Hírek

Legyünk mi a legszebb egyetemváros után a legszebb egyetemi város is!

2017. szeptember 22.

Néhány hónappal ezelőtt a Miskolci Egyetem nyerte el a legszebb egyetemi campus címet, most pedig a legszebb egyetemi városokról indult szavazás az eduline.hu-n. Mivel korábban a városból is sokan segítettek szavazatukkal abban, hogy a mi campusunk legyen a legszebb, segítsünk most mi is a városnak, és szavazzuk meg Miskolcot a legszebb egyetemi városnak!

Közeleg a Kutatók Éjszakája!

2017. szeptember 21.

Immár hagyomány, hogy szeptember végén a Miskolci Egyetem kinyitja kapuit a kíváncsi gyerekek, kíváncsi fiatalok és kíváncsi szüleik előtt. Így lesz ez idén is, 2017. szeptember 29-én (pénteken) délután illetve este professzoraink ismét megmutatják a legféltettebb kincseiket is.

Sajtdaraboló gépet fejlesztettek egy nemzetközi projektben

2017. szeptember 20.

2017. szeptember 11. és 16. között Kolozsvárott a Kolozsvári Egyetem és az Esslingeni Egyetem hallgatóival közös csapatot alkotva a Miskolci Egyetem nyolcfős delegációja is sikeresen oldotta meg a HEIBus projekt első intenzív hetének feladatát.

Egyetemi kitüntetéseket és Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjakat adtak át

2017. szeptember 19.

2017. szeptember 8-án nyilvános ünnepi szenátusi ülésen egyetemi kitüntetéseket és a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjakat szimbolizáló okleveleket adták át.

Elkészültek a jubileumi oklevélátadó ünnepség fotói

2017. szeptember 19.

Több mint 200 gránit-, rubin-, vas-, gyémánt- és aranyoklevelet adott át a Műszaki Földtudományi Kar ill. a Műszaki Anyagtudományi Kar a volt hallgatóik részére a 2017. szeptember 1-én tartott ünnepi szenátusülésen.

Idén is indul a Bűnmegelőzési Szabadegyetem

2017. szeptember 19.

2017. október 11-től „Társadalmi integráció - bűnmegelőzés” címmel újra várja az érdeklődőket a Bűnmegelőzési Szabadegyetem. Az előadássorozat célja, hogy a hallgatók a kurzus keretében képet kaphassanak a bűnmegelőzés alapfogalmairól, a bűnmegelőzés és a szociálpolitika kapcsolódási pontjairól, valamint a felzárkóztatás kriminológiai aspektusairól.

Komoly nemzetközi szakmai elismerésben részesült a Gazdaságtudományi Kar fiatal oktatója

2017. szeptember 18.

A Regionális Tudományi Társaság Kelet-Közép-Európai szervezete (RSA – Regional Studies Association) szeptember 10. és 13. között Kolozsvárott rendezte meg vándorgyűlését. A konferencia záróbankettjén az RSA elnöke a benyújtott tanulmánya alapján a 35 év alatti fiatal kutatóknak járó tudományos díjat a Gazdaságtudományi Kar oktatójának, Dr. Szendi Dóra egyetemi tanársegédnek adta át. Ebben a magas elismerésben először részesült a Miskolci Egyetem valamely oktatója.

Sikeres év van a Terplán Zénó Program mögött

2017. szeptember 15.

Terplán Zénó Program néven - saját forrásainak felhasználásával - egyedülálló programot hirdetett meg 2016-ban a Miskolci Egyetem. A Terplán Zénó professzorról elnevezett reformprogram egy éves működéséről, a programban részt vevő fiatal oktatók, kutatók eddig elért eredményeiről 2017. szeptember 13-án és 14-én Szakmai Konferencia keretében számoltak be.

Freshmen Információs Napot tartottak

2017. szeptember 15.

Az elsőéves hallgatók beilleszkedését segítette a „Freshmen” elnevezéssel tartott információs program. Az eseményen hasznos információkkal gazdagodhattak a gólyák a hallgatói jogok és kötelezettségek témakörben, így például megtudhatták, hogyan kerülhetik el azt, hogy véletlenül passzív félévre kerüljenek. De megismerkedhetnek az esélyegyenlőségi képviselővel és a könyvtár nyújtotta szolgáltatásokkal is.

Idén is megkötötték a duális szerződéseket a MAK gólyái

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 7-én rendezte meg a már hagyományosnak mondható duális aláíró ceremóniáját a Műszaki Anyagtudományi Kar.