dokumentumok_03
Elnyert hazai és nemzetközi pályázatok

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00165

ERPA – Elemző és robotizált folyamatautomatizálási rendszer kifejlesztése, nagyterhelésű ügyfélszolgálatok számára

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00165 – ERPA – Elemző és robotizált folyamatautomatizálási rendszer kifejlesztése, nagyterhelésű ügyfélszolgálatok számára

Általános adatok

Projekt címe

ERPA – Elemző és robotizált folyamatautomatizálási rendszer kifejlesztése, nagyterhelésű ügyfélszolgálatok számára 

Támogató program

Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása

Felhívás kódja

2020-1.1.2-PIACI-KFI

Támogatási szerződés száma

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00165

A projekt kezdő dátuma

2021.04.01.

Időtartam

36 hónap

Fenntartási időszak vége

2026.12.31.

A projekt szerződéses összege

1.439.662.360 Ft

A projekthez megítélt támogatási összeg

794.368.542 Ft

A Miskolci Egyetem részére megítélt támogatási összeg

189.613.680 Ft

Konzorciumvezető

MVMI Informatika Zrt.

Rövid projekt összefoglaló

A projekt célja, egy mesterséges intelligencia alapú, öntanuló RPA (Robotic Process Automation) ügyfélszolgálati robotrendszer kifejlesztése, amely monitorozza az ügyfélszolgálati kollégák tevékenységét, képes automatikusan megtanulni a leggyakoribb ügyviteli folyamatokat és képes utána szoftverrobotokkal elvégeztetni, a már megtanult ügyviteli folyamatokat. A folyamatok robotizálásakor az emberek által végzett tevékenységek egy része kerül kiváltásra szoftverrobotok segítségével. Az RPA rendszerek olyan szoftverek, amelyek lemásolják az emberi tevékenységeket. Jellemzően olyan feladatoknak a robotizálása célszerű, amelyek gyakran, standard módon zajlanak le, előre rögzített szabályok szerint. 

A kifejlesztendő ERPA, neurális hálózat alapú öntanuló folyamatautomatizálási rendszer, a mesterséges intelligenciával támogatott RPA robotizált folyamatautomatizálást biztosító rendszerek közé fog tartozni, és kifejezetten nagyterhelésű ügyfélszolgálatok számára fog költséghatékonyabb ügyfélkiszolgálást biztosítani. 

A projekt újdonságtartalma, hogy az ERPA rendszer segítségével, a folyamatautomatizálást biztosító robotszoftverek betanítása, a megfigyelt ügyviteli munka alapján automatikusan történik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfélszolgálati kollegák minden egyes probléma megoldásakor az ERPA rendszer, külön erre a célra készített moduljában ellenőrizhetik, hogy milyen folyamatokat, illetve adatforrásokat ismert fel a rendszer automatikusan, valamint jóváhagyhatják, illetve eltérés esetén módosíthatják, kiegészíthetik azokat. Az ismétlődő munkafolyamatok többszöri automatikus elemzése és a különböző ügyfélszolgálatos kollegáktól érkező kiegészítések segítségével, a Deep-learning algoritmusok képesek, az éppen tanulás alatt álló folyamatok finomítására, az esetleges hibák autonóm javítására. Az így előálló adatokból az ERPA rendszer képes lesz automatikusan betanítani a RPA szoftverrobotokat, amelyek ezt követően automatikusan láthatják el a leggyakoribb ügyviteli feladatokat.

NKFIA_logo_500_new