Hírek

A XXXIII. OTDK eredményeinek összegzése

2017. április 24.

2017. március 29-31. között a Miskolci Egyetem rendezte meg a Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi, valamint Kémiai és Vegyipari Szekcióját.

Korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák kifejlesztését kezdi meg a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ

2017. április 19.

Egy közel 4,8 milliárdos projekt keretében korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztését kezdi meg a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch, valamint az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.(ÉMI) a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (FIEK) közös kutatói hálózatán keresztül.

Eldőlt, hogy ki a legkreatívabb pénzügyes

2017. április 13.

Kiss Barbara, a GTK kereskedelem és marketing szakos hallgatója nyerte meg a Magyar Nemzeti Bank "Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!" elnevezésű ötletpályázatát "A tudatos bankszámlaválasztás ösztönzése az online világ adta lehetőségek kihasználásával" című pályamunkájával.

Interkulturális Napon mutatkoztak be a MAK külföldi doktoranduszai

2017. április 12.

Interkulturális Napot rendeztek a Műszaki Anyagtudományi Karon működő Kerpely Antal Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskolában 2017. április 10-én. Az idén első alkalommal megtartott rendezvénynek az egyetemi könyvtár Disputa tere adott otthont.

Rádiótörténeti kiállítás nyílt az egyetemen

2017. április 12.

„Újrahangolva” címmel rádiótörténeti kiállítás nyílt az A/4. épület földszintjén, az „üveglift” előtti aulában.

LÉPJ A PIACRA! – VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS TÁMOGATÁSA

2017. április 10.

A fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére új országos programot indított az OFA Nonprofit Kft. A "Lépj a piacra!" program felkészíti az új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat saját vállalkozás indítására, és közel 200 vállalkozó kedvű fiatal részesülhet 2 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban.

Hamarosan itt a Lányok Napja!

2017. április 6.

Idén már ötödik alkalommal szervezik meg a Miskolci Egyetem műszaki karai a „Lányok Napja” interaktív nyílt napot, amelyre ezúton hívnak meg minden kedves érdeklődőt. A 2017. április 27-én tartandó rendezvényre a karok látványos, interaktív laborbemutatókkal várják az érdeklődő középiskolás lányokat.

Több mint 80 kiállító az Állásbörzén

2017. április 6.

2017. április 5-én huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában és az A/4-es épületben.

Együttműködési megállapodás a Nagyváradi Egyetemmel

2017. április 6.

2017. április 5-én a Miskolci Egyetemre látogatott a Nagyváradi Egyetem vezetése. A ta­lálkozó során folytatott tárgyalások célja a partnerintézmény tevékenységének jobb megis­merése, a két egyetem közötti jövőbeni együttműködés erősítése, szakmai kapcsolatok kialakítása, továbbfejlesztése és elmélyítése volt.

Innovatív vízgazdálkodási programot indít a Miskolci Egyetem hidrogeológiai kutatócsoportja

2017. március 31.

A 677 millió Ft európai uniós támogatással megvalósuló K+F kiválósági program a felszín alatti vízkészletek felelős gazdálkodását elősegítő innovációt támogatja, és víziközmű szolgáltató cégek (Fővárosi Vízművek ZRt., Miskolci Vízmű Kft.), valamint mezőgazdasági nagyvállalatok (pl. KITE ZRt.) fejlesztési, gazdálkodási célkitűzéseit segíti.