Hírek

Történelemből indít érettségi-felkészítőt a BTK

2020. január 14.

Újabb érettségi vizsgatárgyból indul ingyenes emelt szintű felkészítő tanfolyam az egyetemen: 2020. január 22-től 14 héten át azokat a középiskolásokat várja a BTK, akik történelemből szeretnének emelt szintű érettségit tenni. Az emelt szintű szóbeli történelem érettségi aktuális tematikájához fűződő előadásokat a Történettudományi Intézet és az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének oktatói tartják.

Társadalomismeretből indul emelt szintű érettségi előkészítő januárban

2019. december 18.

A társadalomtudományi szakokhoz bemeneti követelményt jelentő társadalomismeretből januárban emelt szintű érettségi előkészítő indul. A képzést januárban péntekente 14:30-tól, összesen öt alkalommal tartják, a BTK épületében (B/2. épület) a 115-ös teremben.

Megtelt a Díszaula a Karácsonyi Koncert alkalmából

2019. december 17.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Miskolci Egyetem hagyományos Karácsonyi Koncertjére, melyet a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet oktatói és hallgatói adtak.

Januártól földrajzból ingyenes érettségi előkészítő indul

2019. december 16.

Hétfőnként 16 órára ingyenes közép- és emeltszintű érettségi előkészítőre várja a Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatikai Intézete az érettségi előtt álló középiskolásokat.

Kiemelkedő siker a Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián

2019. december 16.

Czibrik Eszter, Krajnyák Enikő, Laczik Anna és Aida Bektasheva, az ÁJK négy kiváló hallgatója képviselte egyetemünket a Marosvásárhelyen megrendezett Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián december 13-14-én.

Egyetemünk részt vett a Guinness Record kísérletben

2019. december 13.

A periódusos rendszer 118 elemét mutatták be egy performansz keretében egyetemünk polgárai 2019. december 13-án. A pontos kezdésre a Kossuth Rádió adta meg a jelet.

Az egyetemen ünnepelték a gyermekvárosi gyerekek a Karácsonyt

2019. december 13.

2019. december 12-én ismét együtt örülhettünk a gyermekvárosi gyerekekkel a Karácsony eljövetelének: az egyetem meghívására ezen a napon karácsonyi ünnepségen vehettek részt a Miskolci Egyetem üveg előcsarnokában a miskolci Gyermekváros (hivatalos nevén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) kis lakói ill. kísérőik.

Flashmob a Fogyatékos Emberek Világnapján

2019. december 9.

Villámcsődülettel hívták fel a figyelmet a fogyatékos emberek elfogadására egyetemünk gyógypedagógus hallgatói és segítőik a miskolci Plázában. A 2019. december 3-án tartott flashmobon az Éltes Mátyás iskola tanulóival és tanáraival együtt énekelték az iskolások és az egyetemisták Dés László "Valahol Európában" című musicaljének a "A zene az kell" c. dalát.

Idén is nagy sikert aratott a Miskolci Egyetem Nyílt Napja

2019. december 9.

Újra középiskolásokkal és kiállító cégekkel telt meg a Díszaula és az üveg előcsarnok 2019. december 5-én és 6-án. A középiskolások és szüleik nem csak az észak-magyarországi régióból érkeztek, hanem többen jöttek Budapestről, de Békéscsabáról, Gárdonyból, sőt a Sopron melletti Peresztegről is volt látogató.

A miniszter mutatta be a Honvédelmi és haderő-fejlesztési programot

2019. december 2.

Dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere tartott előadást egyetemünkön a „Zrínyi 2026” Honvédelmi és haderő-fejlesztési programról. A rendezvényen középiskolások és egyetemi hallgatók mellett a megye, a város, az egyetem és a honvédség vezetői is részt vettek, a megtelt III. előadó előtt pedig a legmodernebb haditechnikai eszközökkel is megismerkedhettek az érdeklődők.