Hírek

Megtelt a Díszaula a Karácsonyi Koncert alkalmából

2019. december 17.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Miskolci Egyetem hagyományos Karácsonyi Koncertjére, melyet a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet oktatói és hallgatói adtak.

Januártól földrajzból ingyenes érettségi előkészítő indul

2019. december 16.

Hétfőnként 16 órára ingyenes közép- és emeltszintű érettségi előkészítőre várja a Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatikai Intézete az érettségi előtt álló középiskolásokat.

Kiemelkedő siker a Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián

2019. december 16.

Czibrik Eszter, Krajnyák Enikő, Laczik Anna és Aida Bektasheva, az ÁJK négy kiváló hallgatója képviselte egyetemünket a Marosvásárhelyen megrendezett Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián december 13-14-én.

Egyetemünk részt vett a Guinness Record kísérletben

2019. december 13.

A periódusos rendszer 118 elemét mutatták be egy performansz keretében egyetemünk polgárai 2019. december 13-án. A pontos kezdésre a Kossuth Rádió adta meg a jelet.

Az egyetemen ünnepelték a gyermekvárosi gyerekek a Karácsonyt

2019. december 13.

2019. december 12-én ismét együtt örülhettünk a gyermekvárosi gyerekekkel a Karácsony eljövetelének: az egyetem meghívására ezen a napon karácsonyi ünnepségen vehettek részt a Miskolci Egyetem üveg előcsarnokában a miskolci Gyermekváros (hivatalos nevén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) kis lakói ill. kísérőik.

Flashmob a Fogyatékos Emberek Világnapján

2019. december 9.

Villámcsődülettel hívták fel a figyelmet a fogyatékos emberek elfogadására egyetemünk gyógypedagógus hallgatói és segítőik a miskolci Plázában. A 2019. december 3-án tartott flashmobon az Éltes Mátyás iskola tanulóival és tanáraival együtt énekelték az iskolások és az egyetemisták Dés László "Valahol Európában" című musicaljének a "A zene az kell" c. dalát.

Idén is nagy sikert aratott a Miskolci Egyetem Nyílt Napja

2019. december 9.

Újra középiskolásokkal és kiállító cégekkel telt meg a Díszaula és az üveg előcsarnok 2019. december 5-én és 6-án. A középiskolások és szüleik nem csak az észak-magyarországi régióból érkeztek, hanem többen jöttek Budapestről, de Békéscsabáról, Gárdonyból, sőt a Sopron melletti Peresztegről is volt látogató.

A miniszter mutatta be a Honvédelmi és haderő-fejlesztési programot

2019. december 2.

Dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere tartott előadást egyetemünkön a „Zrínyi 2026” Honvédelmi és haderő-fejlesztési programról. A rendezvényen középiskolások és egyetemi hallgatók mellett a megye, a város, az egyetem és a honvédség vezetői is részt vettek, a megtelt III. előadó előtt pedig a legmodernebb haditechnikai eszközökkel is megismerkedhettek az érdeklődők.

Ünnepi konferencia keretében avatták fel az Eperjes termet és az Eperjes emléktáblát

2019. november 28.

Az 1919-ben Eperjesről Miskolcra költözött jogakadémiai polgárság emlékére Eperjes termet ill. emléktáblát avattak az Állam- és Jogi Kar épületében. Az avatóünnepségen leleplezték továbbá az Eperjesi Evangélikus Kollégium alapító okiratának reprodukcióját, valamint Dr. Bruckner Győző jogtörténész professzor, a Miskolci Jogakadémia dékánja, és Dr. Zsedényi Béla alkotmányjogász professzor festményeit.

Nemzetközi díjazott az Állam- és Jogtudományi Kar oktatója

2019. november 21.

Dr. Hornyák Zsófia, a Civilisztikai Tudományok Intézete Agrár- és Munkajogi Intézeti Tanszékének tanársegédje „A mezőgazdasági földek öröklése” című tudományos monográfiájával 2019. szeptember 21. napján a CEDR (European Council for Rural Law) XXX. nemzetközi kongresszusán Poznanban (Lengyelországban) I. helyezést ért el.