Hírek

Purhabból épített kishajók vetélkedtek az Anyagtudományi Versenyen

2018. április 18.

Az idén immár 8. alkalommal megrendezett Anyagtudományi Versenyen kiderült, hogy a purhabbal nem csak a házunkat szigetelhetjük, de hajóépítésre is kiváló.

Ismét átűzték Bonifácot Egerből Miskolcra

2018. április 16.

Idén már 28. alkalommal rendezték meg a Szarvasűzőket, a futók az egri startot követően a Bükki Nemzeti Parkot átszelve, 12 különböző hosszúságú és nehézségű szakaszt teljesítve 81 km megtétele után érkeztek meg a miskolci befutóhoz.

Debrecen és Miskolc nyerte el a 2024-es Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát

2018. április 13.

Hatalmas sikert ért el a magyar sportélet: az 1965-ös budapesti 4. nyári Universiadét követően majd 60 évvel a 6000 fős sportolói létszámával minden idők legnagyobb Magyarországon megrendezett nemzetközi multisport eseményét nyerte el ma Magyarország.

A Kínai Nagykövetség vezető munkatársainak látogatása

2018. április 9.

A Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének delegációja látogatott egyetemünkre 2018. április 5-én. Prof. Dr. Torma András rektor, valamint a Konfuciusz Intézet igazgatói (Liu Jie és Kuttor Dániel) fogadták a magas rangú küldöttséget, amelyet Liu Bo tanácsos vezetett.

Kiállítás nyílt az ipari formatervező szakos hallgatók munkáiból

2018. április 6.

Nem csak mérnökök, hanem művészek is a Gépészmérnöki és Informatikai Kar ipari formatervező szakos hallgatói. Erről mindenki meggyőződhet, aki megtekinti a munkáikból összeállított és 2018. április 5-én a Miskolc Galériában megnyitott kiállítást.

Együttműködési megállapodás született a Miskolci Egyetem és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara között

2018. március 28.

Kölcsönös előnyökön alapuló, stratégiai szintű, hosszú távú szakmai együttműködésről kötött megállapodást a Miskolci Egyetem és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK).

Egyetemünk vendége volt Kuba új budapesti nagykövete

2018. március 28.

Alicia Elvira Corredera Morales, a Kubai Köztársaság új budapesti nagykövete rektor úr meghívására látogatott el egyetemünkre 2018. március 27-én. A látogatás egyik apropója az a több mint 20 éves szakmai együttműködés, amely a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete és a kubai Santa Clara városban működő Marta Abreu Egyetem Logisztikai Intézete között áll fenn.

Szakmai napot tartottak a hegesztéskor felmerülő kockázatok kezeléséről

2018. március 27.

A nemzetközi hegesztő szakmérnöki képzést gondozó Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet a hegesztéskor felmerülő kockázatok kezelésével kapcsolatos szakmai napot tartott 2018. március 23-án az RMWF projekt keretében. Az Erasmus+ program támogatásával megvalósuló projekt címe: "Nemzetközi tantervi irányelvek bevezetése a hegesztett szerkezetek gyártása során felmerülő kockázatok kezelésére".

Polt Péter legfőbb ügyész is részt vett az ÁJK nemzetközi konferenciáján

2018. március 23.

"Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme – alapvetések és speciális kérdések" címmel rendezett nemzetközi konferenciát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, az Európai és Nemzetközi Büntetőjogi Kutatóközpont és a Magyar Jogászok az Európai Büntetőjogért Egyesület 2018. március 23-án.

Topolyai diákok látogattak egyetemünkre

2018. március 21.

A Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola vendégeként a szerbiai Topolyáról érkeztek diákok városunkba. A 10. és 11. évfolyamos középiskolások az egyetemvárosba is ellátogattak, a nemrég felavatott FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrumban ismerkedhettek meg az egyetemünkkel és kiemelten a Gazdaságtudományi Kar képzéseivel.