Hírek

Fenntartható Cement- és Betonipari Technológiák Szakmai Nap

2019. április 24.

Cement- és betonipari szakemberek tanácskoztak 2019. április 24-én a Műszaki Földtudományi Kar szervezésében hagyományteremtő jelleggel megtartott szakmai napon, amelyen nyolc előadást tartottak egyetemi szakemberek és ipari partnerek.

Nemzetközi építőipari innovációs versenyre készül az egyetem csapata

2019. április 17.

Az algériai Blidai Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel indít közös csapatot idén a Solar Decathlon Europe versenyen a Miskolci Egyetem. A 2019. június 25. és július 12. között Szentendrén megrendezendő versenyen induló SomeShine csapat április 11-én a Fintelligence központban mutatta be a pályaművét az érdeklődők és a támogatók előtt.

Rangos nemzetközi díjat nyert az MFK „Grow Observatory” projektje

2019. április 15.

Jelentős elismerést kapott a Miskolci Egyetem részvételével futó nemzetközi Horizon 2020 kutatási pályázat, az Európai Földtulajdonosok Szövetsége (European Landowners’ Organization) „Land and soil management” díját ugyanis az idén a „Grow Observatory” projekt kapta. A díjat április 9-én Brüsszelben adtak át a Cercle Gaulois épületében tartott díszvacsorán, amelyen többek között részt vett Daniel Calleja Crespo, az EU Környezetvédelmi Főigazgatóságának főigazgatója is.

Átadták a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázat díjait

2019. április 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem – a Miskolci Egyetemmel közösen – 15. éve szervezi meg a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló hallgatói tehetséggondozó projekt elsődleges célja, hogy a Kárpát-medencében élő, magyar nyelven tanuló fiataloknak fontos anyanyelvápoló fórumaként lehetőséget biztosítson a tehetséges egyetemistáknak az irodalmi alkotásaik publikálására.

Adománygyűjtés a Húsvéti Koncerten egyetemünk lakástűzben érintett egykori oktatójának

2019. április 10.

Dr. Fabinyi Erzsébetnek, egyetemünk a Dankó Pista utcai lakástűzben érintett egykori oktatójának gyűjtenek pénzadományokat a 2019. április 16-án a Díszaulában tartandó Húsvéti Koncerten.

Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyt rendezett az ÁJK

2019. április 10.

Március végén a Miskolci Egyetem adott otthont az Országos Miskolci Jogi Disputa Versenynek. A szervezők a már több ízben megrendezett helyi Jogi Disputa Verseny sikerein felbuzdulva döntöttek az országos verseny megrendezése mellett, amely kiemelkedő érdeklődés mellett, közel 60 versenyző hallgató részvételével zajlott le.

A miniszter is részt vett egyetemünk díszpolgárának könyvbemutatóján

2019. április 10.

Új tanulmánykötete jelent meg a napokban Dr. Boleratzky Lórándnak, egyetemünk díszpolgárának, az egykori Miskolci Evangélikus Jogakadémia hallgatójának és tanárának "Egyházjog - a lelki egyház szolgálatában" címmel.

Közigazgatási Eljárási Jogi Szakmai Napot tartottak a Miskolci Egyetemen

2019. április 9.

Szakmai napot tartott 2019. március 28-án a Miskolci Egyetemen a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület. A megnyitót követően Boros Anita, a nemrégiben létrejött egyesület elnöke osztotta meg a jelenlévőkkel a közigazgatási eljárásjoggal kapcsolatos új ismereteket.

A tehetségeket ünnepelték

2019. április 8.

A tudományos utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb elemei a Tudományos Diákkörök, amelyek kiváló lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a jövő sikeres szakembereinek, tudósainak. Az ebben a mozgalomban részt vevő tehetséges hallgatók és elkötelezett oktatóik kaptak elismerést a 2019. április 4-én tartott Tudományos Diákköri ünnepségen.

A logisztikai kiválóság fokozására irányuló projekt zárul a Miskolci Egyetemen

2019. március 29.

Sajtótájékoztató keretében értékelték a hároméves futamidejű, most záruló, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete által koordinált egy millió eurós projekt eredményeit. „A Miskolci Egyetem tudományos kiválóságának erősítése a logisztika területén” c. H2020 UMi-TWINN projekt (691942) megvalósításban részt vevő partnerek között a magdeburgi Fraunhofer Intézet, a Grazi Műszaki Egyetem és a luxemburgi Intelligentsia Consultants szerepelt. A projekt eredményeként 128 db tudományos publikáció és 68 db konferenciaelőadás született.