Hírek

Látogatóban a megújuló Bosch-vezetés

2014. november 26.

2014. november 25-én a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. képviseletében látogatást tett egyetemünkön Max Nitzsche, a Bosch-gyár leköszönő, és Jochen Limberger, az üzem január 1-én hivatalba lépő új műszaki igazgatója, valamint Uwe Mang gazdasági igazgató. A találkozó során áttekintették a Bosch és az egyetem közötti együttműködés jelenlegi helyzetét, és egyeztettek a kooperáció jövőjéről, az együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről.

A tajvani nagykövet látogatása a Miskolci Egyetemen

2014. november 21.

2014. november 20-án egyetemünk vendége volt Wen Lung Tao, a Kínai Köztársaság (Tajvan) budapesti Képviseleti Irodájának vezetője. A képviseletvezető Dr. Pan-Chyr Yang, a Tajvani Állami Egyetem (National Taiwan University) rektora, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő kíséretében érkezett. A látogatás során a két rektor kölcsönösen bemutatta az általa vezetett intézményt, a nagykövet pedig a két ország közötti kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta.

Electrolux zárókonferencia (VIDEÓ)

2014. november 20.

1,3 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósított meg az Electrolux Lehel Kft. a Miskolci Egyetemmel karöltve...

Bartók Béla Zeneművészeti Intézet - GEORG FRIEDRICH HäNDEL: MESSIáS

2014. november 18.

2014. november 27. (csütörtök) 19 óra Zenepalota Bartók terme (Bartók tér 1.), a belépés díjtalan.

XV. Fémkohász Szakmai Nap a Miskolci Egyetemen

2014. november 17.

2014. november 7-én Fémkohász Szakmai Napot tartottak a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán. Az idén tizenötödik alkalommal megtartott szemináriumot a Műszaki Anyagtudományi Kar hallgatóinak és oktatóinak első kézből való tájékoztatása céljából szervezte meg az OMBKE Fémkohászati Szakosztálya, bevonva az Egyetemi Osztály aktivistáit és a Metallurgiai és Öntészeti Intézet munkatársait.

Látványos fizikai kísérletek az egyetemen

2014. november 13.

Szerda délután középiskolásokkal telt meg a XXXVII. előadó: a Tudomány Ünnepe alkalmából ugyanis a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola, a Herman Ottó Gimnázium és a Miskolci Egyetem Fizikai Intézete oktatói „Kísérletezzünk és szórakoztassunk!” címmel látványos fizikai (és kémiai) kísérleteket mutattak be.

Dobogós lett a ME-Kart csapat a Techtogether versenyen

2014. november 12.

Kiváló szerepléssel második helyezést ért el a Miskolci Egyetem ME-Kart csapata az elmúlt héten Budapesten megrendezett Automotive Szakkiállítás kísérőrendezvényén, a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyen.

Báloztak a gólyák

2014. november 12.

A múlt pénteki eskütételt követően immár hivatalosan is a Miskolci Egyetem polgáraivá váltak a gólyák, akik ezt fergeteges bállal ünnepelték meg. Az este folyamán egymást érték a színes programok, a nyitótáncot, a köszöntőket és az eskütételt követően fellépett többek között a Balkan Fanatik, a 70. születésnapját az eseményen ünneplő Kovács Kati, valamint a Kelemen Kabátban, de volt még bálszépe-választás, stand up comedy és tombola is.

Varga Mihály az E-bogarat méltatta

2014. november 11.

Az elmúlt hétvégén Budapesten megrendezett Automotive Szakkiállításon tartott megnyitó beszédében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az egyetemünk Műszaki Anyagtudományi Karán kifejlesztett E-bogarat említette példaként, amikor a magyar tudósok a gépjárműgyártás területén tett új ötleteiről, tudományos felfedezéseiről beszélt.

Egyetemünk két professzora is Prima lett

2014. november 10.

Szombat este átadták az idei megyei Prima díjakat a Miskolci Nemzeti Színházban. Prof. Dr. Gácsi Zoltán és Prof. Dr. Berkő Péter is a díjazottak között.