Hírek

Rajtol az Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság

2017. július 14.

Minden készen áll arra, hogy 2017. július 16-23. között a Miskolci Egyetem és a város közösen az eddigi legjobb Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságot rendezze meg. 16 ország, 28 csapat, 78 mérkőzés, 3 helyszín – címszavakban és számokban.

Országgyűlési Gyakornoki Program

2017. július 13.

Az Országgyűlés elnöke a 2017/18-as tanévre is meghirdette egyetemi és főiskolai hallgatók részére a gyakornoki programját. A program célja, hogy a résztvevők megismerjék az Országgyűlés hivatali szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részleteibe.

A Pekingi Vegyipari Egyetem delegációjának látogatása Egyetemünkön

2017. július 13.

2017. július elején a Pekingi Vegyipari Egyetem (Beijing University of Chemical Technology) delegációja rövid szakmai látogatás céljából érkezett Miskolcra.

V. Hegesztési Nyári Egyetem

2017. július 11.

A Magyar Hegesztési Egyesület Ifjúsági Fóruma, a Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézete és Hegesztési Szakosztálya 2017. július 7-9. között Hegesztési Nyári Egyetemet szervezett.

Megújult Körcsarnok várja az Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság résztvevőit

2017. július 11.

Befejeződött a Miskolci Egyetem Körcsarnokának felújítása, 2017. július 10-én megtörtént az ünnepélyes átadás.

Megújult az Egyetemi Körcsarnok

2017. július 6.

A Miskolci Egyetem Körcsarnokának felújítása befejeződött, és ezen alkalomból 2017. július 10-én hétfőn 10 órától rendezzük meg a sportlétesítmény ünnepélyes átadását, amelyre szeretettel várunk minden Egyetemi Polgárt.

Ismét egy lépéssel közelebb az ózdi kihelyezett képzés beindításához

2017. június 27.

2017. június 27-én használati szerződést kötött a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. és a Miskolci Egyetem a 2017 szeptemberében beinduló ózdi kihelyezett képzés infrastruktúrájának biztosítása érdekében.

Élő közvetítés a júniusi diplomaátadó ünnepségekről

2017. június 27.

Az utóbbi időkben már megszokott módon a 2017. június 29-én (csütörtökön) és 30-án (pénteken) tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusülések is élőben lesznek megtekinthetőek az interneten.

Egyetemünk campusa a legszebb

2017. június 26.

Két hete Magyarország legszebb egyetemi campusairól indított több fordulós szavazást az eduline.hu. Az első fordulót , amelyen a magyarországi egyetemek egyik fele vett részt, a Szegedi Tudományegyetem nyerte, a második fordulót - huszáros hajrával - a Miskolci Egyetem.

Új projekt indul "Tudás – Vár a Miskolci Egyetem!" címmel

2017. június 22.

A fiatalokat, a mai általános és középiskolás diákokat szólítja meg a Tudás – Vár a Miskolci Egyetem! című projekt, amely az élménygazdag és építő jellegű pályaorientációs tevékenységekre, a hátrányok leküzdését szolgáló tudás- és kompetenciafejlesztő programokra, a műszaki szakok népszerűsítésére fókuszál. Az egyetem ezzel a 3 éves programmal nem csak a felsőoktatásban részt vevő diákok számát kívánja tovább növelni, hanem a hátrányos helyzetű diákok képzettségi szintjének javítását is el kívánja érni.