Hírek

kiemelt

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

2018. december 9.

Középiskolásokkal és kiállító cégekkel telt meg a Díszaula és az üveg előcsarnok 2018. december 6-án és 7-én. A középiskolások és szüleik nem csak az észak-magyarországi régióból érkeztek, de többen jöttek Budapestről, sőt Pécsről, Nagykállóról és Rimaszombatról is volt látogató.

Adj vért, légy Te is önzetlen!

2019. február 8.

Ismét véradást szervez egyetemünkön a Magyar Vöröskereszt, 2019. február 25. és 28. között 4 helyszínen is vizsgázhatnak önzetlenségből az egyetemi polgárok.

Ingyenes korcsolyázási lehetőséggel nyit a Miskolci Egyetemi Korcsolya Aréna

2019. február 8.

2019. február 11-én 16 órakor 700 négyzetméteres műanyag mobil korcsolyapálya nyitja meg kapuit a Sportközpont területén. A időjárástól függetlenül működtethető pálya hagyományos korcsolyával használható, és a jéghez szinte teljesen hasonló korcsolyaélményt biztosít.

Még lehet jelentkezni a Tanítsunk Magyarországért Mentorprogramra

2019. február 5.

A mentorprogramban részt vevő egyetemisták a közreműködő általános iskolák egyikében 7. és 8. osztályos diákokkal kezdik meg a közös munkát ill. élményszerzést, amiért havi 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek, ám ezt az ösztöndíjat eredményesség alapján további juttatásokkal is kiegészíthetik.

A miskolci jogászképzés centenáriumát ünnepelte a Miskolci Egyetem jogi kara

2019. február 5.

2019. január 25-én óriási érdeklődés mellett Centenáriumi Konferencia és a 2019-es Tradicionális Miskolci Jogászbál megrendezésével ünnepelte meg a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az Eperjesi Evangélikus Jogakadémia Miskolcra költözését.

A BMW németországi gyárában jártak a gépészmérnök hallgatók

2019. február 5.

2019. január 28. és február 1. között németországi tanulmányúton jártak a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói és oktatói. Az összesen 49 fős delegáció a Dingolfingben található, 19 ezer embernek munkát adó BMW gyárban a karosszéria gyártást és az összeszerelést tekintette meg, majd a Deutsches Museum és a Közlekedési Múzeum gyűjteményeivel ismerkedett meg. Tervben volt még az ingolstadti Audi gyár meglátogatása is, de ez technikai okokból meghiúsult, ehelyett a Neuschwanstein kastélyt csodálták meg a résztvevők.

Élőben közvetítjük a februári diplomaátadó ünnepségeket

2019. január 30.

Az utóbbi években már megszokott módon a 2019. február 7-én (csütörtökön) 10.30 és 14.00 órai, valamint a 8-án (pénteken) 10.30 órai kezdettel tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusülések az interneten élőben megtekinthetőek lesznek.

Egyetemünkön szerzett diplomát a legjobb bíró

2019. január 30.

Az Országos Bírósági Hivatal idén első alkalommal Országos Pervezetési Versenyt hirdetett, amelyre bírósági fogalmazók és titkárok jelentkezését várták. A versenyt és "A Legjobb Bíró 2019" címet Tóthné Majoros Tünde nyerte el, aki a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg diplomáját.

Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a Logisztikai Intézet vendége volt

2019. január 17.

2019. január 17-én a logisztikai mérnöki alapszakos hallgatók záróvizsgájára került sor a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetében. A záróvizsga-bizottság munkájában részt vett Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki látogatása során megbeszélést folytatott Prof. Dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával az egyetem jövőjét érintő kérdésekről.

Matematikából is indul érettségire felkészítő oktatás

2019. január 15.

Elsősorban 11. és 12. évfolyamos középiskolások jelentkezését várja a Gépészmérnöki és Informatikai Kar az ingyenes, érettségire felkészítő képzésére. A kurzus célja a középiskolában oktatott témakörök áttekintése és az egyetemi matematika tárgyakra való felkészítés.