Hírek

Vegyészmérnök alapszak indul a Miskolci Egyetemen

2018. október 16.

2019 szeptemberétől már vegyészmérnököket is képeznek a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán. Az új képzés indítását a B.-A.-Z. megyében működő sikeres vegyipari vállalatok – a Wanhua-BorsodChem, a MOL Petrolkémia Zrt., illetve a Kiss Cégcsoport – példaértékű összefogása tette lehetővé, és a képzés célja a megfelelő szakember-utánpótlás biztosítása a vegyipar számára.

Dr. Zacher Gábor toxikológus részvételével vitáztak a kábítószer-kereskedelemről és -fogyasztásról

2018. október 12.

A „Kúriai esetek” rendezvénysorozat kerekasztal-beszélgetésén 2018. október 2-án egy a Kúria által elbírált, kábítószer-kereskedelemmel összefüggő ügyet jártak körül. Az izgalmas témához nem csak annak szakértői, valamint a jogászi hivatásrendek képviselői szóltak hozzá, de a jelenlévő joghallgatók is érdeklődve hallgatták a kábítószer okozta probléma büntetőjogi szempontú megközelítéséről, a kábítószer egészségre gyakorolt káros hatásairól, valamint szociológiai kérdésekről kialakult vitát.

Heves megyei középiskolásokat látott vendégül az egyetem

2018. október 11.

2018. október 10-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mintegy 150 heves megyei középiskolás érkezett egyetemünkre, hogy labortúrán ismerkedjen meg a műszaki karokon folyó munkával.

5 éves a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete

2018. október 11.

2018. október 11-én egész napos rendezvénnyel ünnepelte 5. születésnapját a Konfuciusz Intézet. A rendezvénysorozat ünnepélyes plenáris üléssel kezdődött az egyetem Díszaulájában, ahol ünnepi köszöntők hangzottak el az intézet hallgatóinak, tanárainak műsorszámaival színesítve.

Földrajzból is indul ingyenes érettségi felkészítő

2018. október 11.

Ingyenes érettségi előkészítő oktatást szervez a Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatika Intézete azon középiskolai diákok részére, akik földrajzból szeretnének érettségizni. Az órákra mindenkit szeretettel várnak, aki a földrajz vagy a földtudományok iránt érdeklődik, különösen azokat, akik tervezik, hogy a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karára jelentkeznek.

Duális Szakmai Nap a Miskolci Egyetemen

2018. október 9.

Hagyományteremtő céllal tartották meg 2018. október 8-án egyetemünkön az első Duális Szakmai Napot a „DUAL DRIVE UNIVERSITY – A Miskolci Egyetem duális és kooperatív felsőoktatási, szakképzési és szakirányú továbbképzéseinek fejlesztése” c. projekt keretein belül. A projekt egy éve indult a Miskolci Egyetemen azzal a céllal, hogy ezt a képzési formát még jobban kiszélesítse és elmélyítse, tovább erősítse a kapcsolatot a gazdasági szereplőkkel.

Kutatók Éjszakája - idén már a 13. alkalommal

2018. október 1.

Szeptember 28-án este ismét győzött a kíváncsiság: idén is tömegek tolongtak a Kutatók Éjszakája egyetemi helyszínein. Ezen az estén újra kinyíltak az egyetemi laborok, előbújtak műszereik és könyveik közül a kutatók, hogy látványos és izgalmas kísérletekkel, bemutatókkal várják az érdeklődőket.

Ismét indul az ingyenes fizika érettségi előkészítő

2018. szeptember 28.

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete idén is ingyenes előkészítőt hirdet azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni.

Ipari fejlesztési feladatokat oldanak meg nemzetközi team-munkában a Gép- és Terméktervezési Intézet hallgatói

2018. szeptember 24.

Nemzetközi projekt keretein belül egy újabb féléves ipari projektmunka indult meg finn, román és magyar hallgatók részvételével 2018 szeptemberében...

DUÁLIS HALLGATÓI SZERZŐDÉSEKET ÍRTAK ALÁ A MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KARON

2018. szeptember 17.

2018. szeptember 14-én ünnepélyes keretek között aláírták szerződéseiket a Műszaki Anyagtudományi Kar duális képzésben résztvevő hallgatói a partnercégekkel. Miskolctól, Dunaújvároson át Győrig, összesen 10 vállalat fogadja az elsőéves duális anyagmérnök hallgatókat.