Hírek

kiemelt

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

2018. december 9.

Középiskolásokkal és kiállító cégekkel telt meg a Díszaula és az üveg előcsarnok 2018. december 6-án és 7-én. A középiskolások és szüleik nem csak az észak-magyarországi régióból érkeztek, de többen jöttek Budapestről, sőt Pécsről, Nagykállóról és Rimaszombatról is volt látogató.

Idén is az egyetem adott helyszínt a gyermekvárosi gyerekek karácsonyi ünnepségének

2018. december 18.

2018. december 13-án ismét együtt örülhettünk a gyermekvárosi gyerekekkel a Karácsony eljövetelének: az egyetem meghívására ezen a napon karácsonyi ünnepségen vehettek részt a Miskolci Egyetem üveg előcsarnokában a miskolci Gyermekváros (hivatalos nevén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) kis lakói ill. kísérőik.

HEIBus - RLPS

2018. december 17.

A Miskolci Egyetemen az Informatikai Szolgáltató Központ videó konferencia termében került megrendezésre a Smart HEI-Business Collaboration for Skills and Competitiveness (HEIBus) projekt Multidisciplinary Real Life Problem Solving (RLPS) elnevezésű alprojekt, Bosch programjának záró videó konferenciája, melyen három hallgatói csoport mutatta be az egész féléves közös tervezési tevékenységük eredményeit: különféle ötletes koncepciókat, hobbiszintű otthon dekorálás okos eszközökkel témában.

Angol szaknyelvi csapatversenyt szervezett középiskolásoknak az Idegennyelvi Oktatási Központ

2018. december 14.

Angol szaknyelvi csapatversenyt szervezett a megye középiskolásai számára a Miskolci Egyetem Idegennyelvi Oktatási Központja a 2018/19. tanév első félévében. A versenyre olyan diákok jelentkezését várták, akik szívesen vettek volna részt egy különböző tudományterületekre elkalandozó szaknyelvi jellegű nyelvi versenyen a „Nyelv mint eszköz = MEsterkulcs a boldoguláshoz” gondolat jegyében. A verseny célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtanulásra, illetve a (szak)nyelvismeret fontosságára azon fiatalok körében, akik talán hamarosan a Miskolci Egyetem hallgatói lesznek.

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium és a Miskolci Egyetem

2018. december 12.

A 2018. december 12-én megkötött együttműködés célja, hogy a felek tovább erősítsék a korábban kialakult jó kapcsolatot, valamint még szorosabbra fonják az együttműködést az oktatás és a kutatás területén, annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség társadalmi támogatottságát, a katonai pálya – különösen a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony – ismertségét és népszerűségét növeljék.

ByeAlex, az egyetem új nagykövete jelenlétében avatták fel az új élményközpontot

2018. december 11.

Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, ByeAlex, a Miskolci Egyetem új nagykövete, valamint Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja 2018. december 7-én hivatalosan átadta a TUDÁS-VÁR Élményközpontot, amelyben két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a jövő generáció tagjait, illetve a leendő hallgatókat.

A talajtani nyomozóknak köszönhetően elfogták az egyetem központi laboratóriumát kifosztó bűnözőket

2018. december 7.

2018. december 5-én bravúros nyomozás eredményeként egy napon belül elfogták azokat a bűnözőket, akik csak egy ásót, egy gumicsizmát és némi talajmintát hagytak a tetthelyen. A CSSI nyomozóinak azonban ez is elég volt ahhoz, hogy nem csak a tetteseket, de az elrabolt értékeket is megtalálják.

Átadták az ország első hivatalos talajszelvény-bemutató helyét a Miskolci Egyetemen

2018. december 7.

Elkészült az ország első hivatalos talajszelvény-bemutató helye, amely 2018. december 5-től tekinthető meg a Miskolci Egyetemen, az UV domb lábánál. Az oktatási szelvény az egyetem, a Bükki Nemzeti Park és a Magyar Talajtani Társaság együttműködésének keretében információs táblát és bemutató videót is kapott.

Kolumbiai küldöttség látogatása a Gazdaságtudományi Karon

2018. december 3.

November közepén a kolumbiai Universidad Pontificia Bolivariana képviseletében Prof. Juan Fernando Palacio és Prof. Juan Alejandro Cortes érkezett a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára, akikkel a GTK vezetése a két egyetem gazdaságtudományi karai közötti együttműködési lehetőségek kiterjesztéséről tárgyalt, beleértve az angol nyelvű MBA esetében közös képzés kialakítását is. Egyhetes látogatásuk során a GTK vendégei több előadást is tartottak interkulturális menedzsment és latin-amerikai integráció témakörben, és végül sok-sok élménnyel, valamint szakmai tapasztalattal gazdagodva tértek haza.

Start ME Up! Tizennégy millió forintos befektetésért versenyeztek a miskolci startupok

2018. december 1.

Start ME Up! névvel ifjú vállalkozóknak hirdetett ötletversenyt a Miskolci Egyetem, az INPUT Program, a BNL Start Inkubátorház, a Bay Zoltán Kutatóintézet és a Hiventures. A Miskolci Egyetemen 2018. november 28-29–én tartott kétnapos, szakmai felkészítéssel és 14 előadással egybekötött eseményen az ifjú vállalkozók kidolgozhatták saját ötleteiket, hasznos tanácsokat kaptak a vállalkozásuk elindításához, és a résztvevők a helyi vállalatok kihívásaira is innovatív megoldásokat kerestek. A szervezők és szakmai partnerek a leginnovatívabb ötleteket értékes nyereményekben részesítették, a verseny fődíja egy 14 millió forint értékű befektetés és inkubáció volt.