedő tanulmányi, illetve tudományos, szakmai eredményt elért hallgatókat támogassa anyagi és erkölcsi téren egyaránt.

Egyedülálló kooperáció: együttműködési megállapodást között a Hell, Szikszó városa és a Miskolci Egyetem

2021. július 1.

A HELL ENERGY és a Miskolci Egyetem közötti 5 éve fennálló oktatási együttműködéséhez a gyárnak otthont adó település is csatlakozott, így egyedülálló fejlesztési kooperáció jött létre.

Kristályos és amorf nano-anyagok kutatásával foglalkozik az új kiválósági műhely

2021. július 1.

Stratégiai jelentőségű tudományos műhelyt hozott létre a „Kristályos és amorf nano-anyagok kutatásával és fejlesztésével foglalkozó kiválósági műhely fenntartható működtetése” című projekt keretében a Miskolci Egyetem. A nemzetközi szinten is elismert eredményekkel bíró kutatási program során a szakemberek nano-anyagokkal különböző, hőmérsékletre érzékeny anyagok forrasztását valósították meg a szokásos eljárásoknál alacsonyabb hőmérsékleten.

A Miskolci Egyetem továbbra is együttműködik a CineFest 2021 szervezőivel

2021. június 30.

Erről írt alá megállapodást Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora, a szervező Cine-Mis Kft. ügyvezetője, Biró Tibor, és a Cine-Mis tulajdonosa, Miskolc város polgármestere, Veres Pál.

Remek hangulatban telt az idei MuzÉj Újmassán

2021. június 29.

Idén is sokan vettek részt az újmassai Fazola-kohó szomszédságában tartott Múzeumok Éjszakáján. A színes programok során a látogatók nem csak a diósgyőri ágyúval, nagykalapáccsal és targoncával ismerkedhettek meg, de látványos madártani és madárgyűrűzési bemutatón megcsodálhatták a madárvilág szépségeit, megnézhették a Miskolci Gombász Egyesület ismeretterjesztő gombászati bemutatóját, gyönyörködhettek a szentjánosbogarak rajzásában vagy a díszkivilágításban pompázó Fazola-kohóban, és azt is megtudhatták, hogy hogyan készült a diósgyőri sín.

Kiváló tanulmányi eredményeket jutalmaztak ösztöndíjjal

2021. június 29.

Mintegy száz – duális képzés keretében tanuló – egyetemi hallgató vehette át ünnepélyes keretek között ösztöndíját, amelyet a „DUAL DRIVE UNIVERSITY” a Miskolci Egyetem duális és kooperatív felsőoktatási, szakképzési és szakirányú továbbképzéseinek fejlesztése című, EFOP-3.5.1-16-2017-00002 azonosítószámú projekt biztosít számukra.

Nyelvvizsga hiányában is kezdeményezhető a diplomák kiadása

2021. június 28.

A 2020. szeptember 1. napja és 2021. augusztus 31. napja között sikeres záróvizsgát tett hallgatóknak nyelvvizsga hiányában is lehetőség van kiadni az okleveleket a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló 350/2021. (VI. 24.) Korm. rendelet értelmében.

Tudástól az Üzletig – Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen

2021. június 25.

A Miskolci Egyetem 2021. június 24-én délután konferenciát tartott „Miskolci Egyetem Innovációs Nap” címmel. Az esemény az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretében valósul, meg.

Az alapkő a helyén – rövidesen megújul és új funkciókkal bővül az egyetemi könyvtár

2021. június 24.

Ünnepélyes keretek között tették le a Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltár Nyílt Kutatási Adatforrástár alapkövét csütörtökön. A kiemelt kormányzati beruházás mintegy 10 milliárd forintból valósul meg.