Hírek

Világszínvonalú kutatási és szolgáltatási infrastruktúrát adtak át a Miskolci Egyetemen

2019. augusztus 29.

Négy, nemcsak hazai szinten, de világviszonylatban is egyedi berendezés kezdte meg működését a napokban a 3Dlab-ban, vagyis a Miskolci Egyetem területén kialakított új laborkörnyezetben.

Magas rangú állami kitüntetésben részesültek egyetemünk oktatói

2019. augusztus 21.

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Az élmezőnyben végzett egyetemünk csapata a Solar Decathlon innovációs házépítő világversenyen

2019. július 31.

4 díjat is nyert a Miskolci Egyetem csapata a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi innovációs házépítő versenyen, és végül legjobb magyar csapatként szerepelt.

Ismét Pont Ott Partyn izgulhattak együtt a felvételizők

2019. július 25.

A tavalyihoz hasonlóan idén is a Szinva teraszon várták a diákok a felvételi ponthatárok kihirdetését.

Új szak a Bölcsészettudományi Karon! Szeptemberben indul a gyógypedagógiai alapképzés

2019. július 23.

Már a pótfelvételi eljárás keretében lehet jelentkezni a 2019 szeptemberében induló nyolc féléves gyógypedagógiai alapképzésre, nappali és levelező tagozaton, állami ösztöndíjas és önköltséges formában is.

Doppler Professzori Kitüntető Cím – Új magas rangú egyetemi elismerés a legjobbaknak

2019. július 23.

A Miskolci Egyetem Szenátusa új egyetemi kitüntetés létrehozásáról határozott májusi ülésén...

Megtekinthetőek a 2019 júniusi diplomaátadó ünnepségek fotói és videói

2019. július 19.

A 2019. június 27-ei délelőtti (BTK, BBZI) és délutáni (ÁJK, EK), valamint a 2019. június 28-ai délelőtti (MAK, GÉIK) és délutáni (MFK, GTK) diplomaátadó ünnepségeken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le).

400 milliós támogatást nyertek el az egyetem Kiválósági Központjai

2019. július 17.

A felszín alatti természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázását és hasznosítását előmozdító kutatás-fejlesztésekre összpontosít a Miskolci Egyetem új projektje, mely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által hirdetett Tématerületi Kiválósági Program támogatásával valósul meg.

Elstartolt a Solar Decathlon, szurkoljunk a SomeShine csapatnak!

2019. július 16.

Három kontinens, nyolc ország, huszonhét felsőoktatási intézmény és közel 400 versenyző részvételével kezdődött meg 2019. július 12-én Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 (Szoláris falu) elnevezésű egyetemi innovációs házépítőverseny.

Farewell Reception - Elbúcsúztak a végzős külföldi hallgatók

2019. július 10.

Vidám összejövetel keretében búcsúztak és ünnepeltek a végzős külföldi hallgatók 2019. június 25-én a Miskolci Egyetem Szenátustermében. A rendezvényen felidézték az itt töltött évek legemlékezetesebb pillanatait, közösen énekeltek, majd egy táncot is bemutattak.