Hírek

Az egyetemen is megemlékeztek az 1956-os forradalom eseményeiről

2019. október 24.

Az egykori ÁVH egyik kihallgatószobájába csöppentek azok a megemlékezők, akik részt vettek az egyetemen az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen. A kihallgatószobában játszódó műsor részeként először Skribanek Petra táncát tekinthették meg a résztvevők, majd Eperjesi Gergely mondta el Kiss Dénes „Velünk vagy ellenünk” c. versének részletét. Ezután Kovács Kristóf táncolt, majd Eperjesi Gergely adta elő Pilinszky János Apokrif c. versét. A műsor végén külföldi íróktól, költőktől hangzottak el a forradalom kapcsán született idézetek.

Kiállítással ünnepeljük hazánk NATO-csatlakozásának 20 éves jubileumát

2019. október 24.

„70 éves a NATO, Magyarország 20 éve a NATO tagja” címmel kiállítás nyílt a Szenátusi Tanácsterem előtti folyosószakaszon 2019. október 22-én. A tárlat 2019. november 11-ig tekinthető meg az egyetemen.

Háromnapos intenzív érettségi-felkészítőt indít matematikából a MAK

2019. október 24.

15 órás, az emelt szintű matek-érettségire felkészítő intenzív kurzusra várja a Műszaki Anyagtudományi Kar az őszi szünetben a középiskolásokat. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jubileumi Emléküléssel ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a GÉIK

2019. október 22.

Nagyszabású, tudományos konferenciával egybekötött jubileumi emléküléssel ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara 2019. október 18-án.

Nemzetközi konferenciát rendezett az ÁJK a mediációról

2019. október 21.

Őszi Akadémia – Sokszínű mediáció – Technikák, iskolák és irányzatok a 21. században címmel nemzetközi konferenciát rendezett a miskolci jogi kar Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Interdiszciplináris Kutatóközpontja a Magyar Tudományos Akadémia Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Munkabizottságával közösen.

Franciaországi ösztöndíj-lehetőségek a 2020-2021-es tanévre

2019. október 15.

A francia ösztöndíjprogramról és a franciaországi felsőoktatásról tartott előadást Bob Kaba Loemba, az Ösztöndíj Iroda és Campus France Központ vezetője a Miskolci Egyetemen. A szakember elmondta, hogy egyetemünk hallgatói az egyetemi képzés minden szintjén igen jó eséllyel pályázhatnak támogatott franciaországi részképzésekre, és az érdeklődő oktatók számára is kiváló partneri lehetőségek állnak rendelkezésre.

Magyarok a Selyemúton - Széchenyi Béla és Stein Aurél ázsiai kutatásaiból nyílt kiállítás az egyetemen

2019. október 9.

Különleges kulturális programmal ünnepeli a Miskolci Egyetem Miskolcra költözésének, valamint a magyar-kínai kapcsolatok létrejöttének 70 éves jubileumát a Konfuciusz Intézet. Az intézet meghívására a jeles évforduló alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja a Miskolci Egyetem főépületében állította ki a „Magyarok a Selyemúton” c. kollekcióját. Az esemény megvalósulását a PAIGEO (Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány) támogatása segíti.

Az egyetemvárosba költözött az Avasi Gimnázium

2019. október 9.

Egy napra az egyetemvárosba költözött az Avasi Gimnázium: csaknem 700 avasis gimnazista és kísérőtanáraik özönlötték el kedden a Dudujka-völgyet. A már hagyományos Avasi Nyílt Napra érkezett középiskolások laborlátogatásokon ill. kalandtúrán vettek részt intézményünkben.

Csaknem 200 heves megyei középiskolás vett részt a Heves Megye Napján

2019. október 4.

Heves Megye Napja elnevezéssel állásbörzét és nyílt napot tartott intézményünk a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közös szervezésben 2019. október 2-án. A szervezők a térségükben tapasztalható, főleg mérnök-munkaerőhiány kezelésére és egyetemünk gyakorlatorientált műszaki képzéseinek népszerűsítésére használták fel ezt az alkalmat.

Star Wars-figurák is ellátogattak a Kutatók Éjszakájára

2019. szeptember 30.

Idén is fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várta a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába kívántak bepillantani, és érdekes, közérthető módon szerettek volna új ismereteket és élményeket szerezni.