Hírek

Tehetséges hallgatók és konzulenseik kaptak elismerést

2020. március 10.

A Tudományos Diákkör (TDK) igazi hungaricum, olyan tudományos mozgalom, amelyben önfejlesztéssel, társaikkal folytatott közös gondolkodással és egy szoros tanár-diák együttműködéssel nevelődnek a jövő talán legsikeresebb szakemberei, tudósai. Az ő munkájukat ismerték el 2020. március 9-én.

Tizenharmadik alkalommal tartottak Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát

2020. március 10.

Idén már tizenharmadik alkalommal rendezte meg az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát 2020. március 6-7-én a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya.

Egyetemünkre látogatott a kanadai nagykövet

2020. március 4.

Őexcellenciája Caroline Charette, Kanada új magyarországi nagykövete a Miskolci Egyetemre látogatott 2020. március 4-én. A városban folytatott délelőtti tárgyalását követően prof. dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes mutatta be egyetemünket a magas rangú vendégnek, aki elsősorban a műszaki karok oktatási és kutatási tevékenysége iránt érdeklődött.

Fintelligence Pénzügyi Kultúra Konferenciát rendezett a GTK

2020. március 4.

Magas rangú minisztériumi és pénzügyi vezetők részvételével rendezte meg a Miskolci Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézete a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Konferenciát. A rendezvényen adták át a Pénzügyi Kultúra Nagykövete Díjat is.

Megtekinthetőek a 2020. februári diplomaátadó ünnepségek fotói és videói

2020. február 27.

A 2020. február 6-ai délutáni (GÉIK), valamint a 2020. február 7-ei délelőtti (GTK, ÁJK) és délutáni (MFK, MAK, BTK, EK) diplomaátadó ünnepségeken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le).

Megtelt a Díszaula a Vegyipari Pályaorientációs Napon

2020. február 27.

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Miskolci Egyetem a Vegyipari Pályaorientációs Napot, amely azzal a céllal jött létre, hogy a régió általános és középiskolás diákjai megismerhessék a vegyipart mint szakmát, mint életpályát, és találkozhassanak a régió meghatározó vegyipari cégeivel, betekintést nyerhessenek az iparághoz kapcsolódó továbbtanulási és karrierlehetőségekbe, játékos és közérthető formában tapasztalhassák meg, hogy a kémia nem valamilyen megfoghatatlan tudomány, hanem maga a körülöttünk lévő világ.

A gazdasági szervezeteken belüli érdek-összeütközéseket tekintették át a nemzetközi konferencián

2020. február 20.

„Mediáció és konfliktuskezelés a vállalatoknál és szervezeteknél” címmel nemzetközi szakmai konferenciát tartott 2020. február 20-án az Állam- és Jogtudományi Kar. A nemzetközi konferencia külföldi előadói Ausztriából, Németországból és Romániából érkeztek.

Sikeres doktori életpályákat mutatott be a ME-DÖK

2020. február 20.

Sikeres Doktori Életpálya Kurzussorozat címmel rendezett fórumot a Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzata és a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ), ahol egyetemünk fiatal és a tapasztalt kutatói saját tudományos karrierjükön keresztül mutatták be, hogy milyen tudásra van szükség a sikeres doktori életpályához.

Az eMElő Kör is bekapcsolódik a "70 éve Miskolcon" rendezvénysorozatba

2020. február 18.

Egyetemünk létértelmező köre 2016 óta a Miskolci Egyetem központi könyvtárának Disputa terében működik. Az eMElő Kör azzal a szándékkal jöt létre, hogy rendezvényein az egyetemi és a miskolci polgárok együtt beszéljék meg közös gondjaikat, életük fontos kérdéseit. A Kör beszélgetéseire olyan vendégeket hívnak, akik kötődnek intézményünkhöz is, Miskolchoz is, és életútjukra, véleményükre érdemes figyelnünk, megtiszteltetés velük beszélgetni.

Az Agrár- és környezetjog valamint az alaptörvény tervezett reformja

2020. február 17.

2020 február 14-én „Az Agrár- és környezetjog és az alaptörvény tervezett reformja” címmel rendezett konferenciát a Miskolci Egyetem XX. előadójában a CEDR Magyar Agrárjogi Egyesület, Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara, a MTA Miskolci Területi Bizottságának Agrár és Vidékfejlesztési Jogi Szakbizottsága, valamint B-A-Z megyei Ügyvédi Kamara.