Hírek

kiemelt

Nyílt Napok a Miskolci Egyetemen

2017. november 17.

Karriert is adunk, nem csak diplomát! November 30-án és december 1-én egyetemünk újra megnyitja kapuit a továbbtanulás iránt érdeklődő középiskolások és szüleik előtt.

Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk a BOKIK-kal

2017. november 14.

Kölcsönös előnyökön alapuló, stratégiai szintű, hosszú távú szakmai együttműködésről kötött megállapodást a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Egyetemünkre látogatott az indiai nagykövet

2017. november 10.

Őexcellenciája Rahul Chhabra úr, India nagykövete látogatott egyetemünkre 2017. november 10-én. A nagykövet a jelenleg a Miskolci Egyetemen tanuló 22 indiai hallgatót látogatta meg.

Magyar-Szlovák Üzleti Fórum résztvevője volt a Miskolci Egyetem

2017. november 9.

Külön standon népszerűsítette oktatási és kutatási kínálatát, valamint a GÉIK 2018-ban megrendezendő Nemzetközi Járműipari Konferenciáját a Miskolci Egyetem a 3. Magyar-Szlovák Gazdasági Vegyes Bizottság 2017. október 30-án Kassán megtartott ülésén, és az ehhez kapcsolódóan közel 300 vállalati szakember részvételével lebonyolított üzleti fórumon.

Duális képzési központ a logisztikában

2017. november 8.

Duális képzési központ kialakításáról folytatott tárgyalásokat Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének vezetője Herdon Istvánnal, a Xanga csoport elnök-tulajdonosával 2017. november 3-án Debrecenben, a cégcsoport székhelyén. A tárgyalásokon elhangzott, hogy a cégcsoport elnök-tulajdonosa a képzési központi kialakításában elsődlegesen a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének tevékenységére számít.

Matematikából indít ingyenes, érettségire felkészítő oktatást a GÉIK középiskolai diákok részére

2017. november 6.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara ingyenes, érettségire felkészítő oktatást tart középiskolai diákok részére matematikából. A szervezők elsősorban 11. vagy 12. évfolyamos diákok jelentkezését várják.

A Parlamentben méltatta a Miskolci Egyetemen folyó logisztikai képzést a kubai nagykövet

2017. november 6.

2017. november 2-án Prof. Dr. Latorcai János, a magyar országgyűlés alelnöke hivatalában fogadta Julio César Cancio Ferrer-t, Kuba magyarországi nagykövetét, aki november 10-én fejezi be több mint 50 éves diplomáciai szolgálatát, és tér vissza Kubába. A találkozóra meghívást kapott Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének vezetője is, aki a Santa Clara-i Marta Abrau Egyetem tiszteletbeli professzora.

Microsoft Imagine Academy

2017. október 30.

A számítástudomány, az adattudomány, az IT-infrastruktúra és az irodai alkalmazások használata területén kínál naprakész tanterveket és erőforrásokat a diákok és oktatók Microsoft termékekkel és technológiákkal kapcsolatos képzéséhez és képesítéséhez a Microsoft Imagine Academy.

Szerdánként Honvédelmi Ismereteket is hallgathatunk

2017. október 25.

Minden szerdán délben egyenruhás emberek gyülekeznek a III. előadó környékén. A Magyar Honvédség katonái ők, és a Honvédelmi Ismeretek című szabadon választható tárgy keretében érkeznek rendszeres időközönként egyetemünkre.

A Miskolci Egyetem csapata nyerte a járműfejlesztő mérnökhallgatók versenyét

2017. október 25.

Idén is megrendezték a Techtogether Automotive Hungary-t, amelyet a Miskolci Egyetem ME-Kart mérnökcsapata nyert meg. A csapat az első helyezés mellett különdíjakat is begyűjtött az Automotive Hungary járműipari szakkiállítással egy időben és helyen rendezett megmérettetésen.